fbpx

Toen ik met ondernemen begon had ik niet veel geld nodig. Vijftig euro voor de inschrijving bij de KvK, een paar honderd euro voor het maken van mijn website en logo en ik was klaar om te gaan. Misschien heb jij ook een eigen bedrijf of zit je erover te denken om er een te starten. Bij het starten en runnen van een bedrijf komen altijd kosten kijken. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt gaat dit om een paar tientjes – zoals bij mij – of om een paar ton. Die paar tientjes kun je zelf nog wel financieren, maar komt er meer geld bij kijken dan ben je al snel afhankelijk van investeerders. Je kijkt je rijke oom lief aan, stapt naar de bank of start een crowdfunding campagne. In Nederland zijn er genoeg mogelijkheden, maar hoe is dit in andere landen? Kunnen vrouwen daar net zo makkelijk een bedrijf beginnen?

 

Wij zijn bevoorrecht. Ik ben bevoorrecht. Wat een geluk dat ik in Nederland ben geboren. Ben opgegroeid in een fijn gezin en naar school kon gaan. De mogelijkheid had om te studeren en natuurlijk de mogelijkheid om mijn eigen bedrijf te starten. Hoe awesome! Met Zakenmeisje deel ik mijn kennis en ervaring over ondernemen en help ik andere zakenmeisjes om hun bedrijf te starten en runnen. Natuurlijk ben ik mij er van bewust dat ondernemen in veel andere landen een stuk lastiger is. Ik was al een tijdje aan het kijken naar mogelijkheden om zakenmeisjes in minder ontwikkelde landen te helpen toen Wakibi op mijn pad kwam.

Wat is Wakibi?

Via Wakibi kun je geld lenen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Je kunt zelf een ondernemer uitkiezen die jij graag wilt steunen en dit kan al vanaf 25 euro! Heb jij jouw investering gedaan dan ontvang je updates en terugbetalingen. Het gemiddelde terugbetalingspercentage is meer dan 98% en met dit geld kun je opnieuw een lening geven of het terug op jouw eigen rekening storten.

Nog even de pluspunten op een rij;
– 100% van jouw lening gaat naar het project; de stichting houdt niets achter voor organisatiekosten.
– Je kunt zelf kiezen wie je steunt, waardoor je precies weet naar wie jouw geld gaat en wat die persoon er mee wil bereiken.
– Het gaat om een lening, die in 98% van de gevallen volledig terug wordt betaald.

Ik ben mega enthousiast over dit initiatief en vind het super leuk dat ik het zelf met 50 euro mag testen. Omdat ik zelf een tijd in Costa Rica heb gezeten kies ik ervoor om zakenmeisje Maribel te steunen. Maribel runt al vijf jaar haar eigen winkel waar ze kleding, schoenen en cosmetica verkoopt. Met deze lening kan zij nog meer producten aanbieden en zichzelf een hoger salaris uitkeren. Zo tof dat ik hen via deze manier kan helpen met het groeien van hun bedrijf.

 

 

Probeer het nu gratis!

Ik heb super leuk nieuws want Riksja Travel – partner van Wakibi – geeft jou de kans om ook een zakenmeisje (of andere ondernemer) in een ontwikkelingsland een lening te geven. Zij sponsoren dit, dus jou kost het niets!

Hoe het werkt:

  • Je gaat naar wakibi.nl/riksja en kiest een project dat jou aanspreekt.
  • Dit project steun je met een lening van €25, aangeboden door Riksja. Dus niet met je eigen geld.
  • De lening wordt terugbetaald aan de sponsor Riksja, maar jij houdt er een goed gevoel aan over. Je leest hier meer: www.wakibi.nl/riksja

PS Dit is alleen mogelijk als je nog nooit eerder een Wakibi project gesteund hebt.

 

Tell me, wie ga jij steunen? 

 

 

A D V E R T O R I A L – Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Wakibi.