fbpx

Sinds het begin van Zakenmeisje heb ik meer dan 50 vrouwen geïnterviewd. Ik stelde ze vragen over hoe zij zijn begonnen met ondernemen, wat hun hoogtepunten waren en wat voor plannen ze voor de toekomst hebben. Ik vroeg ze ook naar de keerzijde van het ondernemen, hoeveel uur ze nou écht elke week werken, hoe hun werkdag eruit ziet en nog veel meer. Uit deze interviews zijn super veel waardevolle lessen te halen en in deze miniserie ga ik deze met jullie delen.

De serie bestaat uit deze onderwerpen;

PS Wil je alle tips & andere waardevolle lessen die ik uit de interviews heb gehaald (+ more) ontvangen? Download nu gratis de Starters Kit voor Zakenmeisjes in spé >> 

blog-verdienmodel

 

Wat is jouw verdienmodel?

Deze vraag stelde ik aan 18 succesvolle zakenmeisjes. Benieuwd naar hun antwoord? Keep on reading.

Disclaimer: deze interviews zijn de afgelopen 2 jaar afgenomen, dus het kan zo zijn dat de zakenmeisjes inmiddels een ander verdienmodel hebben.

joella-en-nathalie-2Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden, How 2 Spend it
Joëlla en Nathalie hebben samen How 2 Spend It opgericht. Hier vind jij antwoord op al jouw financiële vragen en dat op een leuke en makkelijke manier.


We voeren verschillende projecten uit voor financiële instellingen en overheden.  Daarnaast geven we workshops, gaan we steeds meer samenwerkingen aan met bedrijven en schrijven we soms voor magazines. Zo hebben we jarenlang een vaste rubriek in de Cosmopolitan gehad. Ons verdienmodel zit ‘m dus in verschillende onderdelen.

ebru-durmazEbru Durmaz, Ebruze
Ebru Durmaz geeft ze ebru-workshops en verkoopt ze producten met zelfgemaakte ebru-print, zoals sjaals, kussens, tegels en kleding.

De verkoop van kleding en andere producten via verkooppunten en mijn eigen website, en het geven van masterclasses.

mariska-tips-thailandMariska van Brederode, Tips Thailand
Mariska heeft, samen met haar vriend Sander, de website Tips Thailand opgericht en heeft hiervoor heel Thailand doorgereisd.

We verdienen ons geld voornamelijk met affiliate marketing en ons ebook. We dachten in het begin dat we vooral geld konden verdienen met advertorials en advertenties, maar we houden het, het liefst zo persoonlijk mogelijk. En daar horen advertorials en advertenties niet bij.

sjoukjeSjoukje Palma, Style Your Mini
Sjoukje begon in 2015 als hobby Style Your Mini: een webshop met babykleertjes

Mijn opbrengst is een percentage van de verkoopprijs. Dit is gemiddeld 50% van de verkoopprijs.

download-de-gratis-starter-kit-voor-zakenmeisjes-in-spe1

lyanne-en-germaineLianne Vos en Germaine Dupont, TOF Academy

Lyanne en Germaine begonnen samen TOF Academy, inmiddels doen ze beide wat anders.

Ons verdienmodel is gebaseerd op online ondernemen. Wij ontwikkelen trainingen om vervolgens online te verkopen. Hierdoor kunnen wij een passief inkomen genereren en verder werken aan andere trainingen. Daarnaast zijn wij offline events aan het creëren omdat wij het ook belangrijk vinden om onze community samen te brengen.

suzanne-van-duijn-suusjehqSuzanne van Duijn, SuusjeHQ
Suzanne is sinds 1 februari 2016 fulltime ondernemer en digital nomad. Ze is gek op reizen, bloggen, uiteten gaan, hardlopen, yoga en nieuwe dingen proberen.

Ik verdien mijn geld door mezelf te verhuren als pr-adviseur en blogger. Vaste klanten betalen me een x bedrag per maand waarvoor ik dan pr-werkzaamheden verricht, zoals pitchen bij de media, persberichten schrijven, samenwerkingen opzetten met bloggers, social media-advies of andere pr-acties verzinnen. Als blogger schrijf ik artikelen waarvoor ik betaald krijg. Meestal voor Rondreis.nl, maar ook voor mijn eigen blog word ik wel eens betaald. Bijvoorbeeld als ik een artikel over een bepaald onderwerp of bedrijf schrijf.

anne-josineAnne Josine van Scheepstal
Anne Josine is een digital nomad met een thuisbasis in Arnhem. Ze is al 12 jaar ondernemer en omschrijft zichzelf als een bohemian reiziger die zich heel erg vaak een goudlokje voelt.

Ik doe opdrachten voor klanten; bouw websites, doe projecten als projectmanager en ik coach mensen op hun ondernemende vaardigheden.

jessica-lokkerJessica Lokker, Lokker Media Productions
Jessica heeft technisch gezien geen vaste woonplaats; ze is een digital nomad. Als manusje van alles reist ze over de wereld, die ze met haar camera vastlegt.

Als digital nomad ben je vaak een manusje-van-alles. Ik verdien op dit moment vooral mijn geld met het verkopen van artikelen, foto’s en video’s. Maar ook interviewklussen of het opbouwen van websites behoort soms tot mijn werk. Daarnaast ben ik anderhalf jaar geleden mijn persoonlijke reisblog gestart, Corners of the World. Inmiddels komen ook daar inkomsten binnen, met name via affiliate marketing en advertorials.

ilseIlse de Graaf , Weight Loss Ninja
Ilse viel zelf 25 kilo af en met haar eigen ontwikkelde POWER methode helpt ze vrouwen met overgewicht en/of obesitas.


Ik bied (momenteel) geen een op een coaching, maar maak producten en programma’s die ik online (of offline, nu mijn boek ook er is!) aanbiedt. De meeste producten zijn 24/7 beschikbaar maar wanneer ik bijvoorbeeld een (groeps)cursus met (online) coaching geef, is er wel een duidelijk start-  en einddatum. Hierdoor heb ik zowel een redelijk constante flow aan inkomsten maar ook wel met hier en daar wat pieken.

deisy-amelsbeekDeisy Amelsbeek, Deisy Amelsbeek
Deisy Amelsbeek uit Amsterdam is enorm positief ingesteld en dol op schrijven, persoonlijke ontwikkeling en mediteren. Op het moment van het interview was zij tekstschrijver.

Ik heb een aantal vaste klanten die mij maandelijks van een aantal opdrachten voorzien (en dus inkomen). Voor hen schrijf ik blogartikelen, persberichten, webteksten of verzorg ik hun social media. Daarnaast heb ik wisselende klanten waarvoor ik mijn diensten aanbied. Voor mijn blog schrijf ik weleens gesponsorde artikelen, maar ik ben daar echt heel erg terughoudend in. Op dit moment verdien ik 90% door mijn werk als tekstschrijver en 10% inkomsten door mijn blog. Ik wil daar dit jaar verandering in aan gaan brengen zodat het wellicht in de verre toekomst 50/50 is.

christine-en-maitrie-rama-misierChristine en Maitrie, RAMA-MISIER
Christine en Maitrie runnen RAMA•MISIER; het eerste stijlconsultantbureau voor executives dat zich uitsluitend richt op het adviseren van ambitieuze vrouwen in de politiek en aan de top van het bedrijfsleven

We bieden verschillende diensten aan. Van detox tot complete garderobe management tot aan event dressing. Daarnaast geven we zakelijke workshops voor bedrijven. We werken met uurtarieven, fixedfee tarieven of abbonnementskosten.

lianneLianne Middeldorp
Lianne Middeldorp is sinds januari 2016 freelancer en maakt o.a. voor Zakenmeisje.nl de meest awesome illustraties.

Enerzijds verdien ik geld met de illustraties die ik online verkoop, maar het meeste verdien ik met de verschillende illustraties die ik in opdracht doe voor klanten. Daarnaast vul ik dat aan met mijn bredere werkzaamheden als freelancer met verschillende opdrachten.

ria-more-than-mayoRia Geraets-Heijen, More Than Mayo
Ria houdt van food! Met haar bedrijf More than Mayo bedenkt en creëert ze inspirerende en betekenisvolle food experiences die een visie of verhaal vertellen en een onvergetelijke indruk maken!

Tot nu toe maak ik meestal een projectprijs. Ik lever nu voornamelijk maatwerk met een vooraf afgesproken eindproduct, dus dan kom je daar al snel op uit. Ik hoop dat ik in de toekomst ook eerder bedachte experiences kan ‘doorverkopen’. Zo’n netwerkactiviteit met chocolade bijvoorbeeld kan natuurlijk ook bij een ander event ingezet worden, of met een ander voedingsmiddel. Een workshop, expo of diner rondom brainfood kan zowel voor een ondernemer maar ook bijvoorbeeld voor een museum interessant zijn om te organiseren. Als je voort kunt borduren op bestaande ideeën en concepten dan scheelt dat mij tijd en een klant dus geld.

Ik wil op korte termijn ook eigen experiences in de markt zetten, denk aan een belevingsdiner rondom kleur, een brainfood expo of workshop en een food & trend event. Hier kunnen mensen dan tegen betaling aan deelnemen, maar ze kunnen ook weer potentiële klanten inspireren om met iets soortgelijks aan de slag te gaan. Ik maakte en publiceerde al mijn eigen kookboek, dus wie weet komen er in de toekomst nog wel meer fysieke of eetbare producten uit mijn keuken… (wie zei daar mayonaise…??)

yentlYentl Westerbaan, Gezonder-Nederland
Yentl heeft als missie om Nederland gezonder, vitaler en productiever te maken! Dit wil zij bereiken met haar 2(!) bedrijven: Be healthy, feel good! & Gezonder-Nederland.

Mijn verdienmodel bestaat uit de inkomsten die ik genereer vanuit begeleidingstrajecten. Sommige mensen gaan een lang traject aan en sommige mensen voorzie ik van eenmalig advies.

edith-huntinkEdith Huntink, [travel.create.repeat]
Edith houdt van reizen en bloggen en heeft deze twee liefdes samengebracht met haar blog [travel.create.repeat]

Mijn hoofdinkomen is op dit moment mijn baan in loondienst. Daarnaast doe ik nog steeds wat freelance werk. Ik heb een aantal kleine contentklussen voor andere opdrachtgevers en steek daarna ook nog tijd en energie in mijn blog, waar ik langzaamaan ook een leuke zakcent mee begin te verdienen.

Wil je nog meer tips en waardevolle lessen van succesvolle zakenmeisjes? Download nu gratis de Starters Kit voor Zakenmeisjes in spé >>