fbpx

Als member van de Zakenmeisje Members’ Club kun je gratis lid worden van één van de Zakenmeisje Masterminds. Masterminds bestaan al jaren en enorm veel invloedrijke vrouwen en succesvolle ondernemers zijn lid van één of meerdere masterminds. Maar wat is een mastermind precies? Hoe kom je in een mastermind groep terecht en waarom zou je lid worden van een Zakenmeisje Mastermind? In dit artikel leg ik het je uit!


Wat is een Mastermind?

Een mastermind is een groep van 3 tot 8 zakenmeisjes die op een consistente basis samen komen om te sparren, met het doel om hun bedrijf te groeien. Het is een hechte groep gelijkgestemde vrouwen die hun struggles, successen, handige tools, hun netwerk en hun kennis met elkaar delen. Als ondernemer kun je vaak het gevoel hebben dat je er alleen voor staat, maar jouw mastermind groep is er voor je. They’ve got your back!

“A mastermind group is only as good as the people in it”

wat is een mastermind

Waarom zou je lid worden van een Mastermind?

Een mastermind groep helpt je op heel veel vlakken:

 • Je kunt altijd sparren met gelijkgestemden
 • Deze zakenmeisjes geven je eerlijke feedback. Je vrienden en familie zullen misschien snel zeggen dat ze iets een goed idee vinden, omdat ze je willen steunen. De vrouwen in de mastermind denken echter met je mee, zijn kritisch en geven je eerlijke feedback.
 • Support. Heb je even een dipje? Deze zakenmeisjes slepen je er doorheen.
 • Het geeft je focus en helpt goed tegen uitstelgedrag. Tijdens elke mastermind stel je actiepunten op die je moet doen voordat jullie weer samenkomen. Heb je dit niet gedaan, dan zul je hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Het is dus een mooie stok achter de deur!
 • Door samen te komen met gelijkgestemden kom je vaak op super veel nieuwe ideeën en inzichten en krijg je een echte motivatie boost.
 • Je groeit jouw netwerk, maakt nieuwe zakenvriendinnen en krijgt toegang tot tools, mensen en bedrijven waar je eerder geen toegang tot had.
 • Doordat jij jouw kennis kunt delen en zo iemand anders verder kunt helpen krijg je zelf weer een confidence booster. You know you stuff!
 • Het is een plek waar je jouw successen én struggles kunt delen. Iets waar manlief misschien niet altijd op zit te wachten, maar deze girls wel.
 • Je kunt er mooie samenwerkingen beginnen.


Hoe werkt een Mastermind?

Wat bespreek je?
Tijdens een mastermind sessie bespreek je nieuwe ideeën, projecten waar je mee bezig bent en alle struggles en vragen die jij hebt. Het gaat erom dat de andere deelnemers met jou mee kunnen denken en hun kennis en ervaring met jou delen, zodat jij verder kunt. Op jouw beurt help jij anderen weer met hun vragen en struggles.

Hoe vaak kom je samen?
Dit is iets wat jullie met de eigen mastermind groep kunnen afspreken. Sommige groepen zullen elke week samen willen komen en andere misschien 1 of 2 keer per maand. Het is wel belangrijk om de meeting een prioriteit te maken en er echt elke meeting bij te zijn. Alleen op die manier zal de mastermind succesvol worden en zul je er echt iets aan hebben.

Waar kom je samen?
Waar je samenkomt wordt door de mastermind groep zelf bepaalt. Dit kan zowel online als offline zijn, of een mix van beide. Bijvoorbeeld 1x in de maand offline en 3x in de maand online.

Hoe lang kom je samen?
Ook dit bepaal je zelf met jouw mastermind groep. Hoe lang je samen komt is mede afhankelijk van hoe vaak jullie samen komen en hoe groot de groep is. Je wilt wel genoeg tijd hebben om alles te bespreken. Kom je elke week samen, dan raad ik aan om één uur af te spreken. Komen jullie minder vaak samen, dan zullen de meetings langer duren.

 

Een Zakenmeisje Mastermind is voor jou als…

 • Je weet waar je heen wil. Je hoeft (nog) niet succesvol of enorm groot te zijn of zelfs een bedrijf te hebben, als je maar weet waar je heen wil.
 • Jij jouw doelen (dit keer) wilt halen
 • Je gelijkgestemden wilt leren kennen die in dezelfde positie zitten (of hebben gezeten)
 • Je wilt sparren met andere zakenmeisjes
 • Je altijd alles alleen doet en graag eens feedback wilt ontvangen
 • Je hier tijd vrij voor wilt maken
 • Je andere wil helpen met jouw kennis en ervaring
 • Je serieus aan de slag wil met jouw bedrijf

 

Lid worden van een Zakenmeisje Mastermind?

Heb je interesse om lid te worden van een Zakenmeisje Mastermind? Ga naar de Zakenmeisje Members’ Club en meld je aan. Je vult dan een formulier in met vragen over jouw doelen, omzet, branche, woonplaats en jouw wensen. Op basis van deze gegevens zal ik jou in één van de mastermind groepen plaatsen. Jouw mastermind groep krijgt ook een eigen gedeelte in de community waar jullie met elkaar kunnen communiceren. Whoop whoop!

Ben je nog geen lid van de Zakenmeisje Members’ Club? Meld je dan hier aan >>