fbpx

Zijn visitekaartjes niet meer van deze tijd of vind je dit als ondernemer noodzakelijk om te hebben? Deze vraag stelde ik in de Zakenmeisje Members’ Club en eigenlijk was iedereen het met elkaar eens: het visitekaartje is nog steeds belangrijk. In dit artikel, dat ik in samenwerking met 123drukken.nl schreef, deel ik de 9 redenen waarom het handig is om als ondernemer een visitekaartje te hebben. 

Waarom een visitekaartje nog steeds noodzakelijk is

1. Het is een makkelijke manier om jouw gegevens te delen
Anne-Loes: ´Een visitekaartje heeft weinig zin, als je zelf niet het visitekaartje bent. De persoon zelf heeft de meeste verantwoordelijkheid en moet zichzelf kunnen presenteren. Een visitekaartje is dan een handige aanvulling om gegevens te delen 🙂 Als je dan ook nog een goed ontwerp hebt, dan val je lekker op tussen de gigantische hoeveelheden visitekaartjes die je tegenwoordig krijgt haha.´

2. Je wordt professioneler gezien
Vivianne: ´Ik merk dat het hebben van een visitekaartje echt een goede investering kan zijn. Ik heb veel tijd gestoken in het ontwerpen en laten drukken van mijn kaartjes en mensen zijn altijd onder de indruk. Hierdoor denk ik dat ze mij als fotograaf ook serieuzer nemen, omdat ze gelijk al een foto gezien hebben van mij. Ik zeg doen! Je kunt altijd nog tot de conclussie komen dat het niks is voor je.´

Tip: bij 123drukken.nl kun je al vanaf 35 euro visitekaartjes laten drukken.

3. Wanneer je op een beurs veel mensen spreekt
Lianne: ´Soms op een groter evenement of bij een beurs of iets dergelijks kan het wel handig zijn om een kaartje aan iemand mee te geven/uit te wisselen, omdat je veel mensen ziet en spreekt op zo’n dag.´

4. Leg ze op de toonbank
Romy: ´Vaak bij winkels neem ik ook een kaartje van een specifieke ontwerper mee naar huis (ligt vaak bij de toonbank), anders ben ik de naam thuis alweer vergeten. En een mooi en origineel kaartje maakt natuurlijk een goede indruk.´

5. Stay top of mind
Sanne: ´Ik heb ze altijd in de salon liggen en heb ze altijd bij me. Kaartjes geef ik altijd mee aan nieuwe klanten en cursisten. Vaak leggen ze het ergens in huis of in hun portemonnee en de volgende keer dat ze je kaartje zien denken ze toch weer terug aan jou en maken ze misschien wel weer een afspraak! Zeker een voorstander van visitekaartjes dus!´

Joyce: ´Ik heb ze ook en gebruik ze een beetje reactief. Merk dat ik zelf vooral van het digitale opzoeken ben (en als ik visitekaartjes ontvang, scan ik ze ook altijd in in Evernote, zodat ik ze altijd bij de hand heb), maar dat geldt niet voor iedereen en het is fijn om een kaartje te kunnen geven als iemand erom vraagt of om er een terug te geven. Zo ‘slinger je vaak toch nog een tijdje rond in iemands tas, waardoor ze vaak later kiezen om toch even je site te checken of contact op te nemen.´

brooke-cagle-52216

 

6. Handig voor netwerkborrels
Tamara: ´Ik begrijp wel dat er gedacht wordt dat het ouderwets is, maar uit eigen ervaring weet ik dat het toch wel erg handig is! Wij hadden een tijd lang nog geen visitekaartjes, omdat het ontwerp nog gemaakt moest worden. Ik ging regelmatig naar netwerkevents en er werd altijd wel door een paar mensen gevraagd om een visitekaartje. Dat ik telkens moest zeggen dat ik die nog niet had, was toch niet zo handig.´

7. Je komt in hun netwerk terecht
Melanie: ´Ik schrijf altijd op het visitekaartje die ik krijg van een ander de datum en plek van ontmoeting op. Eens in de zoveel tijd ga ik er doorheen. En als ik dan eens iets nodig heb kan ik daar in kijken! (Heb een kek mapje waar ze in kunnen)
Ik ga er maar vanuit dat het ook andersom gebeurt. Dus ik ben voorstander van visitekaartjes en al helemaal binnen de zakelijke branches!´

8. Zodat ze je makkelijk kunnen vinden
Lisa: ´Ik geef zeker mijn kaartje, al is het maar zodat mensen later met mij kunnen connecten op LinkedIn. Ik heb tevens geregeld al gehad dat ik op een netwerkbijeenkomst was en iemand mij een uitnodiging wilde sturen. Dan is een kaartje toch net even wat handiger. Ik heb daarom ook express de achterkant leeggelaten, zodat daar nog aantekeningen op geschreven kunnen worden. Mijn kaartjes zullen waarschijnlijk weggegooid worden, maar zolang we wel linken op LinkedIn vind ik het helemaal best.´

9. Het is sneller en makkelijker
Diana: `Als ik buiten de deur werk merk ik ook dat ik toch ook vaak mijn visitekaartje pak. Ik vind het makkelijk en ik merk dat veel mensen het ook makkelijk vinden om ze in de portemonnee te doen. Persoonlijk heb ik mijn telefoon ook niet altijd bij de hand en vind ik het soms onhandig om alles er in te moeten zetten vooral als je met grotere groepen bent. Met een kaartje ben je zo klaar. Overigens zet ik het dan later als het wat rustiger is wel in me telefoon of sla ik het digitaal op.´

Heb jij visitekaartjes? Waarom wel/niet?