Online een auto kopen? Yes, please!

Dat ik van online houd is volgens mij wel duidelijk, ik heb niet voor niets voor een online business gekozen. Ik zit dagen achter elkaar achter mijn laptop and I love it. Waar die laptop staat bepaal ik namelijk zelf; op mijn keukentafel in Lissabon, in een hip café, in bed of aan het strand. Vanaf mijn laptop kan ik van alles; een kijkje nemen in de Zakenmeisje Members’ Club, aan mijn nieuwe online programma voor zakenmeisjes in spé werken, leuke reisjes uitstippelen, met inspirerende vrouwen skypen én natuurlijk shoppen! Ik heb een hekel houd niet zo van drukke winkels en koop mijn kleding, girlboss must-haves en boeken het liefst online. Ik werd dan ook super blij van het nieuws dat je nu ook auto’s online kunt bestellen.

Mijn eerste auto kopen was een klein drama

Ik kan mij nog goed het moment herinneren dat ik mijn eerste auto ging kopen. Ik was net, voor onbepaalde tijd, naar Canada vertrokken en een auto huren voor langere tijd leek mij wel erg prijzig. Dus besloot ik op zoek te gaan naar een betaalbare tweedehands auto. Maar hoe vind je die? Na lang online speuren had ik een flinke lijst met autodealers opgesteld en huurde ik voor een dag een auto om deze langs te gaan, op zoek naar mijn dream car.

 

auto kopen in canada

Stil komen te staan tijdens een proefrit door een lege accu…

 

Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een lange, warme dag waarop ik drie proefritten heb gemaakt. Bij auto nummer 1 werkte de airco niet en blies hij warme lucht, dat ging hem niet worden. Auto nummer 2 had een probleem met de accu waardoor ik tijdens de testrit 2 keer stil kwam te staan, help. Auto nummer 3, een Jeep Cherokee, veerde wat raar maar zag er verder goed uit. Dit werd hem! De verzekering en papieren waren vrij snel geregeld en blij als een kind reed ik met mijn nieuwe auto het terrein van de autodealer af.

Een auto online kunnen kopen en twee weken op proef hebben had mij toen een hoop stress kunnen schelen.

Na een flinke rit te hebben gemaakt bleek dat veren toch een groter issue en begon het stuur ook nog eens enorm te trillen als je harder dan 80 de berg af reed… Dus op zoek naar een garage, enige garantie had ik na het verlaten van het terrein namelijk niet meer. De remschijven bleken niet in orde en moesten vervangen worden, een flink bedrag *damn*. Nadat dit alles gemaakt was heb ik enorm van deze vette auto kunnen genieten, maar het aankoopproces was alles behalve plezierig. Een auto online kunnen kopen en twee weken op proef hebben had mij toen een hoop stress kunnen schelen.

PS Het verkopen van de auto was een bijna nog groter drama, maar dat verhaal zal ik je besparen.  

rondreizen per auto en werken als digital nomad

Aan het werk tijdens onze rondreis

 

Fast forward naar vandaag

Terug in Nederland heb ik meerdere keren op het punt gestaan om een Fiat 500 te kopen. Zo’n schattige auto, uiteraard met bestickering van Zakenmeisje erop, ik zie het helemaal voor me. Tot nu toe heeft mijn liefde voor reizen echter steeds de strijd gewonnen.

Nu ik in Lissabon woon is een auto niet persé nodig, al zou het soms wel handig zijn. Bijvoorbeeld om spontaan een roadtrip door Portugal te maken, sneller op het strand te zijn (in de zomer dan) of naar een salsa/bachata festival te gaan. En hoe fijn is het dan dat de auto bij je thuis (of op kantoor) wordt afgeleverd? Geen boring en tijdrovende tripjes naar een showroom. Een klik op de knop en hij staat voor je deur. Nouja, zo goed als dan. Ideaal voor een zakenmeisje, am I right?! Mocht het zo ver zijn, dan staan deze auto’s bovenaan mijn lijstje;

Fiat 500
De Fiat 500 is zo’n typische vrouwenauto; klein en praktisch. Bijna altijd als ik een auto moet huren kies ik voor deze. Ik vind hem er super leuk uitzien én hij rijdt fijn. Dit was o.a. mijn auto toen ik een bruiloft op Sardinië organiseerde, back in the day.

 

bruiloft op Sardinië

Het bruidspaar koos, net als de weddingplanner, ook voor de Fiat 500.

 

Range Rover
De Range Rover blijf ik echt een hele vette bak vinden. Wat jij?

Audi TT
De Audi TT is al zo’n 15 jaar één van mijn favoriete auto’s. Door de jaren heen is hij steeds moderner geworden, wat ik niet altijd een positieve verandering vond, maar hij blijft mooi!

Audi A5
De Audi A5 is er een aantal weken geleden bij gekomen op mijn lijstje. Ik zie hem steeds in Lissabon rijden, ook met vrouwelijke bestuurder, en vind hem super mooi. Ik zou alleen wel bang zijn om hem te beschadigen én moet nog even flink doorsparen.

Mini cooper
Een andere auto waar ik weleens in rijd is de mini cooper, ook een leuke auto om te zien. Toch zou ik sneller voor één van de andere auto’s gaan als ik kon kiezen.

 

Wat is jouw favoriete auto en zou jij het overwegen om deze online te kopen?

 

A D V E R T O R I A L – Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Vaartland.nl

I think you'll like this too, right?

Laat een reactie achter

Hi zakenmeisje, we LOVE cookies! En niet alleen de eetbare... Als zakenmeisje gebruik je cookies op je website om deze o.a. beter te maken, en dat willen we toch allemaal? Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Ik wil toch wat meer informatie...

De cookie-instellingen op Zakenmeisje.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om jou de beste surfervaring mogelijk te geven. Als je doorgaat met Zakenmeisje.nl te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren :)" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten