fbpx

Suzanne van Duijn en Jessica Lokker werken allebei als digital nomad: hun werk is niet aan één locatie gebonden, waardoor ze met hun laptop aan de slag kunnen waar ze maar willen, overal ter wereld – zolang er stroom en WiFi is.

Als je jouw werk vanaf een laptop kunt uitvoeren kun je deze openklappen in Nederland, maar net zo goed op een andere bestemming.

Om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken over een leven vol vrijheid en online ondernemen organiseren zij het evenement De Reislustige Freelancer.

 

reislustige freelancer

 

De Reislustige Freelancer

In december 2016 organiseerde Suzanne en Jessica voor de eerste keer het evenement om informatie en tips te delen over locatie-onafhankelijk werken. “We kregen wekelijks zo veel vragen over ons leven als digital nomad, voornamelijk via onze blogs Corners of the World en Artikel 2.55. Hoe zijn we begonnen? Waar vinden we onze klanten? Is het een onzeker bestaan? Wat heb je als online ondernemer nodig? Omdat we het allebei ontzettend leuk vinden om mensen te helpen om ook aan de slag te gaan als ondernemer wilden we deze mensen samenbrengen op een plek, zodat we in één keer al die informatie konden delen,” aldus Jessica. Inmiddels zijn er meerdere evenementen en zelfs een online evenement – oftewel een webinar – georganiseerd.

 

de reislustige freelancer event

 

Digital nomad is geen beroep, maar een levensstijl

Jessica is afgestudeerd als multimediaal journalist en werkt als schrijver, fotograaf en videomaker. Verhalen maken zat er van jongs af aan al in. “Op de basisschool verschenen er verhalen van mij in de schoolkrant en een opleiding journalistiek was voor niemand een verrassing. Momenteel werk ik voornamelijk voor opdrachtgevers in de reiswereld. Mijn passies voor verhalen maken en reizen komen op die manier perfect samen. Digital nomad is overigens geen beroep, iets waarvoor je kunt studeren. Het is een levensstijl, waarbij je veel vrijheid hebt om te doen waar je gelukkig van wordt, waar je maar wilt.”

Suzanne bewandelde een andere weg. Zij studeerde af als meester in de rechten. Ze merkte echter dat ze schrijven, pr- en communicatie ook ontzettend leuk vindt. Na enkele keren in loondienst te hebben gewerkt besloot ze zich in een nieuw avontuur te storten: werken als freelance pr- en communicatieadviseur.

Er is niet één manier om digital nomad te worden. Maar dat is juist het leuke: daardoor is het voor heel veel mensen mogelijk!

 

interview met digital nomad suzanne van duijn

 

Het werk overal mee naartoe nemen

Colombia, Costa Rica, Indonesië, Spanje, Nieuw-Zeeland. Het zijn slechts enkele landen vanwaar Jessica en Suzanne hun werk hebben uitgevoerd. Veel mensen denken dat het vervelend is om tijdens het reizen te moeten werken. “Maar ik draai het liever om. Hoe fijn is het om je werk in het buitenland uit te kunnen voeren?”, legt Suzanne uit. Maar er is zeker discipline nodig om reizen met werken te kunnen combineren. “Je moet wel degelijk werken, anders heb je geen inkomsten en dan is het avontuur snel afgelopen. Maar in je vrije tijd kun je wel gave dingen doen zoals vulkanen beklimmen, surfen, rondwandelen in schattige dorpjes of de zon zien ondergaan op het strand”, voegt Jessica eraan toe.

 

jessica lokker reislustige freelancer

 

Een tip voor beginnende digital nomads

De beste tip die Jessica en Suzanne aan enthousiaste digital nomads in de dop kunnen geven is: begin gewoon en ga er voor de volle 100% voor. Er is nooit een ‘perfect’ moment om ermee te beginnen. “Vraag jezelf af: wat is het ergste dat me kan gebeuren? Met die gedachte zei ik mijn vaste baan op. Als ik niet genoeg opdrachtgevers zou vinden, zou ik er gewoon weer een baantje bij zoeken”, legt Suzanne uit.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een leven als digital nomad. Ben je enthousiast geworden en wil je alles over deze levensstijl leren? Kom dan naar het volgende Reislustige Freelancer event.

 

event de reislustige freelancer voor digital nomads in utrecht

 

Wat vind jij van locatie-onafhankelijk werken? Is het digitale nomaden leven iets voor jou?

Save

Save

Save

Save