fbpx

Sinds het begin van Zakenmeisje heb ik meer dan 50 vrouwen geïnterviewd. Ik stelde ze vragen over hoe zij zijn begonnen met ondernemen, wat hun hoogtepunten waren en wat voor plannen ze voor de toekomst hebben. Ik vroeg ze ook naar de keerzijde van het ondernemen, hoeveel uur ze nou écht elke week werken, hoe hun werkdag eruit ziet en nog veel meer. Uit deze interviews zijn super veel waardevolle lessen te halen en in deze miniserie ga ik deze met jullie delen.

De serie bestaat uit deze onderwerpen;

 

 

blog-beginnen-met-ondernemen_-50-zakenmeisjes-delen-hun-tips

 

De beste tips voor zakenmeisjes in spé

Ben jij een startende ondernemer? Then you’re in luck! Meer dan 50 zakenmeisjes deelden hun meest waardevolle tips voor het starten van een bedrijf en ik heb ze voor je gebundeld. Hieronder vind je 6 tips voor starters, die jou zeker gaan helpen. Wil je alle tips & andere waardevolle lessen die ik uit de interviews heb gehaald (+ more) ontvangen? Download nu gratis de Starters Kit voor Zakenmeisjes in spé >>

 

Tip 1: Doe waar jij blij van wordt en goed in bent

anne-josineAnne Josine van Scheepstal
Blijf bij jezelf, doe waar je blij van wordt en vooral.. geniet!

haticeHatice Tekin, Ana Dyla
Focus op jouw eigen stijl en laat je niet verleiden tot de massa. Overdenk elke beslissing en heb er soms vertrouwen in dat een specialist het waarschijnlijk beter of in ieder geval sneller kan. Probeer alles te automatiseren en doe enkel hetgeen wat jij echt leuk vindt om te doen.

kim-en-meiKim, IN accessories
Volg je hart en kies iets waar je volledig achter staat, gepassioneerd over bent en niet over uitgepraat kan raken. Je merkt dan dat het super leuk en makkelijk is om het te combineren met een baan, de tijd vliegt voorbij 🙂

ria-more-than-mayoRia Geraets-Heijen, More than Mayo
Kijk goed naar wie jij bent, houd daaraan vast en vertrouw daarop. Heb grote ambities, maar geef jezelf wel ruimte. Stel je brein in op groei, positiviteit en succes.

fleur1

Fleur Appels, Appels Media
Get it girl. Als je niet happy bent met hoe je leven nu is ingedeeld, je met tegenzin naar je werk gaat of als je die ene droom niet uit je hoofd krijgt, dan is het aan jou de taak dit te veranderen. Niemand anders gaat dit voor je doen.

Soms moet je jezelf op nummer 1 zetten en doen wat je hart je ingeeft. Met hard werken en geloven in jezelf gaat het lukken!

 

Tip 2: Maak een Vision Board

yentlYentl Westerbaan, Happy Hapjes
Hang je mindmap of je moodbord in zicht zodat je er elke dag aan herinnerd wordt waarvoor je het allemaal doet.

 

Tip 3: Deel jouw idee

lindaLinda Zwanenburg, Linda’s Resources
Ik bleef eerst ook maar uitstellen omdat ik altijd alles perfect wil hebben. Tot ik op een dag met een kennis van mijn moeder sprak die een eigen W&S bureau runt en die zei: ‘begin gewoon, je blogs op LinkedIn slaan aan dus START!’.

yentlYentl Westerbaan, Happy Hapjes
Begin met een goed plan en deel dit met een mede ondernemer. En dan bedoel ik niet een heel ondernemingsplan, maar maak voor jezelf duidelijk waar je heen wilt werken. Ik heb dat niet gedaan en ik heb me vaak laten afleiden. Door het te delen wordt het echt.

Vind je het eng om jouw idee te delen? Hier lees je 5 redenen om het toch te doen >>

 

Tip 4: Omring jezelf met positieve mensen

marloesMarloes Teunissen-Arends, Een kopje tekst
Vind andere zakenmeisjes om mee te sparren en wees niet bang om informatie te delen. Je krijgt er zo veel voor terug! Bijvoorbeeld via de Zakenmeisje Members’ Club.

kim-en-meiKim, IN accessories
Praat met andere vrouwen die ook een bedrijf starten of hebben, help elkaar, ga samen borrelen en sparren. Vergeet niet te genieten van je privé leven en wees lief voor jezelf!

meiden-vol-passieStacey Ladage, Meiden Vol Passie
Ga er voor! Als je iets leuk vindt, of ergens passie voor hebt, dan heb je de kracht om je droom waar te maken. Omring je daarnaast ook met mensen die je stimuleren deze passie achterna te gaan of die je hiermee kunnen helpen.

 

download-de-gratis-starter-kit-voor-zakenmeisjes-in-spe1

 

Tip 5: Bouw aan jouw netwerk

elkeElke van Eijk, Workations
Iemand zei ooit tegen me ‘het is niet wat je kunt maar wie je kent’. Hoewel ik denk dat je ook echt wel wat moet kunnen denk ik toch dat je netwerk heel belangrijk is en dat je ook vooral niet bang moet zijn daar gebruik van te maken.

lyanne-en-germaineGermaine Dupont, Nomadness PR
Zet jezelf neer als ‘brand’ en laat zien wie de persoon achter het bedrijf is. Besteed daarnaast genoeg tijd aan on-en offline netwerken, hiermee staat of valt je bedrijf.

Jouw netwerk kan jou ook weer nieuwe klanten bezorgen, zoals duidelijk in het artikel ‘Zó komen zakenmeisjes aan klanten’ naar voren komt >>

 

Tip 6: Begin(!) klein

sjoukjeSjoukje Palma, Style Your Mini
Bij ondernemen dacht ik altijd aan een business plan als start. Ik ben het bewijs dat zo’n plan niet nodig is. Dit geldt lang niet voor alle starters, maar wel voor het type webshop dat ik heb. Ik heb een kleine investering gedaan in stoffen en toebehoren. Met de winst daarvan kon ik groeien tot waar ik nu sta!

Durf te dromen en durf uit je comfort zone te stappen. Daar waar ik voorheen (en soms nog steeds) altijd zekerheid wil hebben voordat ik ergens aan begin, is het zo ontzettend spannend en uitdagend om iets aan te grijpen en niet te weten waar het schip strandt.

Het ondernemerschap is vaak hard werken maar het geeft enorm veel voldoening!

lindaLinda Zwanenburg, Linda’s Resources
Ga brainstormen met iemand die je vertrouwd. Zorg dat je er echt in geloofd en dat het realistisch en haalbaar is. Set some goals! En begin gewoon!

Ik ben gaan schrijven en dit eerst op LinkedIn gaan delen. Toen mijn blogs al meteen 200 views bereikte ben ik een website gaan maken. Ik bleef eerst ook maar uitstellen omdat ik altijd alles perfect wil hebben. Tot ik op een dag met een kennis van mijn moeder sprak die een eigen W&S bureau runt en die zei: ‘begin gewoon, je blogs op LinkedIn slaan aan dus START!’.

Zo ben ik zonder budget begonnen met het bouwen van mijn eigen WordPress website. Ik kocht een domeinnaam bij een hostingpartij (50 euro) en nam een simpele template van 15 euro. Ik heb uren youtube filmpjes zitten kijken en me suf gelezen op blogaholic.nl  en Charlotteslaw.nl. Ik heb alles mezelf aangeleerd. Het enige wat het mij verder gekost heeft is tijd!

kim-en-meiMei, IN accessories
Ik denk dat het een goed iets is om met je eigen bedrijf te starten naast je vaste baan. Het maakt het laagdrempelig omdat je een vast salaris ernaast blijft behouden. Op deze manier neem je je tijd, begin je klein, zonder al te grote risico’s.

kim-de-ridderKim de Ridder, Kims bloglife
Als je een idee hebt en je wil het graag doen, probeer het dan gewoon! Je kan blijven twijfelen en nadenken, maar je weet nooit op voorhand of het lukt. Niet te veel nadenken, want dan zet je de stap misschien nooit. Het hoeft niet (meteen) groot te zijn, je kan klein beginnen en stilaan groeien.

Als je geen risico’s wil lopen kan je best klein beginnen in combinatie met een vaste baan, dan hoef je je niet te veel zorgen te maken en kan je stilaan groeien. Een klein bedrijf hebben is ook heel fijn.

En als het toch niet blijkt te lukken, tja, dan kan je tenminste geen spijt hebben dat je het nooit hebt geprobeerd 😉

amber-van-leeuwenAmber van Leeuwen, the Social Good Girl
(Tip voor digital nomads in spé) Accepteer dat het niet allemaal in één keer gaat. Dit geldt voor alles. In sommige landen krijg je bijvoorbeeld makkelijk een visa, maar sommige ook niet en dit kan voor frustraties zorgen. Je bent in een andere land, dus accepteer dat het hier anders eraan toe gaat dan ‘thuis’. Ook jouw succes komt niet aanwaaien. Je moet hier keihard voor werken. En ja, het kan wat eenzaam zijn omdat alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw succes.

Accepteer dat het niet zo is als thuis en je zult zien dat je als digital nomad best een relaxed leven kunt hebben.

 

Wil je nog meer tips en waardevolle lessen van succesvolle zakenmeisjes? Download nu gratis de Starters Kit voor Zakenmeisjes in spé >>