fbpx

Iedereen heeft ontspanning nodig. Als zakenmeisje heb je het natuurlijk altijd druk en je werkt ook met veel plezier. Er is natuurlijk niets mis met hard werken, maar er bestaat toch een grens. Goede balans zorgt ervoor dat je veel beter kan presteren!

Soms kun je door meer rust in je werkweek te bouwen uiteindelijk meer gedaan krijgen.

Dat klinkt wel als een win-win situatie toch? Het grote voordeel als zakenmeisje is dat vaak je eigen tijd kan indelen. Dit heeft natuurlijk ook zijn grenzen, maar je kan best 2 keer per week een uurtje later beginnen zodat je eerst naar de sportschool toe kan. Zet je telefoon dan ook uit en leg hem in de kluis, ander ben je nog niet volledig met de ontspanning bezig.

 

Take a break!

Het kan natuurlijk best een keer voor komen dat je in de avond nog wat moet werken, maar beslis dan wel van te voren tot hoe laat je werkt. En stop minstens een uur voordat je naar bed toe wil. Je kunt ook beter wel een goede pauze, met gezond avondeten, inlassen om daarna nog even flink te knallen dan om maar 10 uur achterelkaar door te werken.

Neem regelmatig pauzes als je zittend werk doet, zorg dat je van elk uur even 5 minuten loopt. Dus timer zetten, en blokje om. Soms kun je hierdoor weer een nieuw idee krijgen, omdat je even afstand neemt van je werkzaamheden.

 

vrouw ontspannen blij buiten aan het genieten van het weer

Weekend(?)

Respecteer je weekend. Ik zou eigenlijk iedereen aan willen raden om niet fulltime te werken! In mijn idee kan je met een dag extra door de weeks vrij echt dingen doen die jij wilt doen, maar ik snap dat het een luxe is die niet iedereen zich kan permitteren. Maar zorg in elk geval dat je in het weekend echt vrij bent.

Geen mail, geen telefoontje, neem echt even me-time.

Dat kan er natuurlijk voor iedereen anders uitzien, een kopje koffie drinken in de lokale koffietent met een vriendin, naar de yoga les of even een meditatie. Gun jezelf deze momenten ook! Het is echt geen falen als je minder uren werkt, het gaat om de kwaliteit van je werk.