fbpx

In Start-up Stories komt er steeds een andere starter aan het woord, die over de start van haar bedrijf vertelt. The good, the bad and the ugly. Deze Start-up Story is van Maaike Hartgers, een zakenmama die haar passie achterna ging en een bedrijf als interieuradviseur begon.  

maaike-hartgers-interieuradvies

Wil je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Maaike Hartgers. Na de middelbare school ben ik Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht gaan studeren en via een bijbaan de kinderopvang ingerold. Daar vond ik vrij snel mijn draai en heb ik verschillende leidinggevende functies gehad.

Hartstikke leuk, maar ik merkte dat ik een stukje passie miste.

Dit stukje passie vond ik toen mijn vader voor zichzelf als meubelmaker begon. In mijn vrije uurtjes was ik veel bij hem te vinden en vooral met de interieur vragen hield ik mij graag bezig. Ik vond dit zo leuk, dat ik besloot een opleiding interieur styling te gaan volgen. Het diploma is inmiddels behaald en eind 2017 maakte ik de keus om het roer om te gooien. Ik stopte met werken in de kinderopvang en in maart 2018 begon voor mijzelf.

Waarom deed je mee met Kickstart Your Business en wat voor resultaat heb je hierdoor behaald?

Zakenmeisje volgde ik al een tijdje op sociale media en toen er een mailtje voorbij kwam over het Kickstart Your Business programma hoefde ik niet lang na te denken. Het programma kwam voor mij precies op het juiste moment en de inhoud paste precies bij mijn behoeftes. Als je net begint met ondernemen gaat er een wereld voor je open. Waar begin je mee en hoe pak je het aan? Je kunt natuurlijk het wiel alleen en opnieuw gaan uitvinden, maar mee doen aan KYB leek mij een beter plan.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt met jouw bedrijf?

Eigelijk heel erg veel! Van meedoen aan het SBS 6 programma ‘Alles over Wonen’ tot het leren kennen van hele leuke mensen zoals collega zakenmeisjes en klanten met hele leuke opdrachten. Ook ben ik begonnen met het geven van workshops. Samen met een klein groepje maken we dan iets voor in huis, bijvoorbeeld een leuke lamp of een plantenbox. Super leuk om te doen!

Is dit wat je je had voorgesteld van ondernemen?

Eigenlijk is het redelijk hetzelfde als dat ik me had voorgesteld. Het is hard werken, maar je krijgt er flexibiliteit voor terug en dat vind ik heel erg fijn in combinatie met twee kleine kindjes.

duurzaam-interieuradvies-maaike-hartgers

Wat vind je (tot nu toe) het moeilijkste?

Vooral de onzekerheid over je inkomsten. Ik was natuurlijk altijd gewend iedere maand mijn salaris overgemaakt te krijgen. Nu is het iedere maand anders en dat is toch wel even wennen. Via een zakenmeisje talk hoorde ik over de profit first methode en dat heeft mij veel meer overzicht en rust gegeven.

Wat vind jij het leukste aan ondernemen? 

Het leukste vind ik dat ik helemaal kan doen wat ik leuk vind en waar ik blij van wordt. Daarnaast vind ik de veelzijdigheid leuk. Naast het creatief bezig zijn met het geven van interieuradvies en workshops ben ik ook bezig met bijvoorbeeld marketing, administratie, netwerken etc. en dat maakt iedere dag weer anders.

Wat is jouw grootste start-up blunder geweest?

Als beginnende ondernemer vol energie wilde ik mij op alles tegelijk storten en dat werkt natuurlijk niet. Dankzij onder andere KYB heb ik een focus kunnen vinden. En eens in de zoveel tijd reflecteer ik hoe het de afgelopen tijd is gegaan en stel ik nieuwe doelen voor de komende periode. Zo blijf ik de juiste focus houden.

online-interieuradvies

Welke investeringen heb je gemaakt om jouw bedrijf op te starten?

Ik heb dus meegedaan aan KYB en aan een SEO training van Bloesem Marketing. Beiden erg nuttig. Verder heb ik een boekhouder ingeschakeld en vind ik het erg fijn om te kunnen sparren met andere zakenmeisjes. Zo zit ik in een mastermind groep en videobel ik regelmatig met andere ondernemers op mijn vakgebied.

Welke tip heb je voor andere startende ondernemers?

Doe het vooral niet alleen. Het is zoveel leuker en nuttiger om ook als zelfstandige samen te werken.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Geen idee wat de toekomst allemaal gaat brengen, maar dat ik blijf ondernemen staat vast! Met mijn bedrijf wil ik nog heel veel mensen helpen met het creëren van een mooi, duurzaam en gezond thuis of werkplek.