fbpx

In Start-up Stories komt er steeds een andere starter aan het woord, die over de start van haar bedrijf vertelt. The good, the bad and the ugly. Deze Start-up Story is van Amber, een multi-passionate entrepreneur die tijdens Kickstart Your Business twee bedrijven startte: Rebel Moms Kitchen én Lichtwerkers voor Lichtwerkers. Let´s have a chat!

 

amber-sapulette

 

Wil je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Amber, een jonge eigentijdse ondernemer, mama van een ontzettend leuke peuter en werkzaam in inmiddels vier van mijn eigen bedrijven! De eerste ben ik in 2016 samen met mijn zus en moeder begonnen, dat is Tri of Light, een bewustzijnsacademie. Nog steeds organiseren we samen veel webinars, online cursussen, maar ook transformatieve reizen naar het prachtige Sardinië waar ons trainingslocatie zich heeft gemanifesteerd.

Al snel was duidelijk dat ik me niet op één ding wilde focussen en ik besloot het pad van mijn verlangens te bewandelen. Mijn passie voor koken werd een wild brandend vuur waar ik absoluut wat mee moest doen. Iets voor mezelf, iets authentieks en helemaal van mezelf. Maar dat betekende ook dat ik dit helemaal zelf moest gaan starten….

Sinds maart 2018 zijn Rebel Moms Kitchen én Lichtwerkers voor Lichtwerkers (online community) uit de grond geschoten en ik heb het er maar druk mee. Al die 1001 ideëen uitwerken.. ik houd ervan! Ik kan volledig mijn creativiteit en creatiedrang erin kwijt. Het mooiste is dat er ook mensen zijn die op mijn creaties en energie zitten te wachten!

Afgelopen zomer heb ik niet stil gezeten want ik heb allerlei challenges georganiseerd om de juiste doelgroep aan te trekken. De nieuwe caterklussen staan om de hoek en ondertussen ben ik een essentiële olie business gestart waarbij ik heerlijke natuurlijke extracten promoot! Mijn huis en mijn huid ruikt lekker en ik doe alles 100 procent natuurlijk! I love it!

En alles wat ik doe kan van waar dan ook ter wereld, dus ik ben een echte digital nomad geworden.

 

Waarom deed je mee met Kickstart Your Business?

Ik deed de allereerste ronde mee met KYB in maart van 2018 omdat ik een focus nodig had voor het starten van mijn eerste zelfstandige bedrijf. Eigenlijk heb ik dit steeds kunnen herhalen, maar dan met mijn andere passies die ik leven in heb geblazen door nog meer bedrijven op te richten.

Je werd gekoppeld aan een zakensister (buddy) en dat vond ik een onwijs gaaf systeem, een zakenmeisje waar je mee kan sparren, die je accountable kon houden om door te strijden met het creëren van dat bedrijf. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om de juiste mensen bij elkaar neer te zetten om die commitment aan te gaan. In mijn challenges vraag ik dan ook de volledige focus en commitment, júist voor het buddysysteem waar ik inmiddels ook mee werk, omdat het zo fantastisch is om gesupport te worden door je sister of brother!

Door Kickstart Your Business heb ik geleerd hoe waardevol het is om een juiste groep van gelijkgestemden om je heen te hebben. Die eenzelfde proces doormaken, die klaar zijn voor groei en ook met je mee kijken. Zo heb ik veel nieuwe bedrijven geboren zien worden, super gaaf natuurlijk! Ik heb ze nog steeds op instagram en volg hun ondernemersavonturen.

Ik heb in drie weken tijd vlieguren gemaakt. Mijn bedrijf was zo van de grond, logo was gemaakt, website teksten schoten uit de grond. Ik verbaasde me hoe onwijs snel dat allemaal ging.

Ik had niet verwacht dat ik in een korte tijd eigenlijk mijn hele start-up bedrijf ready to go zou hebben staan. Naomi is awesome. Ze staat voor je klaar, deelt AL haar geheimen met je en support je dromen met concrete acties en tips.

 

amber

 

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt met jouw bedrijf?

Ik heb mogen cateren op Sardinië voor een groep die op alle aspecten verbonden wilde zijn met de natuur, zo  holistisch mogelijk. Geen vlees, geen suikers, geen zuivel. Puur natuur en hoog vibrerende voedingswaarden. Dit was een fantastische uitdaging. Omdat ze thuis soms nog wel vlees aten, moest ik ervoor zorgen dat ze niet te drastisch gingen afkicken van suiker en vlees. Met veel voedende smoothies, noten en vervangende voedingstoffen in heerlijke gerechten is het me gelukt om de hele week te koken. En ze vonden het heerlijk! Ik heb er een paar trouwe fans bij voor me blogsite.

 

Wat had je je van ondernemen voorgesteld? Is de werkelijkheid anders? Zo ja, hoe?

Ik wist dat het hard werken is. Je moet gefocust blijven, je moet in jezelf geloven, zelfs wanneer niemand anders dat doet. Je moet de ballen hebben om vanuit niets iets (en voor jou alles) te maken zonder dat er een garantie is dat het gaat slagen. Dit creatie proces brengt natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee en zo kom je er ook achter wat je absoluut niet (meer) wilt.

In een onderneming moet je altijd blijven groeien en je bedrijf groeit met je mee. Ik had in het begin niet verwacht dat ik mijn eigen visie zo transparant zou maken, ik heb best veel persoonlijke dingen verwoven in mijn website. Maar weetje, dat is dan juist de kracht. Het is rauw, het is echt en het groeit met mij mee. Ik zit in een maak proces, een start up proces en iedereen die dat interessant vindt mag mij volgen.

 

Wat vind je (tot nu toe) het moeilijkste?

Ik doe dus 10001 dingen tegelijk en ik vind het wel eens moeilijk om wekelijks ruimte te maken om nieuwe recepten te uploaden op mijn website. Ik vind dat niet zo leuk om te doen. Maar als ik het niet doe, wordt het ook niet door een ander gedaan.

En ik mag nog wel een beter systeem krijgen voor wanneer ik wat doe voor welk bedrijf van mij. Daar mag wat meer ritme in gebracht worden.

 

Wat vind jij het leukste aan ondernemen? 

Het allerleukste vind ik dat ik helemaal zelf mag weten hoe ik mijn dagen invul. Of ik nu tussen de middag een dutje wil doen of dat ik de hele dag door werk aan de content van mijn nieuwste online bewustzijnscursus; ik mag het zelf weten. Mijn leven is ten positieve veranderd omdat ik mijzelf de vrijheid geef om dagelijks te creëren op basis van waar ik naar verlang!

 

Wat is jouw grootste start-up blunder geweest?

Mijn grootste blunder was dat ik mijn lichtwerkers community ging pitchen bij een groep waar ik voor caterde, zonder dat ik mijn missie en mijn doelen nog helder vast had gesteld. Ik voelde de verwarring van de groep en ik kwam eigenlijk ook niet lekker uit mijn woorden. Terwijl ik daar normaal nooit last van heb. Niemand stapte ook in dus, dat begrijp je wel. Soms moet je twee werelden ook gescheiden laten, ook al ben je zo enthousiast.

Welke investeringen heb je gemaakt om jouw bedrijf op te starten? 

Ik heb enorm veel kookboeken gekocht, het Kickstart Your Business programma gevolgd natuurlijk, kookbenodigdheden gekocht om te starten met cateren en een training gevolgd om te voldoen aan de hygiënelijnen.

Welke tip heb je voor andere startende ondernemers? 

Vind je passie en maak er je werk van! Echt waar, het is het waard. Sta je open voor magie? Dan krijg je het ook. Maar wees niet bang om ervoor te werken! Werken voelt goed als je het in lijn doet met waar je hier voor op Aarde bent.

 

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik hoop mijn bestaande bedrijven groots uit te bouwen en een mooi passief inkomen te verwerven uit het werk wat ik nu aan het doen ben. Ik zie dit als een investeringsperiode.