Rosanne helpt vrouwen aan een awesome website

Rosanne Raubun is een echt zakenmeisje; ze onderneemt al vanaf haar 21e en heeft al meer dan 200 onderneemsters geholpen bij het maken van een stijlvolle website en huisstijl. In de maand mei is Rosanne de expert in de Zakenmeisje Members’ Club, waar zij een exclusieve Online masterclass WordPress geeft.

Over Rosanne

Hoe ben je Stijlvol Creatie begonnen?
Ik ben op mijn 21ste begonnen met mijn bedrijf Stijlvol Creatie. Dat is intussen alweer 5 jaar geleden. Voordat ik startte met mijn eigen bedrijf, maakte ik al regelmatig websites voor ondernemers. Ik zocht veel werk voor in mijn portfolio. Toen ik klaar was met de opleiding Grafisch Vormgever, startte ik kort daarna met een HBO opleiding Communication & Multimedia Design. Na het behalen van mijn propedeuse, startte ik met mijn eigen bedrijf.

 

rosanne raubun

Waarom ben je DESIGN YOUR DREAM begonnen?
Ongeveer een half jaar nadat ik was gestart met Stijlvol Creatie, besloot ik om voortaan alleen nog maar met en voor vrouwelijke ondernemers te werken. Daar lag mijn interesse en kon ik mijn creativiteit helemaal in kwijt. Nadat ik deze keuze had gemaakt, groeide ik enorm snel met mijn bedrijf. Ook mocht ik spreken bij diverse damesnetwerken en maakte ik websites voor succesvolle online platformen voor vrouwelijke ondernemers.

Ik kreeg in een relatief korte periode een enorm podium.

Ik was op dat moment nog steeds druk bezig met studeren en ik kreeg het alsmaar drukker met het maken websites. Daarom besloot ik om een online programma te maken. Op deze manier kon ik mijn tijd zo goed mogelijk verdelen tussen studeren en werken en zoveel mogelijk onderneemsters blijven helpen.

 

 

Zelf een website maken, is dat voor iedereen?

Kan iedereen zelf een website maken?
Ja, het is super makkelijk! Je moet natuurlijk wel weten hoe je zelfstandig een website kunt maken. Veel vrouwen die gebruik maken van mijn online programma zeggen achteraf: “Wow, ik had echt niet gedacht dat ik een eigen website kon maken”. Dat vind ik echt supergaaf om te horen!

Wanneer kun je het toch beter uitbesteden?
Als je het echt veel te druk hebt met je bedrijf en geen tijd overhoudt om je website zelf te maken. Heb je nu al ontzettend veel klanten? Kun je financieel goed rondkomen van de inkomsten van je bedrijf? Dan adviseer ik om het maken van je website uit te besteden.

Is het iemand, in jouw programma, weleens niet gelukt om de website van haar dromen te bouwen?
Het komt bijna niet voor. Ik ben ervan overtuigd dat als je alle lessen met aandacht bekijkt, je in staat bent om je eigen website te maken. Ik bied ook offline samenwerkdagen aan. Op deze manier stel ik onderneemsters in de gelegenheid om vragen aan mij te stellen en kan ik ze verder op weg helpen. Deze samenwerkdagen zijn bijvoorbeeld handig voor onderneemsters die te weinig tijd hebben om alle video’s goed te bekijken.

 

rosanne raubun samenwerkingsdag

 

Over WordPress

Waarom ben jij zo gek op WordPress?
WordPress is enorm gebruiksvriendelijk. Iedereen is in staat om ermee te werken! Het is naar mijn mening niet zo ingewikkeld als Joomla. Verder kun je in WordPress de mogelijkheden flink uitbreiden. Stel je voor, je hebt nu enkel een website en deze wil je in de toekomst uitbreiden met een webshop of online programma. Dit is allemaal mogelijk in WordPress.

Het komt bijna niet voor dat je iets niet kunt maken in WordPress.

 

Heb je een favoriet thema?
Mijn favoriete thema is Divi. Dit thema werkt als een soort blokkendoos. Je bouwt met behulp van verschillende blokjes jouw droomwebsite in één geheel. Het thema Divi is heel uitgebreid. Je kunt makkelijk kleuren, lettertypes, groottes enzovoorts aanpassen. Je hoeft gelukkig niet met codes te werken. Dat is vaak een groot nadeel wanneer je een goedkoop of een gratis thema gebruikt.  Ik heb al ontzettend veel websites gebouwd in Divi en werkelijk geen één website is precies hetzelfde.

 

Wil jij de beste WordPress tips van Rosanne ontvangen? Meld je aan voor de Zakenmeisje Members’ Club en volg de Online masterclass WordPress, exclusief voor Zakenmeisje.nl!

 

rosanne raubun design your dream

 

Design your dream

Welke vraag wordt jou het meest gesteld?
Waarom ik alleen voor vrouwelijke ondernemers werk. Deze vraag wordt enorm vaak aan mij gesteld. Deze beslissing heb ik puur voor mijzelf gemaakt.

Ik wilde echt mijn hart volgen en alleen nog maar werken met en voor droomklanten.

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt met DESIGN YOUR DREAM?
Lanceerfeestjes! Aan het eind van een periode, organiseer ik een lanceerfeestje voor alle deelneemsters die een website hebben gemaakt. Iedereen presenteert tijdens dit feestje vol trots haar website en proosten we samen op ieders succes. Ook nodig ik een paar inspirerende sprekers uit om het feestje nog mooier te maken. Je merkt op zo’n moment dat de community erg hecht geworden is. Iedereen heeft elkaar geholpen met een droomwebsite.

 

rosanne raubun wordpress expert

 

Wanneer start de volgende ronde van DESIGN YOUR DREAM?
Ik ben op dit moment druk bezig met de organisatie van mijn DESIGN YOUR DREAM live evenement op dinsdag 23 mei a.s. Hét zomerevent om jouw droombedrijf te realiseren. Een evenement speciaal voor vrouwelijke ondernemers. Dit is de allereerste keer dat ik zo’n groot event organiseer. Superleuk dat Naomi, founder van Zakenmeisje.nl, ook komt spreken!

Ik ga speciaal voor de deelnemers van mijn event nog een leuke zomereditie organiseren voor mijn programma. Daarna start ik in september weer met een nieuwe Design Your Dream ronde.

 

Wil jij de beste WordPress tips van Rosanne ontvangen? Meld je aan voor de Zakenmeisje Members’ Club en volg de Online masterclass WordPress, exclusief voor Zakenmeisje.nl!

Save

Save

Save

Save

I think you'll like this too, right?

Laat een reactie achter

Hi zakenmeisje, we LOVE cookies! En niet alleen de eetbare... Als zakenmeisje gebruik je cookies op je website om deze o.a. beter te maken, en dat willen we toch allemaal? Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Ik wil toch wat meer informatie...

De cookie-instellingen op Zakenmeisje.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om jou de beste surfervaring mogelijk te geven. Als je doorgaat met Zakenmeisje.nl te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren :)" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten