fbpx

Netwerken, blogs schrijven, je website up-to-date houden, je administratie en oh ja Instagram! Het leven van een zakenmeisje is lekker druk divers. Instagram wordt nog steeds wereldwijd door miljoenen mensen per dag gebruikt. Grote kans dus dat jouw droomklant er ook op zit en dat jij er ‘iets’ mee wil doen. Wat ik alleen van veel zakenmeisjes hoor is dat het ze zo veel tijd kost. Om het inzetten van Instagram voor jou een stuk makkelijker te maken kun je Preppr en nog 6 andere must-have Instagram apps & tools gebruiken.

1. Preppr

Hoe gebruik jij Instagram nu? Probeer je elke dag een goede foto te maken, te bewerken en dan ook nog een pakkende tekst erbij te verzinnen? Waarschijnlijk levert het je elke dag weer stress op en is het een moetje geworden… Iets wat jou veel tijd gaat besparen is het vooruit plannen van jouw posts, oftewel batchen. En Preppr gaat jou hier bij helpen. Plan bijvoorbeeld één keer per week tijd in om jouw Instagram posts te maken. Deze kun je vervolgens inplannen met Preppr én je kunt dan meteen zien hoe dit er straks op jouw feed uit komt te zien. #productive

Naast het vooraf kunnen inplannen van jouw posts heeft het gebruiken van Preppr nog meer voordelen;

Oneindig posts inplannen
Je kunt zoveel posts inplannen als je wil. Je kunt dus een week vooruit plannen of zelfs een maand of langer! Let er dan wel op dat je regelmatig checkt of alle informatie nog klopt en dat je het nieuws in de gaten houdt. Misschien komt jouw branche slecht in het nieuws of is er een wereldramp. Dit kan invloed hebben op wat jij die dag(en) plaatst.

Hashtags opslaan
Met de juiste hashtags kan jouw droomvolger jou vinden en kun je meer likes en volgers krijgen. Maar vind jij het ook altijd zo’n drama om elke keer weer goede hashtags te bedenken? No longer! Doe één keer onderzoek naar de juiste hashtags en sla deze op in Preppr, kun je ze nooit meer vergeten.

First comment
Veel instagrammers plaatsen de hashtags in de eerste comment omdat dit er mooier uit ziet. Wanneer je jouw posts automatisch inplant kan dit meestal niet. Bij Preppr wel. Oh yeah!

Automatisch plaatsen van jouw post
Het mooiste is nog wel de functie waarbij Preppr jouw post automatisch op jouw gekozen dag en tijd voor jou plaatst. Heb je jouw post eenmaal in Preppr ingepland, hoef je dus niets meer te doen. Easy peasy!

Enthousiast? Ik heb goed nieuws; je kunt Preppr nu namelijk 30 dagen gratis uitproberen. Yay!

 

blog-preppr

2 . Canva

Canva kun je zien als een soort photoshop voor dummies. Ik gebruik het voor van alles en nog wat; het maken van advertenties, banners, werkboeken en dus ook mijn instagram posts. In canva heb ik een standaard template gemaakt die ik voor al mijn quotes en foto’s gebruik. Je kunt Canva zowel op je desktop als op je telefoon gebruiken.

3. Afterlight

Hoe komt het nou dat andere instagrammers altijd van die mooie, lichte foto’s hebben en jouw foto’s vol schaduw en grauwe tinten zitten? Het antwoord weet je waarschijnlijk al; omdat zij ze bewerken. Maar jij bent écht geen Photoshop queen en met de filters van Instagram zelf wordt het er niet veel beter op. Well girl, zo ingewikkeld hoeft het tóch niet te zijn. Er bestaan enorm veel gratis en goedkope apps om jouw foto’s eenvoudig te bewerken. Eén van mijn favorieten is Afterlight.

 

4. PicSplitPost

Soms zie je accounts waarbij ze van één foto een ‘grote foto’ hebben gemaakt, door hem op te delen in 6 of 9 posts. Hoe doen ze dat toch? Zelf gebruik ik deze functie vaak wanneer ik een challenge of nieuwe dienst/product wil verkopen. Hiervoor gebruik ik de app PicSplitPost.

De app is super makkelijk in gebruik. Je upload de foto, kiest in hoeveel delen je hem wilt hebben en met één klik is dit gebeurt. Je ziet de foto nu in delen en het lijkt alsof het allemaal door elkaar staan, but trust them. Op elke foto staat een cijfer. Plaats de foto’s op volgorde van deze cijfers en uiteindelijk komt jouw foto op jouw feed te staan zoals jij wilt. Whoop whoop!

 

5. Hype Type

Laatst zag ik iets tofs voorbij komen in een insta story, namelijk bewegende tekst. Ik heb natuurlijk meteen even gevraagd hoe ze dit voor elkaar had gekregen en ze vertelde mij dat ze hiervoor de app Hype Type gebruikt. Met deze app kun je allerlei verschillende soorten bewegende tekst toevoegen aan jouw foto. Check it out!

6. Video editor

Wil je jouw video gebruiken voor een insta story, maar is hij te lang? Of wil je verschillende video’s aan elkaar plakken om hier één toffe video van te maken? Maar ben je geen held in video editing? De app video editor kan een oplossing zijn. Ik heb hem al gebruikt om een promo video voor de Zakenmeisje Members’ Club te maken en om meerdere hyperlapses aan elkaar te plakken.

7. Hyperlapse

Soms zie je video’s voorbij komen waarbij de video veel sneller wordt afgespeeld. Bijvoorbeeld van iemand die haar make-up doet, de zonsondergang, een middagje werken of een roadtrip. Deze video’s kun je zelf makkelijk maken met de app Hyperlapse.

 

Alright babe, dit waren mijn tips voor handige apps en tools voor Instagram marketing. Wil je nog meer tips ontvangen? Lees dan eens het artikel ‘88 tips voor meer volgers op Instagram‘ of check de blog van Preppr. Ik ben ook heel benieuwd naar de apps en tools die jij graag gebruikt. Laat je het ons hieronder weten?

 

download-de-instagram-checklist

 

A D V E R T O R I A L – Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Preppr.