fbpx

Wanneer je een bedrijf begint creëer je een eigen merk, waardoor jouw ideale klant jou gaat herkennen. Je hebt een eigen tone of voice, kleurenpalet, missie en jouw eigen merkwaarden. Merkwaarden zoals; eerlijk, duurzaam, kwaliteit, transparant en vertrouwen. Alles wat jij met jouw bedrijf doet moet bij deze merkwaarden passen. Zo ook de bank die jij kiest. Wil jij duurzaamheid uitstralen, dan kun je het beste een zakelijke rekening openen bij een bank die dit ook uitstraalt, zoals de ASN Bank of Triodos. Richt jij je heel erg op de vegan lifestyle? Dan wil je niet bij een bank zitten die in dierenleed investeert. Right?

 

blog-merkwaarden-bank2

Draagt jouw bedrijf indirect mee aan dierenleed?

Wist je dat banken met jouw spaargeld investeren in dierenleed? Rabobank, ING en ABN AMRO stopten miljarden in dieronvriendelijke vleesproductie, blijkt uit onderzoek dat World Animal Protection uitvoerde als lid van de Eerlijke Bankwijzer. Shocking!

Vooral schokkend zijn de investeringen in bedrijven waar ernstige dierenmishandeling voorkomt. Zo staan moedervarkens nog vaak in kooien opgesloten, worden biggetjes onverdoofd gecastreerd, zitten plofkippen opeengepakt in gigantische fabrieken en worden de dieren op omstreden wijze geslacht.

De Eerlijke Bankwijzer is zeer bezorgd over deze cijfers. Woordvoerder Dirk-Jan Verdonk:

‘Dat de Nederlandse banken, met name Rabobank, zoveel geld investeren in grootschalig dierenleed, is alarmerend. Het laat zien dat deze banken volstrekt niet verantwoord omgaan met dierenwelzijn. We hebben het hier over geld van Nederlandse burgers dat door hun bank uitgeleend wordt aan bedrijven die het welzijn van miljarden dieren stelselmatig schenden. Als banken niet maximaal druk uitoefenen om dierenwelzijn te verbeteren bij bedrijven waarin zij investeren, is dat onacceptabel.’

 

Investeert jouw bank in kinderarbeid, dierenleed of vuile energie?

Op de website van de Eerlijke Bankwijzer kun je de scores voor het investeringsbeleid van acht grote banken in Nederland zien. Een tipje van de sluier; ASN Bank, SNS Bank en Triodos Bank scoren het beste. KNAB staat niet tussen dit lijstje, maar moederbedrijf AEGON scoort helaas erg slecht. What to do als jouw bank slecht scoort, maar jij hier toch liever niet weg gaat?

 

Kom in actie!

Wil je niet weg bij jouw bank, maar vind je dit niet kunnen? World Animal Protection vindt deze grote bankinvesteringen in grootschalige, zeer dieronvriendelijke vleesindustrie net als jij onacceptabel. Ik ook. Daarom voeren zij actie en daar doet Zakenmeisje aan mee. Jij kunt ook mee doen!

Hoe? Met één druk op de knop kun je via World Animal Protection een e-mail sturen naar jouw bank, met de vraag te stoppen met investeringen in dieronvriendelijke, intensieve vee-industrie. Zij sparen alle e-mails op en overhandigen aan het einde van de campagne een groot pakket e-mails aan de banken. Hierdoor hopen zij een gesprek met ze te hebben over hoe de banken hun investeringen diervriendelijker in kunnen zetten. Klik nu hier om mee te doen. Thanks babe!

Wil je weten waar je nog meer op moet letten als je een bank voor jouw zakelijke rekening kiest? Lees dan dit artikel >>

 

Deze merkwaarden hebben de grootste Nederlandse banken

Benieuwd welke merkwaarden de Nederlandse banken hebben? Wij hebben de merkwaarden van 6 banken op een rijtje gezet;

  • ASN Bank; eerlijkheid, transparantie, duurzaamheid en betrokkenheid.
  • SNS Bank; mensgericht, maatschappelijk en duurzaamheid.
  • ABN Amro; vertrouwd, deskundig en ambitieus.
  • ING; integer, eerlijk, verstandig en verantwoordelijk.
  • Rabobank; respect, integriteit, duurzaamheid en professionaliteit.
  • Triodos; duurzaamheid, transparantie, uitmuntendheid en ondernemerschap.

 

Ik ben benieuwd. Bij welke bank zit jij en sluit deze bank aan bij jouw merkwaarden? Laat het ons hieronder weten.

 

A D V E R T O R I A L – Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met World Animal Protection.