fbpx

Succesvol ondernemen ondanks angsten

In mijn vorige artikel heb ik uitgelegd wat angst is en wat er achter je angst of onzekerheid kan zitten. Angst en onzekerheid hoeft niet te betekenen dat je niet succesvol kunt zijn. In dit artikel ga ik dieper in op succesvol ondernemen MET je angsten en onzekerheden. Huh, maar hoe dan?? Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

 

gedachtes

 

Gedachten

Angst heeft veel te maken met gedachten die je hebt. Gedachten hebben een grote invloed op hoe jij je voelt en gedraagt, en ze zijn er all the time. Je kunt het niet stoppen. Het zijn als het ware wolken die constant voorbij drijven. Positief en grotendeels negatief. Het is een behoorlijke uitdaging voor vrouwen, en mannen, om niet volledig op te gaan in die gedachten. Heb jij de leiding of hebben jouw gedachten de leiding?

Met andere woorden, zet jij je onzekere/angstige gedachten achter het stuur, of zit jij achter het stuur?

De oplossing zit hem dus ook in hoe je denkt. In mijn vorige artikel heb je een belangrijke gedachte opgeschreven en uitgepluisd. Met dezelfde gedachte gaan we nu verder. Je formuleert een helpende gedachte, die je ertegenover kunt zetten. Neem bijvoorbeeld de gedachte: ‘Ik kan het niet’. Hier kun je de helpende gedachte ‘laat ik het eerst proberen’ tegenover zetten. Je helpende gedachte hoeft niet per se positief te zijn, maar wel realistisch.

 

Write it down

Schrijf je helpende gedachte op en plaats voor jezelf reminders. Een briefje op je spiegel, op je bureau, achtergrond van je telefoon of laptop, wat voor jou werkt. Hoe vaker je hem ziet, leest en in je opneemt, hoe meer je het gaat geloven. Wat aandacht krijgt groeit namelijk, dus geef je helpende gedachte lekker veel aandacht! Ik kan je garanderen dat je negatieve gedachte terug blijft komen. Als een wolkje weer voorbij komt drijven. Wees je er bewust van dat het weer gebeurt en dat dit oké is. It’s all a part of life.

Laten we elkaar helpen en onze (helpende) gedachtes delen onder dit artikel! Ik ben heel benieuwd!