fbpx

Je hebt dagelijks vele rollen te vervullen en ja… Miss Papers (uhuh) hoort daar ook bij. Is het er de laatste tijd wat bij ingeschoten? Geen nood aan de vrouw, want dit is jouw catch up moment om even goed met je administratie te worstelen!

En niet 1 keer een flinke schoonmaak en dan straks in de winter weer, want wie heeft er nou zin om elke keer weer opnieuw te beginnen? Structureel zou toch veel fijner zijn? En ja, dat is een uitdaging voor ons allemaal, believe me. Maar aan de andere kant, het voelt toch ook belabberd als je weet dat je administratie een puinhoop is? Of als je weer een boete krijgt, omdat je te laat hebt betaald?

Tips voor de grote administratieve schoonmaak

Ik (Joëlla) heb mijn grote administratieve schoonmaak daarom als volgt aangepakt. Men neme: 1 vuilniszak, 1 multomap, 1 perforator, 1 pak tabbladen, 3 bakjes om te ordenen, 1 telefoon met de app van je bankzaken, 1 radio/ipod/iphone/oid met favo muziek 1 pot muntthee en een reep chocola (of iets anders naar eigen smaak).

Klaar voor de start? Zet de muziek lekker hard, trek makkelijke kleding aan en ga in de ik-ga-dit-varkentje-wassen-stand staan.

 

opruimen van je administratie

1. Weggooien

Je eerste doel is namelijk om orde in de chaos te scheppen en alles weg te gooien wat je niet meer nodig hebt.

2.  Verdelen

Als je dat gedaan hebt, ga je aan de slag met hetgeen je nog over hebt. Dit ga je onderverdelen in drie bakken.

  • Alles wat je nog moet lezen, gaat in bak 1.
  • Alles waar je nog actie op moet ondernemen (betalen/bellen/aanschrijven), gaat in bak 2.De betalingen zelf kun je natuurlijk ook gelijk even uitvoeren. Zeker de facturen waarvan de betaaltermijn nadert.
  • Alles wat je wilt en moet bewaren, gaat in de multomap. Gebruik de tabbladen om het overzichtelijk te houden en je zaken snel kunt terugvinden. Bak 3 is een archiefbak waar je straks alles in doet wat je in je multomap gaat stoppen. Tenzij je het natuurlijk er direct in stopt, maar dan moet je dat ook wel echt doen.

Zo, als het goed is, is je kast nu leeg (op je multomap en bakjes na). Dat ruimt op! Tijd om als beloning een lekkere kop thee op te drinken. Lekker gevoel eigenlijk he? Toch kun je nog steeds het gevoel hebben dat je financiën alsnog niet overzichtelijk zijn. Dat kan, want je hebt nu nog niet een duidelijk overzicht van wat er binnenkomt en uitgaat. Maar je moet niet alles tegelijk willen. Vier eerst dit succes en ga de volgende keer aan de slag met de volgende stap.

Heb jij nog tips voor andere zakenmeisjes die aan de slag willen gaan met hun administratie? Deel ze hieronder!

 

Auteur: How 2 Spend It