fbpx

Ruim 7 jaar geleden kwam ik er voor het eerst; de Algarve. Tien dagen lang zat ik in een heerlijk appartement, in – het toch wel toeristische – Albufeira. Ik zat niet stil, maar huurde een scooter en ontdekte de zuidkust van Portugal. Ik reed naar plaatsen als Faro en het wat luxere Vilamoura, waar ik de zee in dook en een wijntje dronk in de haven. Het was de eerste keer dat ik in Portugal was en ik had geen idee dat ik er een aantal jaar later zou wonen.

 

Throwback naar mijn vakantie in Albufeira

Throwback naar mijn vakantie in Albufeira

 

Een workation plannen naar de Algarve

Vanuit Lissabon – waar ik nu woon – lijkt het mij super leuk om meer van het land te ontdekken. Ik heb me daarom voorgenomen om af en toe een auto te huren en er een (lang) weekend op uit te gaan. Het lijkt me ook heel leuk om af en toe ergens langer te verblijven. Het pluspunt van online kunnen werken is dat dit overal te doen is, zolang er maar wifi is. Dus waarom niet vakantie en werken combineren en er een workation van maken? Dit is vanuit Nederland overigens ook heel goed te doen. Lees bijvoorbeeld eens de ervaring van Tjitske over haar workation in Lissabon, Fleur haar 6 redenen om op workation naar Ibiza te gaan of een interview met een van de digital nomads hier op Zakenmeisje.nl. Een van mijn favoriete dingen om te doen is het plannen van een reis en dit keer neem ik jullie mee in mijn proces. Let’s plan a workation to the Algarve!

 

neckermann-algarve3

 

1. Waar in de Algarve wil ik slapen?

Omdat ik ‘ alles’  tussen Albufeira en Faro al eens gezien heb, lijkt het mij leuk om nu iets ten oosten van Faro of ten westen van Albufeira te ontdekken.  Het lijkt mij fijn om in de buurt van een stadje en het strand te zitten. Daarnaast werk ik graag vanuit ‘ huis’ , dus is wifi en een plek om te werken belangrijk. Omdat ik er minimaal een week wil verblijven en ik graag zelf wil koken lijkt een appartement mij ideaal. Let’s find a place to sleep!

 

neckermann-algarve

 

Na wat zoeken vind ik dit appartement bij Neckermann. What do you think? Cabanas Park is een 4-sterren appartementencomplex gelegen in het natuurpark Ria Formosa. Je kunt er met een privéboot naar het strand (say what?!), er is een boulevard op 800 meter, ze hebben een spa met jacuzzi om te ontspannen en – last but not least – wifi in het appartement. Het liefst zou ik nu direct vertrekken! Hier vind je trouwens nog meer hotels en appartementen in de Algarve.

 

neckermann-algarve2

 

2. Toffe plekken om te werken

Ik werk het liefst vanuit ‘huis’, maar vind het ook leuk om af en toe buiten de deur te werken. Op die manier zie je meer van de omgeving en leer je andere mensen kennen. Een aantal co-working spaces en leuke cafes die ik in de Algarve heb gevonden zijn;

Ga je hier heen neem dan ook eens een kijkje in de Facebook groep Digital Nomads Portugal of Algarve digital nomads. Veel van de leden zitten in de Algarve.

 

3. Zien & doen in de Algarve

Ik ga natuurlijk niet naar de Algarve om alleen te werken, maar wil ook wat – lees veel – van de omgeving zien. Na wat research staan deze dingen op mijn lijstje van must-sees and do’s;

  • De zonsondergang bekijken in Sagres; het einde van de wereld
  • De vuurtoren in São Vicente
  • De levensmiddelenmarkt van Loulé
  • Het dorpje Alte
  • Naar de spa in Caldas de Monchique
  • Manuel Lourenço strand
  • Wandelroute: Pontal da Carrapateira
  • De bottenkapel in Alcantarilha
  • De rotsformaties in Carvoeiro, Benagil en natuurlijk Ponta da Piedade

 

Ook zin gekregen in een workation naar de Algarve?

 

A D V E R T O R I A L – Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Neckermann.