fbpx

In september gaat er weer een groep enthousiaste zakenmeisjes naar Lissabon voor een workation. Wie zijn deze girls, waarom gaan ze mee en wat voor tips hebben zij voor andere vrouwelijke ondernemers? Je leest het in deze blogserie ‘op workation met’. Dit keer spreek ik zakenmeisje Marlene (25), die sinds november 2017 member van de Zakenmeisje Members’ Club is. In plaats van een vaste baan te zoeken, zoals al haar klasgenoten, is ze in oktober 2015 haar eigen bedrijf begonnen in evenementen, genaamd Strik erop events.

 

zakenmeisje-marlene

 

Hoe en waarom ben je begonnen met ondernemen, wat doe je nu en wat zijn jouw plannen voor de komende 6 maanden? 
Na mijn studie afgerond te hebben heb ik de overweging gemaakt om mijn studiegenoten te volgen in het aannemen van een vaste baan. Omdat ik altijd mijn gevoel volg en de kans aangeboden kreeg om meteen voor mijzelf te beginnen, ben ik in het diepe gesprongen. Tot de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van!

Ik ben klein begonnen met evenementen voor familie en vrienden. Ook hoorde daar het evenement 538 “de leukste school van Nederland” bij. Ik ben eerst werkzaam geweest als ZZP’er voor een evenementenbureau. Toen zij stopte met haar bedrijf heb ik klanten van haar overgenomen. Langzamerhand wordt de klantenkring uitgebreid. Vooral in evenementen die klein en knus zijn kan ik mijn hart helemaal kwijt. Daarnaast is taarten bakken een passie van mij en ook daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Omdat een eigen bedrijf veel investering vraagt (ook financieel) pas ik momenteel drie dagen op kinderen en werk ik twee dagen op een evenementenlocatie aan het strand. In de komende maanden zal ik dit afronden en mij 100% gaan focussen op mijn eigen bedrijf.

Waarom heb je besloten om mee te gaan naar Lissabon?
Dit komt mede door mijn moeder. Ik vertelde haar dat Naomi een getaway organiseerde voor members naar Lissabon en toen kreeg ik als reactie: ‘Dit moet je doen!’ Even er tussenuit en een week vol focus op mijn bedrijf. Dus hop ingeschreven voor de getaway en een vliegticket geboekt. Ik ben er klaar voor!

Wat doet reizen met je? Wat doet het voor je business?
Ik vind reizen heerlijk, alhoewel ik na een tijd ook weer verlang naar huis. Er even tussen uit gaan van je dagelijkse leven is altijd goed. Opladen en gaan met die banaan. Ik ben in 2016 voor drie maanden naar Singapore geweest, dat was een fantastisch, uniek en leerzame ervaring. Wat het voor mijn bedrijf doet? Tja op dat moment staat het misschien even on hold, maar als ik terug ben, heb ik wel weer heel veel ideeën en energie om aan de slag te gaan.

Wat denk je uit te getaway te halen?
Nieuwe inzichten, inspiratie en ontspanning.

Welke skills/ervaring ga jij met de groep delen?
Ik kan de groep van alles leren over het organiseren/plannen van feesten en het bakken van overheerlijke taarten of ander gebak. En ik kan genoeg vertellen over mijzelf en mijn tot nu toe geleerde levenslessen. Ach, we hebben genoeg te delen!

Wat is de grootste les die jij hebt geleerd van het ondernemen? 
Dat ondernemen uitdagend is. Dat de opstart altijd moeilijk is. En dat je niet bang moet zijn om hulp te vragen. Dat dingen heel goed kunnen gaan, maar dat dingen misschien ook voor verbetering vatbaar zijn. Het is vooral leerzaam en je wordt uitgedaagd op doorzettingsvermogen. Verder heb ik geleerd dat het ‘via via’ circuit onwijs belangrijk is, zoals mond tot mond reclame. En voordat die reclame op gang is ben je al even onderweg.

Wetende wat je nu weet en terugkijkend op toen je net begon met ondernemen, wat zou je nu anders gedaan hebben?
Ik ben er meteen ingedoken (letterlijk en figuurlijk), ik ben eigenlijk meteen gaan rennen en vliegen. Als ik nu terug kijk, had ik meer tijd gemaakt voor mijn eigen ontwikkeling. Ik wilde alles in 1x goed hebben staan en misschien was dat te veel van het goede. Mijn eigen hoge verwachtingen vroegen best veel van mij. Maar als je doorrent, verlies je het overzicht.

Lijkt een workation in Lissabon jou ook wel wat? Hier vind je meer informatie >>