fbpx
Naomi
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” – Pippi Langkous
Zo veel vragen
Toen ik in 2011 begon met ondernemen was ik 23 en net afgestudeerd. Ik had amper werkervaring (afgezien van heel veel bijbaantjes) en wist al helemaal niets over ondernemen. Toch besloot ik om mijn eigen bedrijf als weddingplanner te starten. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan – Pippi Langkous Ik zat met 100 vragen, maar had niemand om deze aan te stellen. Ik volgde een dure cursus tot weddingplanner, waar ik in twee weken wel iets over ondernemen leerde, maar na afloop nog met 100 vragen zat. Wanneer schrijf ik mij in bij de kvk? Hoe werkt het met de belastingdienst als ik nog in loondienst ben? Hoe maak ik een website? Wie kan er een logo voor mij maken? Ik kende geen andere ondernemers en kon deze vragen dus aan niemand stellen. Behalve aan Google.
My best friend: Google
Google werd mijn beste vriend en had antwoord op al mijn vragen. Hij liet mij een site zien waar iemand een website voor mij in Joomla kon maken, bracht mij in contact met iemand die briefpapier voor mij ontwierp en stuurde mij naar netwerkborrels voor ondernemende vrouwen. Google was een fake friend Perfect. Toch? Wrong. Terwijl ik lekker verder ging met ondernemen kwam ik erachter dat Google mij op een verkeerd spoor had gezet en ik soms veel betere keuzes had kunnen maken. Zo had ik beter een website in WordPress kunnen laten maken, in plaats van in Joomla, en had ik dit zelfs makkelijk zelf kunnen doen. En briefpapier? Dat had ik natuurlijk helemaal niet nodig. Ook de netwerkborrels waar ik kwam paste niet bij mij.
Ook toen ik in 2014 in Canada woonde en mijn bedrijf aan het veranderen was had ik behoefte aan iemand om mee te sparren. Iemand die ervaring had met (online) ondernemen en die mij begreep. Iemand die mee kon denken en mij kon helpen bij het nemen van beslissingen.
Ik voelde mij alleen

Ik was inmiddels 3 jaar ondernemer en voelde mij nog steeds alleen. Alleen en onzeker. Maakte ik wel de juiste beslissingen? Deed ik alles wel goed? Natuurlijk kon ik tot op zekere hoogte bij vrienden en familie terecht, maar zij wisten de antwoorden ook niet. Zij waren geen ondernemer.

Ik wil dat niemand zich meer alleen hoeft te voelen
Mijn missie startte met mijn eigen pijn. Ik kon toch niet de enige zijn die zich zo voelde? Als ik mij alleen voel, moeten er toch ook andere meiden zijn die zich alleen voelen? Die met allerlei vragen over ondernemen zitten en soms voor lastige keuzes staan. Wat nou als IK al die meiden samen zou brengen? Dan hoefden we het allemaal niet meer alleen te doen, maar konden we elkaar helpen. Want samen weet je meer dan alleen én is het ook veel leuker. Dit was het begin van Zakenmeisje.
Ik startte Zakenmeisje in 2016 vanuit mijn baan in loondienst. Ik werkte 4 dagen per week met veel plezier als online marketeer en alle overige uren stopte ik in Zakenmeisje.
Ik werkte crazy hours, maar het resultaat was er ook.
Steeds meer meiden begonnen zakenmeisje op Instagram te volgen, lazen de artikelen en gaven mooie reacties. Ik begon netwerkborrels te organiseren en zag toen letterlijk de vriendschappen en samenwerkingen ontstaan. Naar de 2e netwerkborrel kwamen zelfs zakenmeisjes samen, die elkaar tijdens de 1e netwerkborrel hadden leren kennen. It was working!

Met vallen en opstaan

Met vallen en opstaan heb ik inmiddels twee bedrijven opgezet. In al deze jaren van ondernemerschap heb ik MEGA veel kennis over het starten en runnen van een bedrijf opgedaan en ik doe niets liever dan dit als online business coach met andere (startende) zakenmeisjes te delen.

Online marketing blijf natuurlijk mijn all time favorite; hoe groei je een e-maillijst en haal je hier sales uit, hoe maak je de beste Facebook advertenties, hoe creëer je een awesome sales funnel & hoe zet je een goede affiliate campagne op? Ik vind het heerlijk om daar mee bezig te zijn.

Maar ik vind het ook super interessant én belangrijk om naar het privé gedeelte te kijken. Hoe creëer je een business die bij jouw ideale lifestyle past, hoe kun je productief werken en hoe houd je de balans?

Mijn missie
“Het is mijn missie om vrouwelijke millennials die (willen beginnen met) ondernemen met elkaar te verbinden en kennis en ervaring uit te wisselen. “

Met mij werken?

Super leuk dat je met mij wilt werken! Dit kan op meerdere manieren.

Wil jij heel graag jouw eigen bedrijf beginnen, maar heb je geen idee HOE? Meerdere keren per jaar start het 12-weekse online programma ´Kickstart Your Business´, waarbij je in 90 dagen jouw bedrijf start.

Heb je al een bedrijf, maar wil je graag meer leren over o.a. online marketing en sparren met andere zakenmeisjes? Dan kun je je aansluiten bij de Zakenmeisje Members´Club. Speciaal voor de members organiseer ik minimaal 1x per jaar een workation naar het buitenland.

Meer behoefte aan 1-op-1 coaching, omdat je met een specifieke vraag over online marketing zit, een frisse blik nodig hebt of jouw bedrijf keihard wil laten groeien? Voor een aantal zakenmeisjes is er een mogelijkheid om een sparringsessie of adviestraject te boeken.

Naomi in de media