fbpx

Deze keer een iets minder sexy onderwerp voor de Monday Must-Haves (alhoewel jij als zakenmeisje het misschien wél een sexy onderwerp vindt): video apparatuur. Sinds Zakenmeisje.nl live is plaats ik ook video’s en vlogs op youtube. Nu ik hier een aantal weken mee bezig ben merk ik dat er nog veel te verbeteren valt. Het beeld is soms wiebelig, het licht is vaak niet goed en ook de audio kan beter. Tijd om goede apparatuur aan te schaffen dus! Ik heb mij verdiept in de verschillende apparatuur en een lijstje opgesteld van producten die ik (waarschijnlijk) ga aanschaffen.

Video apparatuur

Externe harde schijf

Video’s en vlogs nemen enorm veel ruimte in op je computer. Ik merk dat mijn schijf al aardig vol begint te raken na ongeveer 4 weken filmen en een externe harde schijf is daarom geen overbodige luxe. Het hebben van een externe harde schijf is sowieso ook handig om een back-up van je bestanden te maken. Mocht er een keer iets met je laptop gebeuren heb je tenminste jouw bestanden nog.

Ik heb gekozen voor de Western Digital Elements Portable. Deze harde schijf is nog redelijk betaalbaar (€ 62,99 voor 1TB) en staat goed aangeschreven.

Western Digital Elements Portable - externe harde schijf

 

SD kaart

Niet alleen mijn harde schijf op mijn laptop zit snel vol, ook mijn SD kaartje in mijn camera zit binnen no-time vol. Ben je net lekker aan het filmen, houdt hij er ineens mee op. Op dit moment heb ik een SD kaart van SanDisk met 16 GB en hij leest max. 45 MB per seconde. Het SD kaartje dat ik nu wil kopen is de ‘SanDisk extreme pro SDXC UHS-1 Card 64GB speed 95’. Een hele mond vol, het komt er op neer dat je hier 64GB kunt opslaan en hij heel snel leest 🙂

SanDisk 64GB SDXC Extreme Pro UHS-I U3 95MBs

 

Softbox

Ik merk dat mijn video’s vaak donker zijn en dat ik het moeilijk vind om het juiste licht in huis te vinden. Soms zet ik dan extra lampen aan, maar dit creeërt weer schaduwen wat ook niet mooi is. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van softboxen. Dit zijn lampen die daglicht nabootsen. Omdat deze lampen behoorlijk prijzig zijn en ik hier nu voor het eerst mee ga werken heb ik gekozen voor een goedkopere softbox van Tectake. Deze komt inclusief statief en draagtas wat ik erg prettig vind.

softbox tectake

Statief

Dat mijn vlogs uit de hand gefilmd worden en wat schokkeriger zijn vind ik niet zo erg, dat hoort bij een vlog. Maar mijn video’s wil ik wel mooi strak gefilmd hebben. Vaak zet ik mijn camera nu ergens bovenop, waardoor er een kans is dat deze valt (wat ook regelmatig gebeurd is, zonde!). Tijd om te investeren in een statief! Ik heb de ‘Hama Statief – Star 63’ gevonden welke mij geschikt lijkt. Dit statief is rond de € 30 en heeft een max. lengte van 166 cm, ik kan mijzelf hier dus mee filmen terwijl ik sta.

Hama Statief - Star 63

Microfoon

Naar een goede microfoon die geschikt is voor mijn camera ben ik nog op zoek. Ik lees veel over het merk RØDE, maar deze zijn vrij duur. Ook zie ik vaak de tip voorbij komen om de microfoon van je iPhone of de oordopjes (microfoontje) te gebruiken. Misschien maar eens proberen!

Heb jij nog tips voor het aanschaffen van goede video apparatuur? Weet je bijvoorbeeld een goede microfoon of heb je ervaring met een van deze producten? Laat het hieronder weten!

Save