fbpx

Zakenmeisje houdt jou graag op de hoogte van nieuwe musthaves die je leven net iets makkelijker kunnen maken. Deze week is het thema kookboeken!

5 kookboeken voor drukke zakenmeisjes

Tegenwoordig zijn er veel kookboeken verkrijgbaar die je kunnen helpen een drukke lifestyle te combineren met gezond eten dat snel klaar is. Daarnaast zie je nu ook dat er steeds meer (kook)boeken op de markt komen die zich richten op “meal preppen”. Super handig als je (zoals ik) veel onderweg bent, het heel druk hebt en weinig tijd hebt om uitgebreid te koken. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder snel grijpt naar die kroket op het (tank)station.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Kies een dag in de week uit waarop je tijd hebt om boodschappen te doen en maak van tevoren een boodschappenlijst. Denk ook aan tussendoortjes die je gemakkelijk kan meenemen.

Hieronder vind je een door ons samengesteld lijstje met musthave kookboeken voor drukke zakenmeisjes. Alvast veel kook-en bakplezier!

Chickslovefood: het meal planning kookboek

kookboek chickslovefoodAl een paar jaar ben ik fervent volger van deze fijne blog. De recepten zijn over het algemeen gemakkelijk en snel klaar. Dit is alweer hun 3e kookboek en dit keer helemaal gericht op meal planning. Dit boek staat op mijn verlanglijstje!

 

Rens Kroes: On the go

kookboek rens kroes on the goOok Rens Kroes is alweer toe aan haar 3e kookboek. De titel zegt het al: dit keer richt het kookboek zich op meeneemgerechten. Het is een prachtig boek met mooie foto’s van de gerechten en fijne recepten.

 

Uit Pauline’s keuken: feel good food

feel good food uit pauline's keukenDe website van Pauline staat vol met heerlijke, originele recepten en deze dame heeft net een nieuw kookboek uitgebracht. Dit keer helemaal gericht op lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt, aldus Pauline. Als trouwe bezoekster van haar site weet ik zeker dat ook dit boek vol staat met hele fijne recepten die gemakkelijk (van tevoren) te bereiden zijn.

 

Elke dag deliciously Ella

kookboek deliciously ella elke dagDit boek geeft je inspiratie om dagelijks een gezonde maaltijd te maken. Hierin staan ook veel gerechten die je makkelijk van tevoren klaar kunt maken. Ella kookt en eet veganistisch en ondanks dat ik zelf niet veganistisch ben, zijn de recepten heerlijk en afwisselend.

Eet als een expert

kookboek eet als een expertIn dit kookboek staat naast 150 recepten, ook veel (wetenschappelijk onderbouwde) achtergrondinformatie over voeding. Het boek is geschreven door 4 jonge vrouwen met een academische achtergrond in voeding en-gezondheidswetenschap. Een aanrader als je ook meer wilt weten over voeding in het algemeen en de zin- en onzin van voedingshypes.

 

Heb je al zin gekregen om de keuken in te duiken? Met de feestdagen voor de deur misschien ook een idee om een mooi kookboek op je verlanglijstje te zetten?

Save