fbpx

Wij zakenmeisjes denken altijd vooruit. Misschien heb je een tienjarenplan of zie je je carrièretoekomst al helemaal voor je, maar het kan weleens gebeuren dat je bepaalde kansen niet ziet. Met deze tips verklein je dat risico.

typen

Maak je hoofd leeg

Om nieuwe ideeën en gedachtes te hebben is het belangrijk dat je hoofd daar wel ruimte voor heeft. Als je continu aan deadlines en andere zaken denkt, dan heb je geen tijd of ‘ruimte’ om aan nieuwe ideeën te denken. Zorg er dan ook voor dat je je hoofd regelmatig leegt. Dit kun je op allerlei manieren doen. Door bijvoorbeeld te gaan sporten, mediteren of om een dagboek bij te houden. Een boek lezen, film kijken of een dagje naar de sauna kan je hierbij ook helpen. Als je je hoofd helemaal hebt leeggemaakt, is er ruimte voor nieuwe ideeën. Waarom denk je dat de beste ideeën opborrelen onder de douche?

Stap uit je comfort zone

Dit is altijd goed om te doen, zeker als je verder wilt kijken dan je eigen straatje en wilt doorgroeien. Stap eens uit je comfort zone. Ga naar netwerkborrels waar professionals komen uit een andere branche of ga naar events waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe zou gaan. Wees open-minded en kijk gewoon eens rond. Maak een praatje met mensen en wie weet kunnen zij je helpen bij jouw volgende carrièrestap. Het gaat erom dat je ook andere mensen ontmoet en in andere omgevingen bent dan je gewend bent. Op deze manier kun je nieuwe inspiratie opdoen en wellicht nieuwe ideeën en daarmee kansen creëren. Bovendien kun je je bestaande netwerk uitbreiden met nieuwe interessante mensen die je normaal nooit was tegengekomen.

 

Zeg ‘ja’ tegen het onbekende

Maak meer tijd in je agenda vrij om nieuwe projecten aan te gaan. Dit kan van alles zijn. Van het helpen van een vriendin met haar werk tot een nieuwe freelance-klus waar je in eerste instantie van dacht dat het niet bij jou zou passen. Er kunnen wellicht nieuwe kansen uit voortvloeien.

Je leert andere mensen kennen dan gewoonlijk en je doet er bovendien weer andere ervaringen mee op.

 

Evalueer

Evalueer jezelf regelmatig. Heb je het nog wel naar je zin? Vind je je werk wel leuk? Wil je misschien toch een andere richting op of wil je andere mensen om je heen? Sta regelmatig stil bij waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Wat zijn jouw dromen en doelen? Waar wil je naartoe met jouw carrière? Het is heel belangrijk dat je regelmatig over deze vragen nadenkt in plaats van alleen maar ‘doordendert’ in je werkleven. Anders mis je misschien wel de kans van leven.

Save