fbpx

Marlene van der Wel (25) organiseert sinds 2,5 jaar persoonlijke evenementen met haar bedrijf Strik erop events. Sinds eind november is ze lid van de Zakenmeisje Members’ Club én ze deed mee aan de pilot van Kickstart Your Business. Genoeg redenen om haar aan jullie voor te stellen. Lees je mee?

 

marlene-interview-strik-erop-events

 

Wil je wat over jezelf vertellen?

Met veel plezier heb ik in de zomer van 2015 de studie Media & Entertainment Management afgerond aan Hogeschool Inholland. Mijn droom, die ik van kinds af aan heb, is om evenementen te organiseren. In plaats van een vaste baan te zoeken, zoals al mijn klasgenoten, ben ik sinds oktober 2015 mijn eigen bedrijf begonnen in evenementen, genaamd Strik erop events. Ik volg mijn droom. Omdat het opstarten van een bedrijf natuurlijk veel investering vraagt (ook financieel) pas ik ook nog 2 dagen in de week op kinderen aan huis.

 

Hoe en waarom ben je begonnen met ondernemen en wat doe je nu?

Na mijn studie afgerond te hebben, heb ik de overweging gemaakt om mijn studiegenoten te volgen in het aannemen van een vaste baan.

Omdat ik altijd mijn gevoel volg en de kans aangeboden kreeg om meteen voor mijzelf te beginnen, ben ik in het diepe gesprongen. Tot de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van!

Ik ben klein begonnen met evenementen voor familie en vrienden. Ook hoorde daar het evenement 538 “de leukste school van Nederland” bij. Ik ben eerst werkzaam geweest als ZZP’er voor een evenementenbureau. Toen zij stopte met haar bedrijf, heb ik klanten van haar overgenomen. En langzamerhand wordt de klantenkring uitgebreid. Ik organiseer persoonlijke & zakelijke evenementen. In evenementen die vooral klein en knus zijn, kan ik mijn hart helemaal kwijt. Daarnaast is taarten bakken een passie van mij en ook daar kan ik mijn creativiteit in kwijt.

 

kidsclub-bruiloft1

 

Wat wil je met jouw bedrijf bereiken?

Ik wil vooral een glimlach toveren op iemands gezicht. Ik wil bereiken dat iedereen die dat wil een geweldige dag beleeft. Ik wil eigenlijk een mooie herinnering maken. Een dag om nooit meer te vergeten. Dat past mooi bij mijn slogan “Let the memories begin”.

 

Hoe zien jouw dagen eruit?

Naast de mooie opdrachten die ik mag uitvoeren, ben ik mij op dit moment vooral aan het ontwikkelen; ik volg cursussen, lees boeken en volg webinars. Natuurlijk leer ik ook heel veel bij de Zakenmeisje Members’ Club van Zakenmeisje. Ik wil mijzelf ontwikkelen in alles wat ik kan. Ik weet zeker dat er een enorme groei in kan zitten, mijn ambitie groeit iedere dag weer. Dat komt ook omdat ik doe wat ik het allerleukste vind.

 

gastenboek-bruiloft

 

Wat is de grootste les die jij hebt geleerd van het ondernemen?

Dat ondernemen uitdagend is. Dat de opstart altijd moeilijk is. En dat je niet bang moet zijn om hulp te vragen. Dat dingen heel goed kunnen gaan, maar dat dingen misschien ook voor verbetering vatbaar zijn. Het is vooral leerzaam en je wordt uitgedaagd op doorzettingsvermogen.

Verder heb ik geleerd dat het ‘via via’ circuit onwijs belangrijk is, zoals mond tot mond reclame. En voordat die reclame op gang is, ben je al even onderweg.

 

Wetende wat je nu weet en terugkijkend op toen je net begon met ondernemen, wat zou je nu anders gedaan hebben?

Ik ben er meteen ingedoken (letterlijk en figuurlijk), ik ben eigenlijk meteen gaan rennen en vliegen. Als ik nu terug kijk, had ik meer tijd gemaakt voor mijn eigen ontwikkeling. Ik wilde alles in 1x goed hebben staan en misschien was dat te veel van het goede. Mijn eigen hoge verwachtingen vroegen best veel van mij. Maar als je doorrent, verlies je het overzicht.

 

download-de-gratis-starter-kit-voor-zakenmeisjes-in-spe1

 

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Mijzelf ontwikkelen en “Strik erop events” laten groeien. Eigenlijk wil ik proberen om mijn netwerk te gaan uitbreiden. Ik wil beter te zien zijn onder de doelgroep die ik wil bereiken.

 

Hoe helpt de Zakenmeisje Members’ Club jou bij het bereiken van jouw doelen?

De Zakenmeisje Members’ Club helpt mij met het voorzetten van mijn bedrijf. Ik krijg alles steeds meer helder voor ogen: USP, Marketingplannen en doelen. En het zorgt ervoor dat ik een beter overzicht krijg van de dingen die ik vanaf het begin heb gemist. Het zorgt ervoor dat ik mijn zakelijke doelen beter in zicht heb en daardoor kan behalen.

 

Wil je Marlene volgen? Dat kan hier:

Instagram
Facebook
Pinterest

 

Heb je een vraag voor Marlene? Stel hem hieronder.