fbpx

De Zakenmeisje Members’ Club zit vol met ambitieuze en inspirerende meiden. In deze serie stel ik ze heel graag aan jou voor. Deze keer staat member Esmée in de spotlight. Esmée Pietersz-Ronde (34) is sinds eind 2017 member en trotse eigenaar van de blog It’s Esmée.com. Daarnaast werkt ze sinds 2008 als zzp Theaterdocent en zumba instructrice.

esmee-2

 

Vertel, who are you?
Ik ben Esmée, 34 en moeder van drie jongens. Moederschap, schrijven en dansen zijn de drie dingen die ik het allerleukste vind ik het leven. Ik geniet elke dag van mijn kinderen en vind ze het belangrijkste in mijn leven. Ik haal zoveel energie uit nieuwe plekken ontdekken (reizen, maar ook lokale cafétjes) en quality time doorbrengen met mijn gezin dat ik dat wens voor elke moeder. Naast It’s Esmée, geef ik theaterlessen binnen en buiten het onderwijs en geef ik 4 dagen per week zumba les.

Hoe is jouw loopbaan gelopen?
Ik heb in 2008 de toneelschool afgerond, waar ik de opleiding tot theaterdocent deed. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik toneelschrijven eigenlijk veel leuker vond dan het lesgeven in theater. Na mijn opleiding heb ik meegedaan met Hollandse Nieuwe (een theaterfestival met schrijfcursus), waar ik een eenakter schreef die de publieksprijs won. Daarna ben ik nog een schrijfopleiding gaan doen, Filling The Gap, gericht op proza, toneel en scenario schrijven. In diezelfde tijd besloot ik te gaan bloggen over het moederschap en vrouw zijn. Hoe combineer je je ondernemerschap met moeder zijn? En hoe houd je ondanks je – misschien – onregelmatige schema en vele uren werk toch nog tijd voor de dingen die echt tellen in je leven zoals: je gezin, je vrienden en JEZELF?

Wat vind je zo tof aan ondernemen?
Ik houd van de vrijheid die het ondernemen met zich meebrengt. Ik kan werken en veel tijd doorbrengen met mijn kids. Win-Win. Ik ben denk ik ook niet geschikt voor werken voor een baas. Ik heb afwisseling nodig en vind het heerlijk om te kunnen bepalen dat ik met stralend weer mijn laptop kan oppakken en op het strand te kan gaan zitten werken.

Daarnaast wil ik doen wat ik leuk vind. Dat is schrijven. Hoe fijn is het om te kunnen schrijven over het mooiste in mijn leven en zo hopelijk andere mombosses te inspireren een energievol leven te leiden.

Wat houdt je op dit moment bezig?
De afgelopen periode (eind 2017 tot op heden) ben ik bezig geweest met het professionaliseren van It’s Esmee.com. Consequenter content op mijn website plaatsen, mijn social media kanalen beter beheren en nadenken over mijn doelen. Wat wil ik nu, over drie maanden en waar wil ik over 5 jaar zijn? Concreet heb ik mijn SEO aangepakt (nog niet helemaal klaar mee, best lastig), gewerkt aan de lay-out van mijn artikelen, samenwerkingen aangegaan voor gastblogs en lees ik veel boeken. De belangrijkste keuze was lid worden van de Zakenmeisje Members’ Club. Sindsdien neem ik mijzelf veel serieuzer. Zo fijn. En nodig.

 

esmee
Wat wil je met jouw bedrijf bereiken? 
Ik wil mombosses inspireren om hun leven te leiden op een manier waar ze energie van krijgen. Ga er regelmatig op uit, ga op avontuur, geniet! Met én zonder kinderen. Want naast moeder, partner, en momboss ben je ook nog vrouw. We need to take care of ourselves first, voordat we goed voor anderen kunnen zorgen.

Hoe zien jouw dagen eruit?
Ik geef twee dagen les in Den-Haag als theater docent. Dat zijn ook de enige dagen waarop ik opvang heb voor mijn kleinste mannetje. Het bloggen doe ik dus tussendoor. Ik probeer timeblocks te maken, waardoor ik meerdere uren achter elkaar aan mijn blog kan werken en in een fijne flow kan komen. Ik schrijf ongeveer 4 artikelen per week en ben elke dag te vinden op instagram. Soms werk ik buiten de deur. Dat is fijn. Elke maandag heb ik een accountability call met mijn zakensister. Dat werkt super. Even focus.

Wat is de grootste les die jij hebt geleerd van het ondernemen?
Jezelf serieus nemen en er voor durven gaan, zonder remmingen

 

esmee-3

 

Wetende wat je nu weet en terugkijkend op toen je net begon met ondernemen, wat zou je nu anders gedaan hebben?
Ik zou meteen begonnen zijn met doelen stellen, en een strategie bedenken, Dan gaat het allemaal een stuk gestructureerder. Ook zou ik mij eerder hebben aangesloten bij een netwerk als zakenmeisje. Nu heb ik het de eerste jaren allemaal alleen proberen uit te zoeken.

Wat zijn jouw goals voor 2018?
Een concreet doel is: geld gaan verdienen met bloggen en vloggen. Een ander doel is om het aantal bezoekers en followers te laten groeien.

Hoe helpt de Zakenmeisje Members’ Club jou bij het bereiken van jouw doelen?
Het is fijn om een netwerk van likeminded girls te hebben. Meiden die begrijpen waar je het over hebt en je kunnen helpen bij het stellen van doelen, feedback kunnen geven op je werk of met je willen brainstormen. De online masterclasses zijn fijn voor je ontwikkeling als ondernemer

 

Wil je meer over Esmée weten? Je volgt haar hier: Instagram, Facebook, Youtube.