fbpx

In mei 2016 startte ik (Naomi) Zakenmeisje helemaal alleen, maar inmiddels zijn er een aantal leuke meiden in team Zakenmeisje gekomen. Ze helpen mij met de missie om alle jonge, vrouwelijke ondernemers in Nederland met elkaar te verbinden en alle kennis en ervaring die wij samen hebben te delen. We’ve got your back! In deze serie stel ik steeds iemand uit team Zakenmeisje voor. Vandaag is dit taxmeisje Kim van House of Tax, die er elke maand weer voor zorgt dat mijn boekhouding op orde is.

 

kim de jong house of tax

Hoe is jouw loopbaan verlopen?
Toen ik 9 was wist ik 100% zeker dat ik actrice wilde worden. Omdat de toneelacademie nog wel wat jaren weg was ben ik acteerlessen gaan volgen en uiteindelijk op de FaFa Showdansacademie geëindigd.

De academie werkte samen met het Segbroek College in Den Haag – een midddelbare school met speciale klassen voor topsporters, dansers en muzikanten waardoor ik veel vakken niet hoefde te volgen (lichamelijke opvoeding bijvoorbeeld) of weg mocht halverwege de Nederlands- of wiskunde les om naar mijn dans training te gaan.

Op mijn 15e moest ik wegens een knie blessure stoppen met de dansacademie waardoor ik in een gat viel. Ik had geen plan b. Dit was het. Ik ben door de jaren heen af en toe nog wel in aanraking geweest met kleine acteerklussen maar ook daar kon ik mijn draai niet in vinden.

Ik ben dus echt mijn vak ingerold via banen in loondienst en later freelance werk in het binnen-en buitenland, waar ik veelal op de financiële afdeling werkte van grote ondernemingen zoals TomTom, Cisco Systems, Heineken, UPS en TMF (Trustkantoor).

Ook toen wist ik al dat ik op een dag 1 of meerdere ondernemingen zou hebben, ik wist alleen nog niet hoe. Omdat ik vanaf jonge leeftijd al financieel onafhankelijk moest zijn, discipline erin gestampt was door het jarenlange sporten en ik van nature heel leergierig ben kon ik het niet helemaal verkroppen dat ik als finance professional net geen bal van belastingen snapte.

Wat begon met een cursus werd al snel een hele opleiding, en nu 6 jaar na het begin van mijn eerste opleiding run ik een succesvol belastingadvieskantoor voor onderneemsters die net als ik de missie hebben om hun eigen imperium op te bouwen – en zich daarbij niet uit het veld laten staan door traditionele overtuigingen, of beperkingen.

Samen vormen we een stappenplan en financiële planning om dromen om te zetten in haalbare doelen. Naast mijn kennis op het gebied van financiën en belastingen speelt mindset ook een enorm grote rol.

 

Over het ondernemen

Voor wat kunnen zakenmeisjes bij jou terecht?
Het begint allemaal bij de basis. Veel zakenmeisjes komen bij mij terecht met praktische vragen over boekhouding en belastingen. Ik help hen met het opzetten van de fundering en leg de basisbegrippen uit. Daarna begint pas het echte werk!

Ook verzorgen we boekhoudingen, belastingaangiften en maken we jaarcijfers en financiële rapporten op.

Wat wil je bereiken?
Goede vraag! Ik wil voor onderneemsters dat ‘klik’ moment zijn. Het moment waarop alles samen komt. Dat je je beseft dat jouw droomleven helemaal niet mijlenver van je af ligt, en dat je zelf in staat bent om uit te stippelen hoe je er moet komen zonder dat je wakker ligt over de financiën.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt als ondernemer?
Zo veel! Ik wil niet zeggen dat elke dag een feestje is, maar het komt aardig in de buurt. We reizen veel, ik sta op wanneer ik wil en ontmoet dagelijks de meest inspirerende mensen.

Ik leer elke dag – en mag dit weer doorgeven aan anderen.

Eén van de laatste hoogtepunten was mijn uitnodiging van Facebook (European Headquarters) voor een meet up en etentje als bedankje voor mijn Facebook Groep initiatief Let’s Talk About Tax. Sowieso super gaaf – en helemaal toen bleek dat ze maar slechts 25 mensen hadden uitgenodigd!

 

De werkdag van Kim

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Afgelopen zomer konden we aan een stuk door 6 weken op Ibiza zijn, dan beleef ik echt elke dag mijn ideale werkdag. s‘ Ochtends gaan we ontbijten in het zonnetje waarna ik met mijn zoontje ga zwemmen. Daarna werk ik een aantal uur, en gaan we lunchen. ’s Middags geef ik training of coaching sessies op retreats of online via Skype.

Voor het eten gaan we nog even lekker zwemmen en relaxen, en ja in Spanje eet je vaak pas om 21:00 uur of later dus daar is meer dan voldoende tijd voor.

 

kim de jong van house of tax in ibiza

Hoeveel uur werk je per week?
Dat variërt nogal. Ik heb ervoor gekozen om mijn zoontje (hij is nu 6) na schooltijd lekker thuis te hebben op woensdag, donderdag en vrijdag dus dat zijn voor mij korte dagen. Die tijd haal ik in op zondag.

Op maandag en dinsdag is hij bij zijn vader dus het kan dan voorkomen dat ik op die dagen 12-16 uur werk als ik er lekker in zit.

 

Over inspiratie

Wie of wat inspireert jou?
Katrina Ruth is een grote inspiratie voor mij omdat ze alle concepten over traditionele producten en marketing heeft laten vallen en eigenlijk gewoon doet waar ze zin in heeft. Oh, en daar dus miljoenen mee verdient.

Ook haal ik heel veel inspiratie en motivatie uit masterminds met mijn business buddy Paulien van Eerdenburg (Dutchgirlboss Academy). We zitten in dezelfde fase qua ondernemen en toekomstplannen. Onze wekelijkse meet ups werken dus als een soort katalysator.

 

Welke blogs/vlogs moeten wij echt volgen?
Jouw eigen blog/vlog. Begin met journaling en deel met de wereld wat jij te zeggen hebt zonder dat jij je af laat leiden door anderen.

Voor startende zakenmeisjes is Marie Forleo heel fijn om te volgen.

 

interview met kim van house of tax

 

Tips & tricks

Welke tips heb jij voor zakenmeisjes?
Begin en stop niet! Laat je niet verlammen door negatieve gedachten als ‘wat als..’ of ‘als er nu maar niet..’ natuurlijk gaat het een keer gebeuren dat je keihard op je bek gaat of dat niemand interesse heeft in jouw nieuwste geweldige idee. Dus? Wat is er nu echt het ergste dat er kan gebeuren? En, is daar echt geen oplossing voor?

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan.. en weer doorgaan #repeat Succes zit hem in gericht actie blijven nemen.

 

Wat mag er niet ontbreken op het kantoor van een #girlboss?
Een vision board! De mijne is weliswaar digitaal dus hangt niet fysiek op kantoor, maar het is zo belangrijk om dagelijks stil te staan bij wat je wilt en waarom.

Hang daar ook vooral alle lieve briefjes en woorden van klanten bij om je te motiveren op dagen dat je het echt even niet ziet zitten.

 

Zonder welke tools kun jij niet werken?
G-Suite (Google ) is goud! Email, agenda’s, vragenlijsten, Google Drive, ik kan echt niet zonder. Ook 17Hats blijkt elke maand weer die €20 waard. Er is gewoon zoveel mogelijk met dat programma! Ik gebruik het voornamelijk als back up voor als er iets anders niet werkt (want als ik ergens allergisch voor ben en stress van krijg is het wel niet werkende technologie – een back up plan is echt een must!)

Als je terug kon gaan naar het begin, wat zou je dan nu anders doen?
Het hoort allemaal bij het proces dus ik heb er niet zo zeer spijt van maar geen ‘nee’ durven zeggen of niet op mijn strepen staan heeft mij heel veel stress, hoofdpijn en geld gekost.

Tegenwoordig zeg ik graag nee, dat is wel zo eerlijk naar jezelf als naar de ander.

 

Over de toekomst

Wat zijn jouw plannen voor 2018?
Tot een aantal maanden geleden werkte ik uitsluitend Engelstalig. Ik ben in 2017 begonnen met de omslag, maar mijn doel voor 2018 is om de Nederlandse Girlboss markt te veroveren!

Waar wil je over 2 jaar staan?
Over 2 jaar hebben wij ons penthouse in Haarlem waar we naast wonen ook training en retreats gaan geven. EN zijn we hard onderweg met sparen voor een villa op Ibiza. (Het plan is om heen en weer te reizen)

 

Heb jij nog vragen voor Kim? Stel ze hieronder!