fbpx

In mei 2016 startte ik (Naomi) Zakenmeisje helemaal alleen, maar inmiddels zijn er een aantal leuke meiden in team Zakenmeisje gekomen. Ze helpen mij met de missie om alle jonge, vrouwelijke ondernemers in Nederland met elkaar te verbinden en alle kennis en ervaring die wij samen hebben te delen. We’ve got your back! In deze serie stel ik steeds iemand uit team Zakenmeisje voor. Deze week is dit ons communitymeisje Marloes.

 

communitymeisje marloes

 

Over Marloes

Wil je wat over jezelf vertellen?
Ik ben opgegroeid in Huissen en op mijn 18e ben ik verhuisd naar de mooie stad Maastricht waar ik Arts and Culture heb gestudeerd. Na het afronden van mijn bachelor ben ik via een korte omweg vlakbij Nijmegen gaan wonen en ben sindsdien getrouwd en heb twee prachtige dochters gekregen, Sophie en Fenne.

Hoe is jouw loopbaan verlopen?
Na mijn studie ben ik in de financiële dienstverlening gerold en heb ik een aantal jaar gehopt van baan naar baan omdat ik mijn draai niet echt kon vinden. Ik besloot om mijn creativiteit in een blog te stoppen (mooierleven.com) en dat beviel zo goed dat ik uiteindelijk besloot om mijn baan op te zeggen en als zelfstandig tekstschrijver te gaan werken. Met veel plezier en ben ik aan het uitbreiden met coaching voor tekstschrijvers en werk ik als personal cheerleader.

 

Over het freelancen

Voor wat kunnen zakenmeisjes bij jou terecht?
Ik ben tekstschrijver en personal cheerleader. Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke online teksten en om gecoacht te worden over het bereiken van je dromen.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ik vind het fijn om mijn eigen werktijden te bepalen en om te werken aan het bereiken van mijn eigen doelen in plaats van aan de doelen van een baas.

Wat wil je bereiken?
Ik wil andere vrouwen inspireren en motiveren om het meeste uit hun leven te halen en met zelfvertrouwen zichzelf te presenteren.

Waarom ben je lid geworden van Team Zakenmeisje?
Ik volgde Naomi al en vond haar een mega inspirerend zakenmeisje. Als communitymeisje kan ik met veel like-minded meiden gezellig kletsen, inspiratie uitwisselen en vooral heel veel leren.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt als ondernemer?
Ik ontmoet elke keer weer zulke leuke meiden, waardoor ontzettend mooie en inspirerende samenwerkingen ontstaan. Een tijd terug had ik met een groepje meiden afgesproken en van daaruit ontstond een heel nieuwe business die we nu met z’n vieren runnen!

Als je terug kon gaan naar het begin, wat zou je dan nu anders doen?
Ik zou veel eerder beginnen!

 

lvsp0133

 

De werkdag van Marloes

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ik breng als eerste de meiden naar mijn (schoon)moeder of de kinderopvang en van daaruit kijk ik vooral naar hoe ik me voel op dat moment.

Als tekstschrijver is het voor mij belangrijk om in de flow te zitten, want zonder inspiratie schrijven is echt het lastigste wat er is.

Gelukkig barst ik vaak van de inspiratie, dus zet ik een kop koffie en afhankelijk van de afspraken en klussen die ik heb staan werk ik mijn to-do lijstje af. Ik probeer tot maximaal 15.00 uur te werken om de meiden op tijd op te halen en als ze weer op bed liggen gaat mijn werkdag door. In de avond lees ik meestal een boek of volg ik een online training om mijn kennis uit te breiden.

Hoeveel uur werk je per week?
Ik heb eerlijk gezegd geen idee, mijn streven is 24 uur maar ik ga er wel overheen denk ik..

Wat mag er niet ontbreken op het kantoor van een #girlboss?
Een inspiratiebord.

Zonder welke tools kun jij niet werken?
Laptop, telefoon en fijne stationary.

 

Over inspiratie

Welke blogs/vlogs moeten wij echt volgen?
Die van mij natuurlijk 😉 daarnaast vind ik SoV’s choice en Deisy Amelsbeek echte aanraders.

Met welke Nederlandse vrouw zou jij weleens willen brunchen?
Met Yara Michels, zonder twijfel! Ik vind Yara Michels echt een fantastische vrouw en een mega bron van inspiratie.

Welke tips heb jij voor (beginnende) zakenmeisjes?
Vind andere zakenmeisjes om mee te sparren en wees niet bang om informatie te delen. Je krijgt er zo veel voor terug! Bijvoorbeeld via de Zakenmeisje Members’ Club, waar ik natuurlijk het communitymeisje ben.

 

lvsp0139

 

Over de toekomst

Wat zijn jouw plannen voor 2018?
Ik ben een training aan het opzetten voor vrouwen die hun dromen achterna willen gaan. Hier kun je meer informatie vinden.

Hoe ziet jouw ideale dag/lifestyle eruit en leef je dit nu al zo? 
Mijn ideale dag bestaat uit tijd met mijn gezin, een koffiedate met een inspirerende vrouw en creatief bezig zijn met tekst. De ideale dag heb ik zeker, alleen gaat het nu nog wat chaotisch 😉

Waar wil je over 2 jaar staan?
Over 2 jaar wil ik nog steeds helemaal happy zijn en heel veel vrouwen hebben geïnspireerd om te zijn wie zij willen zijn.

 

Wil je meer weten over Marloes? Stel jouw vraag hieronder!