Hoe krijg je meer engagement met live video’s?

Een band opbouwen met jouw klanten en fans zonder dat je ze in real life ziet, kan dat? YES! Er zijn onwijs veel mogelijkheden om dit te doen. Door middel van leuke posts op je blog en social media kanalen bijvoorbeeld, maar nóg beter is het gebruik van video’s! Eerder las je al waarom je youtube moet gebruiken en vandaag ga ik dieper in op hóe je het beste via (live) video een band met jouw volgers op kunt bouwen en meer engagement krijgt.

 

Video

Op video kom je echt over, maar toch zijn gemonteerde video’s ook weer anders dan live video’s. Gelukkig zijn hier ook genoeg mogelijkheden voor. Whoop whoop! De meeste gebruikte media hiervoor zijn toch wel: Snapchat, Instagram stories (en binnenkort voor ons ook Instagram Live, cannot wait!) en Facebook Live. Dit zijn ongemonteerde video’s waarbij jouw fans en klanten jou echt kunnen zien. Vooral bij Facebook Live is de interactie heel duidelijk.

 

Facebook Live

Facebook Live geeft je de mogelijkheid om zonder jouw volgers in real life te zien, toch de interactie te hebben. Terwijl jij een video aan het maken bent kunnen de kijkers reageren, vragen stellen of met je meedenken.

Hierdoor kun je op een gemakkelijke manier te weten komen wat jouw klanten interessant vinden of aan jou willen vragen, in de vorm van een Q&A bijvoorbeeld.

Een Facebook Live video kan dus live bijgewoond worden door jouw volgers. De volgers die jouw pagina geliked hebben kunnen ook instellen dat zij een melding krijgen op het moment dan jij live komt. Een video kan live bijgewoond worden, maar ook later teruggekeken worden. Jij kunt in beeld zien hoeveel mensen er live bij de video aanwezig zijn. Ook zie je onderaan je scherm wie er op de video reageert. Hier kun je dus live op inspelen. #FUN!

iphone live video

Ben je klaar met de live uitzending? Dan druk je op ‘beëindigen’. Er wordt dan gevraagd of je de video wilt opslaan of verwijderen. Op het moment dat je de video opslaat zal hij te zien zijn op jouw Facebookpagina. Door dit te doen kunnen mensen ook naderhand op jouw video reageren. Zorg ervoor dat je de reacties in de gaten houdt en dat je via een geschreven reactie reageert op de comments die komen op de video, zo wordt de engagement steeds hoger.

 

Tip: laat jezelf zien

Laat jezelf zien op momenten dat het goed gaat, maar ook op momenten dat er iets vervelends gebeurt. Laat jouw volgers zien hoe je hiermee omgaat en hoe jij dit hebt opgelost. Juist op dat soort momenten leren mensen jou beter kennen. Wees niet bang om jezelf te laten zien! Juist hiermee spreek je mensen aan, zeker jouw ideale klanten. Jouw ideale klant moet qua karakter bij jou passen en dat lukt alleen als je jezelf echt laat zien. Be yourself!

 

Gebruik jij live video al om meer engagement te krijgen met jouw fans/klanten?

I think you'll like this too, right?

Laat een reactie achter