fbpx

Ken je dat? Zoveel liefde voor je blog of website hebben, dat je het liefst iedere seconde van je tijd hieraan spendeert. Maar tijd is geld. Een bekende uitspraak met een kern van waarheid. Tijd is niet per definitie uit te drukken in geld, maar jouw tijd is natuurlijk wel geld waard. Iedere seconde die je investeert in je website wil je natuurlijk besteden aan het nog groter maken van jouw blog of website. Dat wil je niet besteden aan het maken en toevoegen van links vanuit affiliate marketing.

 

woman-hand-smartphone-laptop

Er is hier een hele handige tool voor, die ervoor zorgt dat jij je kan focussen op jouw website en niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het maken van meetlinks voor verschillende affiliate campagnes in verschillende affiliate netwerken. Deze tool heet LinkPizza.

 

Affiliate marketing in de dagelijkse vorm

Als je affiliate marketing normaal gesproken in wilt zetten voor jouw website, dan begin je allereerst met bedenken welke adverteerders je hierbij nodig hebt. Als je een lijstje hebt, zoek je op binnen welke affiliate netwerken deze zitten. Je meldt je hiervoor aan, wacht op goedkeuring en na goedkeuring kun je aan de slag met het maken van meetlinks. Hiervoor is een basis in technische kennis vereist vanwege de verschillende parameters. Complex? Niet per se als je weet wat je doet. Tijdrovend? Dat zeker.

 

Affiliate marketing met LinkPizza

LinkPizza is de uitkomst voor menig contentschrijver of blogger. Via deze tooling van eigen Nederlandse bodem kun je bloggen zoals jij gewend bent. De integratie met deze tooling herkent de links die jij plaatst, matcht deze aan de eventuele affiliate campagnes die aangesloten zitten bij LinkPizza en zet je doodgewone links automatisch om in affiliate links.

Binnen LinkPizza vind je meer dan 33.000 adverteerders, ze werken samen met meerdere affiliate netwerken, voor zo’n compleet mogelijk overzicht voor jou als publisher. Hier betaal je geen maandelijkse fee voor, maar je staat per conversie 20% af aan LinkPizza. Het voordeel is dat je niet standaard betaald voor tooling en alleen geld afdraagt als er daadwerkelijk conversies plaatsvinden.

Jouw tijd besteed je waardevol en als je het aan mij vraagt is het deze 20% dubbel en dwars waard.

Het enige nadeel is dat LinkPizza niet samenwerkt met TradeTracker, waar natuurlijk wel heel veel affiliate campagnes vindbaar zijn. Deze links zou je dus toch nog zelf moeten plaatsen. Onder andere Awin, Daisycon, TradeDoubler, Bol.com, Familyblend en Performance Horizon werken wel met LinkPizza samen voor jouw meest optimale ervaring.

 

Extra tools van LinkPizza

LinkPizza biedt niet alleen hun online platform aan, maar hebben ook nog verschillende extra tools die het voor jou extra gemakkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan de WordPress Plugin van LinkPizza. Zo laat je de tooling optimaal voor je werken. Met een druk op de knop geïnstalleerd, waarna je alleen nog een API-token moet toevoegen. Dit klinkt ingewikkelder dan het is.

Daarnaast heeft LinkPizza ook een Google Chrome plugin, waarmee je gemakkelijk tijdens het Googlen kan zien welke partijen je kan promoten via LinkPizza. Dit is te herkennen aan de oranje dollartekens achter ieder zoekresultaat. De Google Chrome Plugin kun je hier installeren.

Ook kun je via de LinkPizza integratie in je WordPress omgeving gemakkelijk aangeven per blogpost dat je geen meetlinks in deze blogpost wilt hebben. Handig voor als je bijvoorbeeld een vast bedrag krijgt voor de blogpost!

 

Heb jij al ervaring met Linkpizza?

Save

Save

Save