fbpx

Het is weer maandag, dus tijd voor een nieuwe Monday must-haves! Dit keer deel ik met jullie mijn favoriete koffietafelboeken. Het laatste jaar heb een aantal hele mooie boeken voor op mijn koffietafel (maar ook voor in de kast of op mijn bureau) aangeschaft. Ik vind deze super mooi staan en het is altijd leuk om deze zo nu en dan eens door te bladeren. Een voorwaarde voor een goed koffietafelboek is dat deze mooi is vormgegeven, zowel de buitenkant als de binnenkant moet er fantastisch uitzien. Het boek moet een hard-cover hebben, makkelijk door te bladeren zijn en je inspireren.

 

Mijn favoriete koffietafelboeken

1. Places to go people to see – Kate Spade
Dit boek zag ik voor het eerst bij Anna + Nina en ik was meteen verliefd. Wat een mooi, groot boek vol met prachtige foto’s! Daarnaast was hij ook nog eens van een van mijn favoriete merken: Kate Spade. Het boek heeft een hele tijd op onze koffietafel gelegen en nu heeft hij een mooie plek in mijn boekenkast op kantoor. Heerlijk om af en toe doorheen te bladeren en bij weg te dromen.

koffietafelboek - places to go people to see, kate spade

2. Coco Chanel – Megan Hess
Dit boek heb ik niet gekocht omdat ik fan van Chanel ben of meer over Coco Chanel te weten wilde komen. Ik kocht dit koffietafelboek omdat ik de illustraties van Megan Hess zó ontzettend gaaf vind! Ik volg haar sinds een tijdje op instagram en toen ik erachter kwam dat ze hele boeken vol met illustraties heeft uitgegeven moest ik er één hebben. Vooral haar illustraties van vrouwen met koffiebekers en die met de dagen van de week vind ik super. Deze zul je ook weleens op het instagram account van zakenmeisje gaan tegenkomen.

koffietafelboek, coco chanel - megan hess

3. Before they pass away – Jimmy Nelson
Deze man heb ik leren kennen door de TV Show, klinkt suf (vind ik) maar eigenlijk is het best een leuk programma. De fotograaf Jimmy Nelson is de hele wereld over gereisd op zoek naar unieke volkeren. Deze heeft hij geweldig vast weten te leggen en die foto’s zijn verzameld in dit enorme boek. Dit is er eentje die nog op mijn wish-list staat.

koffietafelboek - jimmy nelson before they pass away

4. Chanel – Daniele Bot
Nog een ‘Chanel boek’, maar wel een heel ander soort. Dit fotoboek bevat exclusief beeldmateriaal uit de privearchieven van Chanel.

koffietafelboek chanel

5. The Amsterdam Canals – Jeroen Junte
Als jouw favoriete stad, net als die van mij, Amsterdam is dan mag dit boek zeker niet in jouw verzameling ontbreken!

koffietafelboek - the amsterdam canals

Wat is jouw favoriete koffietafelboek?

 

PS Hier vind je 5 tips voor echte girlboss boeken

Save