fbpx

Fleur Appels (22 jaar) is in maart 2016 gestart als ondernemer met haar eigen bedrijf Appels Media. Ze heeft een diploma HBO Communicatie op zak, woont in het gezellige Brabant en is erg ambitieus en ondernemend. Daarnaast is ze ook gecertificeerd Fashion Stylist, een echte social media kenner en schrijft ze graag. Zakenmeisje ging met haar in gesprek over hoe het is om freelancer te zijn.

Appels Media

Waarom ben je gaan ondernemen?
Mijn leven is altijd in sneltreinvaart gegaan. Ik had mijn diploma nog niet op zak of ik was alweer begonnen aan de volgende cursus. Mijn scriptie was nog niet afgerond of ik startte toch met een job bij het stagebedrijf waar ik toen stage liep. De tijd om na te denken over waar ik nu echt blij van werd, heb ik niet genomen. Toen ik een aantal maanden fulltime bij een beautybedrijf op kantoor zat, viel het kwartje.

Ik werd niet happy van tussen vier muren zitten en een standaard 9 tot 5 baan.

Kun je iets meer over Appels Media vertellen?
Appels Media is een trendy communicatiebureau waar communicatie, copywriting en social media de leidraad vormen. Een laagdrempelig bureau waar je ook als jonge ondernemer binnen durft te stappen. We zijn flexibel, denken met de opdrachtgever mee en richten ons op dit moment voornamelijk op fashion, beauty en lifestyle.

Wat maakt Appels Media uniek?
Appels Media is een weerspiegeling van mijn persoonlijkheid en vrij informeel ten opzichte van de grotere bureaus. Persoonlijke benadering is voor Appels Media essentieel.

Wat wil je met Appels Media bereiken?
Mijn voornaamste doel is om een gezonde onderneming op te zetten die jaren blijft bestaan. Er is namelijk niets leuker dan doen waar je blij van wordt.

logo appels media en fleur appels

Succes

Wat is succes voor jou?
Succes bestaat voor mij uit het blij maken van mijn opdrachtgevers. Het is heel fijn als zij blij zijn met wat je voor hun onderneming hebt bereikt, als ze zien dat de content die je maakt aanslaat of als ze je bellen om je te bedanken voor je inzet. Ik geloof erin dat je op deze manier groeit.

Wat is het gaafste dat je tot nu toe hebt meegemaakt met Appels Media?
Omdat Appels Media natuurlijk pas een aantal maanden bestaat, zit het voor mij in de kleine dingen. Het aller-­allergaafste is dat ik elke dag kan doen wat ik echt leuk vind. Ik denk dat er veel mensen zijn die dit voorrecht niet hebben en elke dag naar hun werk gaan, omdat er simpelweg geld op de plank moet komen en niet omdat ze er gelukkig van worden.

Ondernemen

Hoe kom je aan klanten?
Toen ik de stap van ‘in loondienst’ naar freelancer zette, heb ik het geluk gehad dat ik een aantal klanten mee kon nemen naar mijn eigen onderneming. Zij waren enthousiast over mijn werk waardoor ik ben blijven doen wat ik eigenlijk al deed.

Daarnaast merk ik dat mond-­tot-‐mond reclame echt werkt.

Wat doe je aan marketing?
Van social media tot e-­mailmarketing en van persoonlijke gesprekken tot het benaderen van partijen die goed zijn voor mijn naamsbekendheid.

Wat vind je lastig(er) aan het ondernemen?
Wat ik lastig vind aan ondernemen, is het vinden van een balans. Je eigen tijd indelen is super fijn, maar ook wel eens moeilijk. Je bent als ondernemer namelijk nooit klaar en ziet altijd ruimte voor verbetering. Daardoor kroop ik ook vaak ’s avonds laat nog achter mijn laptop of zat ik de hele zondag te werken. Ik probeer hier nu meer structuur in aan te brengen. Minimaal één dag in het weekend vrij en de avonden zijn voor mij.

Wat is jouw valkuil?
Teveel zelf willen doen. Het is mijn onderneming dus het liefst wil ik ook dat ik alles zelf in de hand heb, maar een mens is nou eenmaal niet overal goed in. Ik focus me dus alleen op mijn opdrachtgevers en onderhoud de social media kanalen van Appels Media. Mijn boekhouding en administratie besteed ik uit.

Zzp-er zijn

Je bent zpp-­er, voel je je weleens alleen? En wat doe je dan?
Ik heb zeker moeten wennen aan het hebben van geen collega’s. Een praatje hier en daar of samen lunchen blijft toch gezellig. Echt alleen heb ik me nooit gevoeld. Mijn moeder doet veel voor mijn onderneming en is vaak over de vloer. Daarnaast werk ik nog een aantal uur wel met collega’s.

Afwisseling is voor mij key.

Met wie bespreek je jouw business plannen en ideeën?
Als ik overtuigd ben van mijn (kleine) ideeën voer ik die meteen uit en overleg ik deze eigenlijk met niemand. Alleen grotere plannen worden natuurlijk besproken, omdat het altijd goed is een graadmeter te hebben. Zijn mijn ideeën echt wel zo leuk? Hoe zou jij dit aanpakken? zijn vragen die dan voorbij komen. Ik heb leuk contact met een aantal communicatie-mensen en ook mijn vader is voor mij een belangrijke sparringspartner, hij zit ook in de communicatie.

Kantoor

Waar werk je het liefst?
Ik werk altijd aan tafel. Naar mijn idee ben ik niet productief als ik op bed of op de bank aan het werk ben. Een actieve houding is belangrijk. Mijn huis is tegelijkertijd mijn kantoor, waar ik een aparte ruimte heb om te werken. Op dit moment staat daar een bureau, een stoel en mijn laptop. Meer heb ik niet nodig.

Soms werk ik ook gewoon lekker beneden aan de keukentafel met een kopje thee. Heerlijk!

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Dit is erg verschillend. Meestal sta ik om acht uur op, spring ik onder de douche en ontbijt ik rustig. Ik start mijn laptop op, zet een kopje thee en begin met mijn mail. Dit zijn meestal mails van mijn opdrachtgevers om even wat dingetjes kort te sluiten of om mij op de hoogte te houden van bepaalde ontwikkelingen. Soms zitten er ook extra leuke dingen in zoals ‘bedankjes’ of een leuk interview zoals voor zakenmeisje.nl.

Variërend van hoeveel werk er die dag gepland staat, zit ik aan een stuk door achter de laptop te tikken. Teksten schrijven, Facebook-­pagina’s vullen, Photoshoppen en noem het maar op. Ik moet mezelf er vaak toe dwingen even pauze te nemen om te lunchen, want ‘dan zit ik er net zo lekker in’. Rond een uur of vier pak ik mijn sport essentials en rijd ik naar de sportschool. Soms gaat dit aansluitend aan een meeting. Lekker even mijn hoofd leegmaken en daarna ga ik genieten van mijn vrije avond (als ik toch niet stiekem nog even achter mijn laptop kruip 😉 )

Inspiratie

Wie of wat inspireert jou?
Ik raak geïnspireerd door echte powervrouwen. Vrouwen die hard werken, durven te dromen en daarmee hun droom verwezenlijken. Zij hebben al laten zien dat het echt kan en hebben ook mij over de streep getrokken om ervoor te gaan. Ik hoop daarnaast ook te inspireren met mijn verhaal.

Zijn er (Nederlandse) vrouwelijke ondernemers die jou inspireren?
Die zijn er zeker. Eén van de vrouwelijke ondernemers die voldoet aan het bovenstaande is Josh Veldhuizen. Ik ben niet alleen weg van haar stijl, maar dankzij haar vlogs krijg je ook een kijkje in de wereld van haar merk en het harde werk dat ze verricht. Maar er zijn nog zoveel meer mensen die inspireren..

josh veldhuizen vlogNaar welke muziek luister je als je werkt?
Tijdens mijn werk luister ik over het algemeen geen muziek. Ik vind dit te afleidend en kan me beter concentreren zonder.

Toekomst

Wat zijn jouw plannen voor 2016/2017?
Ik heb mezelf als doel gesteld om dit jaar alles op alles te zetten om nog meer leuke opdrachtgevers binnen te halen. Hier heb ik ook een concreet aantal voor beschreven, zodat ik kan checken of ik mijn doel behaald heb.

Appels Media laten groeien staat centraal.

Waar zie je Appels Media over 5 jaar?
Over 5 jaar werk ik niet meer aan huis, maar heb ik een leuk kantoor in de binnenstad van Tilburg. Ik werk hier dan niet meer alleen, omdat ik (hopelijk) teveel opdrachten heb. Hoe ik dit precies in ga vullen, bepaal ik tegen die tijd. Het lijkt mij in ieder geval leuk stagiaires een kans te bieden en mijn passie en enthousiasme met hen te delen. In de hoop dat ze klaar zijn met hun stage en denken: ‘Jeetje, wat heb ik ontzettend veel geleerd en een fijne tijd gehad bij Appels Media.’ Daarnaast lijkt het me ook zinvol de samenwerking aan te gaan met andere freelancers, zodat je elkaar kunt versterken bij bepaalden opdrachten.

Mijn persoonlijke doel voor over 5 jaar is om de perfecte balans te hebben gevonden tussen werk en privé en ook om mijn lessen te delen met startende ondernemers en studenten.

Tips

Wat is jouw nummer 1 tip voor vrouwen die willen beginnen met ondernemen?
Get it girl. Als je niet happy bent met hoe je leven nu is ingedeeld, je met tegenzin naar je werk gaat of als je die ene droom niet uit je hoofd krijgt, dan is het aan jou de taak dit te veranderen. Niemand anders gaat dit voor je doen. Soms moet je jezelf op nummer 1 zetten en doen wat je hart je ingeeft. Met hard werken en geloven in jezelf gaat het lukken!

5 instagram account tips om te volgen

1.   @AppelsMedia -­ wil je op de hoogte blijven van mijn onderneming? Met mij in contact komen? Of geïnspireerd raken door herkenbare quotes? Vergeet Appels Media dan niet te volgen of neem eens een kijkje op www.appelsmedia.nl

2.   @AmandavanEffrink -­ In een wereld met veel concurrentie, is jezelf blijven de sleutel tot succes. Dankzij Amanda, werkzaam bij Fashion Chick, sta ik elke ochtend vrolijk op en word ik herinnerd aan het feit dat originaliteit ook voor mijn bedrijf een echte must is.

3.   @Annicvw -­ Tijdens mijn cursus tot Fashion Stylist heb ik een masterclass gehad van Annic van Wonderen, die je echt weer met beide benen op de grond zet. Zonder hard werken kom je er niet. Ook haar boek heb ik gelezen; de perfecte guide voor ondernemers.

4.   @Negin_Mirsalehi -­ Als iemand weet hoe je Instagram inzet om succesvol te worden is het blogger Negin Mirsalehi.

5.   @zakenmeisje -­ Natuurlijk mag het account van zakenmeisje.nl niet in dit lijstje ontbreken. Ik sta helemaal achter het concept, waarmee Naomi vrouwelijke ondernemer verbindt en een stem geeft.