Interview: Delia runt samen met haar moeder de #1 Beauty Salon van Nederland

Elke week komt er een nieuw interview met een ondernemend zakenmeisje online. Deze week gingen wij in gesprek met Delia. Delia (26) werkt al tien jaar in de huidverbeterende praktijk van haar moeder en is sinds een paar jaar mede-eigenaar van Delia Skin Clinic. Delia haar doel is om met Delia Skin Clinic iets neer te zetten dat zich onderscheidt van de andere salons op de markt, door adviezen en begeleiding op hoog niveau. Dat lukt aardig, ze zijn in 2016 door Life is Beautiful op RTL4 uitgeroepen tot de beste beauty salon van Nederland!

Over Delia

Wil je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Delia, 26 jaar oud, getrouwd, ½ Nederlands ½ Egyptisch en moslima zoals jullie kunnen zien. Moeder van twee kleintjes, de een is 2,5 en de ander 11 maandjes, tropen jaren dus! Samen met mijn moeder heb ik een huidverbeterende praktijk.

Mijn visie in het leven is balans vinden tussen hard werken, er zijn voor je gezin en een leuk leven leiden!

 

delia en sylvia van delia skin clinic

 

Over Delia Skin Clinic

Wat is Delia Skin Clinic?
Delia Skin Clinic is dé huidverbeteringspraktijk voor jouw droomhuid. Wij vinden dat iedereen een mooie huid kan hebben. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste technieken en theorieën. Daar waar de meeste specialisten stoppen gaan wij altijd een stapje verder.

Hoe is Delia Skin Clinic ontstaan?
20 jaar geleden is mijn moeder Sylvia begonnen met de zaak, toen nog in een slaapkamer van ons huis. In die tijd vernoemde iedereen een schoonheidssalon naar zichzelf en mijn moeder wilde dat anders doen. Mijn naam kwam toen niet veel voor en was apart, dus vandaar heeft de zaak mijn naam.

Dagelijks kwamen er klanten over de vloer en moest ik als klein meisje altijd stilletjes doen, want ojee als een klant iets hoorde!

10 jaar later verhuisden wij en kwam de praktijk naast huis, met een aparte ingang, en was werk totaal gescheiden van privé. In dat zelfde jaar moest ik kiezen voor een opleiding, ik vond het enorm moeilijk maar wist wel dat ik de medische kant op wilde. Ik heb tot de laatste dag gewacht met mijn keuze en toch maar voor schoonheidsspecialiste gekozen.

In eerste instantie totaal niet wat ik wilde maar ik had meteen een doel, ik wil verder dan alleen schoonheidsspecialiste, ik wil iets neerzetten wat ons onderscheid aan al die salons op de markt.

Wat wil je met Delia Skin Clinic bereiken?
Nog heel veel! Wat ik wil bereiken is een praktijk die iedereen kent, een praktijk waar wij het verschil maken voor iedereen die zijn huid mooier wil hebben, door adviezen en begeleiding op hoog niveau. Wij vinden namelijk dat als de klant haar eigen huid gaat begrijpen het alleen nog een kwestie is van onderhouden.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt met Delia Skin Clinic?
Populairste Salon van Nederland 2016 winnen, dat is toch wel het leukste en mooiste wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Doormiddel van een wedstrijd zijn wij door alles stemmers en jury verkozen tot populairste salon van Nederland.

 

Over samenwerken met je moeder

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?
Doordat ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste ben gaan doen en eigenlijk al vanaf dag één in het bedrijf ben gaan meedraaien.

Heb je altijd in het bedrijf willen werken?
Nee zeker niet, vooral omdat ik altijd zoiets had van: “ik ga toch niet hetzelfde als mijn moeder doen”. Maar toch kwam ik er al heel snel achter wat ik wilde binnen het bedrijf.

Wat is jouw rol binnen het bedrijf?
Ik ben sinds een paar jaar mede-eigenaar van Delia Skin Clinic. Ik en mijn moeder Sylvia hebben duidelijke afspraken over de taakverdeling binnen het bedrijf. Zo is mijn rol, naast hoofdbehandelaar achter de stoel, de marketing en alles daaromheen. Ik leg alle contacten en ben eindverantwoordelijke.

 

delia met haar moeder sylvia

 

Hoe is de samenwerking tussen jou en jouw moeder?
Heel leuk en succesvol en ja soms ook heel moeizaam en zwaar! Ik vind het enorm leuk om met mijn moeder samen te werken, wij zijn net twee vriendinnen. Daardoor zeggen we ook alles tegen elkaar en dat zorgt voor de nodige meningsverschillen en woorden. Maar dit maakt ons ook scherp en sterk, want we komen er altijd weer uit.

Uiteindelijk blijf ik haar dochter en zij mijn moeder.

Heb je broers en/of zussen? Werken die ook in het bedrijf? 
Nee, ik ben enig kind. Des te leuker dat ik in het bedrijf ben gaan werken.

 

Over ondernemen

Waar ligt jouw kracht?
Ik vind dat altijd heel moeilijk om over mijzelf te zeggen. Ik denk dat mijn kracht ligt in standvastigheid, altijd streven naar het beste en beter willen zijn.

Ik loop altijd rond met enorm veel ideeën en doorzettingsvermogen, dat heb je wel nodig!

Wat vind je lastig(er) aan het ondernemen?
Balans vinden tussen werk, privé en rust. Dat is iets waar ik altijd mee vecht. Ik wil, ik wil, ik wil zoveel maar kan het ook? Dat is waar ik vaak tegenaan loop. Wat ik dan krijg, is dat ik vastloop. Mijn hoofd overstroomd dan en dan ben ik bang dat ik alle touwtjes verlies. Dat is het moment dat ik mijzelf weer even terug moet roepen en alles weer op een rijtje moet zetten.

Geef je ook leiding? Zo ja, hoe zou jij jezelf omschrijven als baas?
Ja! En dat is iets wat ik het minst leuk vind aan ondernemen. Als baas ben ik iemand die vindt dat mijn personeel het net zo goed moet doen als ik. Streng op z’n tijd maar toch zien ze mij ook als vriendin.

 

Over PR

Delia Skin Clinic is door Life is Beautiful op RTL4 uitgeroepen tot de beste beauty salon van Nederland, gefeliciteerd! Waar hebben jullie dit succes aan te danken?
Wij waren genomineerd voor de Beauty salon top 100, dat dé lijst der lijsten van de beauty salons in Nederland. Hoe meer stemmen je als salon krijgt hoe hoger je eindigt. Aan het einde ging er een jury ronde overheen, deze jury kijkt naar stem eerlijkheid, hoe innovatief het bedrijf is, social media en bekendheid.

We zien vaak BN’ers voorbij komen, op welke manier werken jullie samen met influencers en hoe komen zij bij jullie terecht?
Hind kwam bij ons terecht door social media, maar het begon allemaal met Annic van Wonderen. Wij hebben als bedrijf bij Annic een consultancy gedaan waarbij zij ons bedrijf van top tot teen heeft gerefreshed. Zij kwam toen met het idee om te gaan samenwerken met influencers, zo was Annic de eerste en het is een enorm leuke en positieve samenwerking!

Via haar komen er meer bekenden waaronder Viviane Reijs, Diana Matroos en vanaf 2017 komt ook Laura Poticorvo, hier zijn we heel blij mee!

 

 

Hoe komen jouw klanten bij je terecht?
Tegenwoordig allemaal via social media en onze website. Dat is de laatste jaren zo verandert, voorheen zette je advertenties in kranten en nu gebruiken wij alleen nog maar de social kanalen. Sinds kort hebben wij ook een samenwerking met de Marie Claire en daar komen toch ook leuke klanten vandaan.

 

De werkdag van Delia

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ik zit 3 dagen achter de stoel (dit mede door mijn kleine kindjes). Een werkdag ziet er voor mij altijd heel druk uit, ik heb soms elke 30 tot 60 minuten een nieuwe klant. Daardoor zie ik per dag enorm veel mensen aan één stuk door. Ik ben om half 9 aanwezig, dan maak ik mijn praktijk klaar: de wachtruimte en het kantoor. Als mijn klant er dan om 9 uur is begint de marathon. Soms dagen achter elkaar zonder pauze en dat breekt op, daarom moet ik dat in 2017 anders gaan doen. Vaak ben ik om 17 uur klaar (maar dit loopt altijd uit) en dan ben ik om 6 uur weer thuis.

Hoeveel uur werk je per week?
HA HA… Nou laten we het maar houden op 24/7. Want het stopt niet als je een eigen zaak hebt. Overdag zit ik de hele dag achter de stoel en daardoor komen alle andere werkzaamheden die bij een eigen zaak horen na mijn werktijd.

 

delia van delia skin clinic

 

Over inspiratie

Wie of wat inspireert jou?
Niet zo zeer iemand, ik raak geïnspireerd door ondernemende mensen. Hard werkende mensen die hun dromen waarmaken.

Met welke Nederlandse vrouw zou jij weleens willen brunchen?
Ik vind Josh Veldhuizen een enorm leuke vrouw en top onderneemster!

 

Tips voor zakenmeisjes

Wat is jouw nummer 1 tip voor vrouwen die willen beginnen met ondernemen?
Zorg dat je het gewoon doet en neem soms risico’s om verder te komen.

Wat is de grootste les die je van het ondernemen hebt geleerd?
Dat alles kan zolang je het maar wilt!

 

Over de toekomst

Wat zijn jouw plannen voor 2017?
Enorm veel! Wij lanceren dit jaar weer de aller nieuwste technieken, er komen nog veel leuke samenwerkingen aan en wij zijn bezig met een pand om nog verder uit te breiden. Dus misschien wel ons TOP jaar!!

Waar zie je jezelf over 2 jaar?
In een groter pand met meer personeel en nog meer bekendheid. Op persoonlijk vlak wil ik meer rust, al gaat dat niet komen als ik naar mijn zakelijke doelen kijk, haha.

 

Waar kunnen we jou volgen?

Websites: www.Delia Skin Clinic.nl

Sociale media:
www.facebook.com/Delia Skin Clinic
www.instagram.com/Delia Skin Clinic

 

Zou jij het kunnen, samen met je moeder een bedrijf runnen?

Save

I think you'll like this too, right?

1 comment

Nadia 27 februari 2018 at 21:14

Hallo delia eerst en vooral wil ik je feliciteren wat je alelemaal bereikt hebt macha allah je mag hier trots op zijn!! Ik ben al heel lang fan Je doe zo verder zou ik zeggen!!😍
Nu ik wil heel graag wat aan men gezicht doen ik heb echt last van grote poriën zn als ik bruine crème op die is men huid echt lellijk en lijkt ongezond .. ik weet echt niet wat doen heb van alle crèmes gebruikt maar niks blijkt te werken ik ben raamloos.. ik ben zelf van België maar als jij mij kan helpen ben ik bereid om te komen zonder problemen.. of wat stel jij mij voor? A need you help pleaSs .. alvast bedankt vriendelijk groet Nadia xx

Reply

Laat een reactie achter