5 inspirerende boeken van powervrouwen

Soms heb je als zakenmeisje een beetje inspiratie nodig. Gelukkig zijn er genoeg boeken van vrouwen die je wellicht een oppepper geven!

Not That Kind Of Girl – Lena Dunham

girlboss-boek not that kind of girls lena dunham

Als je dit boek nog niet gelezen hebt, dan moet je dat gewoon nu zeker gaan doen! Lena Dunham is een echte powervrouw, een Amerikaanse actrice, filmregisseur, filmproducent en schrijfster. Dunham beschrijft verliefdheden, eenzaamheid, hoe het is om vijf kilo te zwaar te zijn terwijl je alleen maar gezonde dingen eet, vriendschappen met geweldige vrouwen, verbroken relaties met foute vriendjes, ware liefde, en bovenal: hoeveel moed het vergt om te geloven dat jouw verhaal het waard is om te vertellen. Dit boek is inspirerend omdat het laat zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoeveel struggles je hebt moeten doorstaan, met een goed idee kan je de top bereiken. Ook als niemand je lijkt te geloven. Zolang jij erin gelooft is alles mogelijk. #heckyes

 

#GIRLBOSS – Sophia Amoruso

girlboss-boek sophia amoruso

Hoewel je misschien hebt gehoord dat Sophia Amoruso failliet is verklaard, is dit boek nog steeds echt een hele grote inspiratie. Sophia heeft nooit een opleiding gevolgd, heeft bijna geen werkervaring en is eigenlijk gewoon een ramp. Totdat ze besluit om vintage kleding uit de thrift shop op te kopen en door te verkopen op EBay. Zie daar: NastyGal. Het blijkt een gigantisch succes te zijn en NastyGal is uitgegroeid tot één van de grootste online web retailers van de wereld. In dit boek verteld Sophia Amoruso haar levensverhaal met tips, trucs en hoe ze de top heeft kunnen bereiken, zonder opleiding, werkervaring en enige support. Erg inspirerend. Tip: luister ook eens naar haar podcast waar ze inspirerende vrouwen interviewt!

 

The Life Changing Magic of Not Giving A F*ck – Sarah Knight

girlboss-boek te life changing magic of not giving a fuck
Sarah Knight is een schrijfster en freelance journalist. Sarah schrijft in dit boek dat we ons allemaal iets minder moeten aantrekken van wat anderen van ons vinden. En ook hóe we dat kunnen doen. Dit is vooral een erg geestig boek dat je pit geeft. Doe wat je zelf wilt en waar jezelf in gelooft en het komt allemaal goed. Heerlijk boek.

 

Lean In – Sheryl Sandberg

girlboss-boek lean in sheryl sandberg
Sheryl Sandberg is de Chief Operational Officer van Facebook en staat op de Fortune-lijst van 50 machtigste vrouwen. Lean In is een boek geschreven met veel humor en wijsheid waarbij Sandberg inspirerend schrijft over persoonlijke groei en oproept tot actie. Lean In verandert de discussie van wat vrouwen níét kunnen naar wat ze allemaal wel kunnen bereiken. Ze geeft praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’.

 

Bloom – Estée Lalonde

girlboss-boek bloom estee
Estée Lalonde is een blogger en een YouTuber die onlangs dit prachtige boek heeft geschreven. Geen zorgen, dit is geen slap boek met hoe het leven is als een blogger. Het is de weg ernaartoe. Hoe ze vroeger werd gepest op school, hoe onzeker ze was over haar uiterlijk, hoe ze verhuisde van Canada naar London voor haar grote liefde en hoe ze haar plek heeft gevonden in online ondernemen. Dit boek spreekt heel erg aan omdat we er allemaal wel iets in kunnen herkennen van hoe wij zelf vroeger waren. Estée beschrijft volkomen eerlijk en ontroerend hoe ze van een plattelandsdorp in Canada is geëindigd in London met een succesvolle carrière als blogger en vlogger. Geïllustreerd met mooie foto’s.

 

Heb jij één van deze boeken gelezen? Wat vond jij er van? En heb jij nog tips voor andere inspirerende boeken? Deel ze met ons!

I think you'll like this too, right?

4 comments

Benthe 7 januari 2017 at 21:38

Jaa, ik ben afgelopen week begonnen aan het boek van Sarah Knight. Vind het nu al superleuk en ben zeker van plan om meer van dit soort boeken te gaan lezen! Leuke tips heb je gegeven, ik heb ze op mijn to-buy lijstje geplaatst 🙂

Reply
Sanne Jansen 13 januari 2017 at 13:51

Super goede tips. Ik ben nu aan het lezen in het boek Powervrouwen van Julia Pimsleur. Echt een aanrader! De volgende op mijn lijstje is #Girlboss 🙂

Reply
Maartje 14 maart 2017 at 20:14

Toevallig ben ik ook het boek Powervrouwen aan het lezen van Julia Pimsleur. Dat vind ik ook absoluut een aanrader. Het boek om niet een keukentafel bedrijf maar een grote business (for generations to last) op te zetten. Weet je wat ik ook fijn zou vinden wat ik niet heb kunnen vinden nog op de site. Audioboeken! Juist omdat ik altijd aan het werk ben, nog een HBO studie volg naast mn fulltime baan en certificering verplicht is op werk heb ik bijna geen tijd om te lezen. Maar met audio boeken (tijdens stofzuigen, auto rijden, sporten, koken etc) kan ik toch “lezen” en mezelf ontwikkelen zonder er veel tijd voor kwijt te zijn.

Reply
Naomi 29 maart 2017 at 16:56

Bedankt voor de tip Maartje! Ja audioboeken zijn zeker handig, net als podcasts!

Reply

Laat een reactie achter