fbpx

Weight Loss Ninja Ilse viel zelf 25 kilo af en met haar eigen ontwikkelde POWER methode helpt ze vrouwen met overgewicht en/of obesitas. Niet alleen met het creeëren van een gezondere lifestyle maar ook bij het maken van een mindset change. Met haar online programma’s, tools en boek werkt ze hard aan haar missie om het aantal vrouwen met overgewicht te halveren. Ambitieus! Ilse houdt van koken, fine dining en reizen en in oktober komt er een mini ninja bij! Hoog tijd om deze girlboss te vragen hoe ze het allemaal doet en wat haar plannen zijn.

 

Over Ilse

Wil je wat over jezelf vertellen?
Ik ben een echte Brabander en woon, na heel wat omzwervingen in zowel Nederland als daarbuiten, sinds 3 jaar weer terug in de stad waar ik geboren ben; Breda. Samen met mijn vriend Auke, onze twee katten Puss & Boots en vanaf oktober komt daar ook een kindje bij, ik ben namelijk zwanger!

 

ilse-weight-loss-ninja2

 

Over Weight Loss Ninja

Wat is Weight Loss Ninja?
Met Weight Loss Ninja help ik als lifestyle change expert, mindset coach én ervaringsdeskundige vrouwen met overgewicht en/of obesitas met het maken van niet alleen een lifestyle maar ook een mindset change. Dit doe ik door middel van mijn POWER methode (die ik ontwikkelde tijdens mijn eigen ‘strijd tegen de kilo’s’!).

POWER staat voor: Plan, Overwin, Wilskracht & Winnaarsmentaliteit, Emotie & Energie en Resultaat.

Hoe? Mijn methode en alle tips, tricks en tools die hierbij horen, deel ik in mijn pas gepubliceerde boek ‘Afvallen met POWER!’ (mei 2017). Ook heb ik al meerdere malen mijn online programma gehouden in zowel groepsvorm (met coaching door mij) als een ‘DIY’ versie. (De volgende ronde zal na de zomer beginnen trouwens!) Ook bied ik tools aan voor gezonde voeding en een uitgebalanceerd eetpatroon in de vorm van de Healthy Food Guide (een digitaal voedingsschema voor 4 weken inclusief alle recepten) de Smoothie Guide en de Ninja POWER Kit.

 

Er zijn veel blogs en programma’s over afvallen, wat maakt Weight Loss Ninja uniek?
De POWER methode ontwikkelde ik zelf, tijdens mijn eigen afvalperiode. Jarenlang voerde ik een strijd tegen de kilo’s – ook ik heb allerlei diëten tevergeefs geprobeerd.

Weight Loss Ninja is ontstaan naar aanleiding van de wekelijkse blog die ik bijhield tijdens mijn eigen missie naar mijn ideale gewicht, destijds dus nog puur als (uit de hand gelopen) hobby. Met mijn blog heb ik destijds gedurende mijn strijd tegen de kilo’s (resultaat: -25 kg waardoor ik van obesitas weer naar een gezond gewicht ben gegaan) wekelijks mijn verhaal gedeeld en hiermee duizenden vrouwen mogen inspireren, informeren en motiveren ook gezonder te gaan leven en zo hun ideale gewicht te bereiken.

Door de interactie met mijn volgers en doordat ik steeds vaker gevraagd werd om mijn tips en adviezen ontdekte ik een nieuwe passie, iets waarvan mijn hart sneller gaat slaan. Het is namelijk ontzettend bijzonder om impact te kunnen hebben op iemand anders haar gezondheid en daarbij ook geluk. Dat smaakte naar veel meer!

En daarom wil ik vrouwen zoals mijn oude ik helpen, omdat ik zó goed weet hoe succesvol afvallen je leven positief kan veranderen. Dat gevoel gun ik iedereen!

Naast een lifestyle change en mindset change kan ik dus ook zeggen op mijn 30e (na de nodige omscholing en cursussen) ook een career change te hebben gemaakt!

Wat het verder nog uniek maakt? Mijn methode is geen dieet maar is gericht op gedragsverandering, personal development en mindset. Alleen wanneer je echt werkt aan jezelf, zal je er ook op de lange termijn succesvol in zijn! Ik vind het bijzonder dat ik met mijn POWER methode niet alleen mijzelf geholpen heb, maar in ‘the Ninja Movement’ ook reeds honderden vrouwen zoals mijn oude ik.

Het is mijn missie om van de wereld een gezondere en gelukkigere plek te maken en de strijd aan te gaan tegen een probleem van wereldformaat: obesitas.

 

ilse-weight-loss-ninja8

 

Hoe ziet jouw verdienmodel eruit?
Ik bied (momenteel) geen een op een coaching, maar maak producten en programma’s die ik online (of offline, nu mijn boek ook er is!) aanbiedt. De meeste producten zijn 24/7 beschikbaar maar wanneer ik bijvoorbeeld een (groeps)cursus met (online) coaching geef, is er wel een duidelijk start-  en einddatum. Hierdoor heb ik zowel een redelijk constante flow aan inkomsten maar ook wel met hier en daar wat pieken.

Wat wil jij bereiken met Weight Loss Ninja?
Het is mijn droom om de wereld een stukje gezonder en gelukkiger te maken. Ik wil graag vrouwen met overgewicht en/of obesitas helpen om op een succesvolle manier af te vallen. Nee, niet met een quick fix of met enkel kortetermijnresultaten. Het is mijn missie dat deze vrouwen op een gezonde manier gewicht verliezen en daarna hun ideale gewicht behouden door middel van een lifestyle en mindset change. Gezonde voeding en een actieve levensstijl spelen hierbij uiteraard ook een grote rol.
Wist je trouwens dat alleen al in Nederland ruim 1 miljoen vrouwen tussen de 25 en 40 jaar overgewicht hebben (aldus cijfers van het CBS uit 2015)? En dan noem ik maar één leeftijdsgroep. Uit de cijfers blijkt namelijk ook dat er in Nederland ruim 17 miljoen mensen wonen, waarvan de helft met overgewicht. In België zijn die cijfers nagenoeg hetzelfde (relatief gezien). Slik.

Samen met ‘The Ninja Movement’ wil ik ervoor zorgen dat deze cijfers gehalveerd worden.

Ambitieus!
Jazeker! Daarvan ben ik me heel erg bewust, ik krijg er zelfs kriebels van in mijn buik. Maar stel je eens voor hoeveel beter de wereld ervan zal worden als mijn droom werkelijkheid wordt. Daarom ga ik deze uitdaging graag aan. Doe je mee?

Heb je tips voor zakenmeisjes die willen afvallen? Veel van ons zitten uren achter onze laptop en hebben weinig tijd.
Oh, zoveel! (Ik kan hier uren over doorgaan hihi, maar voor nu houd ik het maar even kort & krachtig met 3 tips!)

  1. Maak een plan, wellicht doe je dat ook voor je business, maar vergeet je gezondheid en bijhorende doelen niet! Ik zeg altijd; if you fail to plan, you plan to fail. Wat zijn je doelen en hoe ga je ze bereiken? Wat ga je daarvoor specifiek doen? #goaldigger
  2. Doe het stap voor stap: Wil niet alles in 1x veranderen maar pak het stap voor stap aan. Je kan je beter focussen op 1 ding dan allerlei nieuwe gewoontes (om maar een voorbeeld te noemen) in 1x onder de knie te willen hebben.
  3. Investeer tijd in jezelf! Bedenk, dat als je graag een succesvol bedrijf wilt runnen, je jezelf als prioriteit 1 moet behandelen. Wanneer je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet goed voor een ander zorgen zeg ik altijd maar, en dat geldt natuurlijk ook voor het optimaal kunnen bedienen van je klanten!

 

 

Over ondernemen

Waarom ben je gaan ondernemen?
Ik kom uit een ondernemende familie dus het zit in mijn bloed. Ook ben ik iemand die graag met haar eigen ideeën aan het werk gaat in plaats van dat een baas mij verteld wat ik moet doen, even kort door de bocht gezegd. Ik houd ervan mijn eigen ding te doen. Graag willen leiden zit er bij mij van kleins af aan ook al in

Ik moet echt eens een mok aanschaffen met daarop ‘I’m not bossy, I AM the boss’

 

Wat vind je lastig aan het ondernemen?
Soms zou ik wel een compagnon willen waarmee ik kan sparren. Gelukkig heb ik wel een ‘business bestie’ waarmee ik eens per 2 maanden in real life afspreek en veel mee chat op Facebook messenger. Op dit moment ben ik wel bezig met het bouwen van een team (van freelancers) om mij heen maar het liefst zou ik toch echte collega’s hebben. Het is heerlijk om ook in je joggingbroek te werken als je dat wilt maar tegelijkertijd kan je dus ook een hele dag aan het werk zijn zonder ook maar iemand te hebben gesproken. En ja, ik ben toch echt een mensen-mens.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt met Weight Loss Ninja?
Zakelijk gezien dat ik mijn boek ‘Afvallen met POWER!’ heb geschreven en heb gepubliceerd (Weight Loss Ninja Publishing, heck yes!). Maar wat ik echt het aller-aller-leukst vind, zijn al die berichten die ik van ‘mijn ninja’s’ krijg en lees dat ze bepaalde resultaten hebben gehaald of een bepaald doel hebben bereikt. Dan maakt mijn hart echt een sprongetje en ben ik ontzettend blij voor diegene. Ja, daar word ik nou echt gelukkig van!

 

Kantoor

Heb je een kantoor? Waar werk je meestal?
Ik heb het afgelopen half jaar een kantoor gehuurd maar heb dit sinds kort opgezegd in verband met mijn zwangerschap(sverlof). Daarvoor werkte ik vanuit mijn kantoor thuis of op flexplekken en leuke lunch- en koffietentjes en dat zal ik nu ook weer gaan doen.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Oh, echt geen dag is hetzelfde en ik volg ook niet echt een strakke planning of schema. Ik bekijk per week en dag wat de meeste prioriteit heeft en werk dat dan af.

Hoeveel uur werk je per dag?
Haha, dat is een goede vraag. Ik heb de timer er nooit naast gezet. Het is ook best verschillend. Als ik voor mijzelf een bepaalde deadline heb gesteld (periodes voor een vakantie zijn voor mij meestal erg productief ;-)) maak ik soms wel dagen van 12 á 14 uur. Maar als daar geen sprake van is en ik heb behoefte om iets anders te doen die dag dan telt mijn werkdag soms (heel soms ;-)) gerust maar 4 uur.

Ik vind het heerlijk dat ik zelf bepaal hoe ik mijn dagen indeel maar daarvoor heb je op bepaalde dagen juist wat extra discipline nodig.

Gemiddeld zit ik denk echter op een bovengemiddelde fulltime week. Bovengemiddeld omdat ik zo vaak ’s avonds en in het weekend toch ook nog met bijvoorbeeld mijn laptop of mobiel op schoot zit en ‘per ongeluk’ aan het werk ben. Ja, whoops, per ongeluk inderdaad. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan (aka #workaholic).

 

ilse-weight-loss-ninja9

 

Ilse als digital nomad

Jouw werk kun je geheel online doen. Is dit een bewuste keuze geweest?
Ja, het geeft je als ondernemer niet alleen maar vrijheid (waar ik werk maakt tenslotte niet uit) maar er zijn hierdoor ook veel meer mogelijkheden. Ik kan mensen overal ter wereld bereiken en helpen wat alleen maar bijdraagt aan mijn missie om de cijfers van obesitas te verlagen.

Je gaat regelmatig op vakantie en combineert dan soms werk met reizen. Hoe bevalt dit?
Wanneer ik op vakantie ga (wat ik graag zoveel mogelijk doe), gaat mijn laptop altijd mee. Ik heb nog geen team waarbij ik alles neer kan leggen (working on it!) en mede daarom vind ik het moeilijk om het werk volledig neer te leggen. Maar… ik beperk dit altijd wel tot het minimum om natuurlijk zoveel mogelijk helemaal in vakantiemodus te gaan 😉

Wil je dit in de toekomst vaker doen?
Graag zou ik volgend jaar 3 maanden willen rondreizen door bijvoorbeeld Amerika waar ik dan echt zowel aan het reizen als aan het werk ben. Dus echt meer als een digital nomad zeg maar waarbij ik een aantal uur per dag werk en de rest van de dag heerlijk geniet van de omgeving waar ik op dat moment vertoef. Lijkt me heerlijk!

Ben je weleens op een workation geweest?
Ik ben vorig jaar 5 dagen naar Zeeland geweest om daar in een fijn hotel flinke meters te maken met het schrijven van mijn boek. Heerlijk op mijzelf, totaal gefocust op het schrijven van mijn boek, met de zee dichtbij en een spa in het hotel voor wat ontspanning tussendoor.

Ik was super productief, dus dat ga ik zeker nog een keer doen bij zo’n soort project.

 

Wat vind je van het concept workation?
Ik ben nooit op workation geweest met andere ondernemers maar zou dat zeker wel doen. Ik bedoel, met gelijkgestemde ondernemers op een mooie locatie in het buitenland. Ja, daar ben ik wel voor te porren 😉

Hoe zorg je ervoor dat je ook in het buitenland gezond blijft leven?
Ik vind niet dat het buitenland veel anders hoeft te zijn dan thuis. Ik zeg altijd maar zo, een healthy lifestyle stopt niet als je op vakantie gaat maar gaat met je mee! Met de juiste voorbereiding en planning ter plaatse kan je net zo gezond leven als thuis. Wellicht hier en daar met wat meer uitdaging maar dat ligt natuurlijk ook aan de situatie.. en vooral aan jezelf.

 

Over de toekomst

Waar zie je jezelf over 2 jaar?
Ik ga voor de status ‘bestselling author met mijn boek ‘Afvallen met POWER!’ en wil nog meerdere publicaties uitbrengen zoals bijvoorbeeld een eigen kookboek (working on it already!). Verder hoop ik natuurlijk dat ik met mijn bedrijf en methode echt een verschil ga maken voor nog veel meer vrouwen zoals mijn oude ik.

Oh, en de plannen zijn al gemaakt om ook internationaal te gaan zodat ik nog meer mensen kan gaan helpen, ook buiten de grenzen van de Benelux. Daar heb ik bij het bedenken van mijn methode naam ook al rekening mee gehouden destijds (chick on a mission!), alle onderdelen waarvoor de POWER methode staat zijn ook te vertalen in het Engels namelijk waardoor ze nog steeds het woord POWER vormen.

 

Waar kunnen we jou volgen?

www.weightloss-ninja.com
Facebook
Gratis Facebookcommunity
Instagram

Op mijn website kan je gratis dagmenu’s uit de Healthy Food Guide downloaden en deel ik ook mijn gratis boek ‘Dagboek van een Weight Loss Ninja’!

Op naar jouw ideale ik.. met POWER!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save