fbpx

De co-working spaces en flexwerk gelegenheden in Amsterdam schieten als paddestoelen uit de grond. Dat is niet zo gek ook, want meer en meer mensen kiezen ervoor om flexibel te werken. Op de tijd en locatie die hun het beste uitkomt.  Zakenmeisje gaat de komende tijd de leukste locaties voor jullie testen en drie locaties uitgebreid reviewen.

Een van de opvallendste Co-Working Spaces die we tot nu toe tegen zijn gekomen is Merkspace op de Herengracht in Amsterdam. Opvallend is niet alleen de locatie, het interieur en de kunst (uit eigen collectie) maar ook de eigenaresse. Sapir Shpigel, 23 jaar, oorspronkelijk uit Israël, runt als echt Zakenmeisje Co-Working keten Merkspace. In Israël telt de keten inmiddels 4 vestigingen, in Nederland staan er de komende tijd nog 4 locaties (naast Amsterdam) op de planning. Een heuse scale-up, te gek om dit op je 23e neergezet te hebben. Meer info’s over Merkspace vinden jullie binnenkort in onze review, nu even spot on voor Sapir.

sapir-shpigel-founder-and-ceo

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven?
Human, crazy, go getter.

Hoe en waarom ben je begonnen met ondernemen?
Ondernemen zat altijd al in mijn bloed. Toen ik 7 was sloot ik al mijn eerste deal: ik bemiddelde een appartement tussen mijn nicht en de ouders van mijn beste vriendin. Ik was met haar aan het spelen toen ik haar ouders hoorde zeggen dat ze moesten verhuizen en op zoek waren naar een nieuw appartement. Een paar dagen eerder hoorde ik mijn nicht praten over het vinden van huurders. Zij had een appartement naast die van ons, dus dit was de perfecte manier om naast mijn BFF te kunnen wonen. Ik koppelde ze aan elkaar en ze tekenden een contract voor 6 jaar. Ik kreeg trouwens een mooie commissie – een fiets.

Hoe is het concept van Merkspace ontstaan?
Het idee voor Merkspace ontstond toen ik co-founder van een dating app was, waarmee je single friends van jouw eigen vrienden kon leren kennen. Nadat we de technologie werkend hadden, kwamen we erachter dat er veel meer bij komt kijken dan dat. En met veel meer bedoel ik User Experience, een sterk verdienmodel, pitch kwaliteiten, goed kunnen presenteren, storytelling, investeerders zoeken en ga zo maar door. Door al deze obstakels is het mij niet gelukt om genoeg investeringen te krijgen om met de app door te gaan.

Op dat moment kwam ik met het idee voor een ruimte waar je toegang krijgt tot een netwerk, dat deuren voor je opent, waar je feedback krijgt, je investeerders leert kennen en je een community hebt met mensen die dezelfde passie delen. Dit in de mooiste, elegantste en meest inspirerende setting.

TIP! Wil je zelf bij Merkspace binnenkijken? Op 16 maart organiseren wij een samenwerkingsdag bij Merkspace. Van 10.00 tot 17.00 kun je hier samen met andere zakenmeisjes sparren & aan jouw business werken. Let’s get sh*t done! Een ticket kost € 30 voor niet-members en € 15 voor members (inclusief btw). Een ticket is inclusief werkplek voor één dag, een lekkere lunch en een drankje. Voor de deelnemers wacht naast deze leuke dag een speciale goodie, namelijk een flex-werk abonnement met speciale Zakenmeisjekorting. Get your ticket now >>

tel-aviv-3Doe je alles alleen of heb je een team om je heen gebouwd?
Ik heb een amazing team om mij heen, human resource is de meest cruciale recourse die een bedrijf kan hebben. Ik neem mijn personeel aan op basis van hun normen en waarden. Veel mensen vinden dit een risico, maar ik geloof dat je kennis en ervaring kunt leren, normen en waarden niet. Tot nu toe is mijn benadering heel succesvol, want het team is geweldig.

21

Wat is jouw missie en visie?
Mijn visie is om de werkcultuur te veranderen in een cultuur waarbij de focus ligt op welzijn en productiviteit. Zowel fysiek als mentaal. Mijn missie is om startups, durfkapitaalverstrekkers, multinationals en dienstverleners allemaal onder één dak te krijgen en zo kansen en samenwerkingen te creëren.

Wat zijn de ingrediënten van een awesome kantoor?
Een goede locactie, inspirerend design, goede community, amazing team en alle services inclusief, zodat jij je kan focussen op wat belangrijk is.

Wat voor events organiseer jij voor jouw members?
We hebben happy hours en social events, yoga sessies, workshops, pitch avonden en een op een meetings met experts.

30

Wat is jouw nummer 1 tip voor zakenmeisjes in spé?
Het beste advies dat ik kan geven is om in het diepe te springen. Iedereen faalt. Wie doorzet en leert van haar & andermans fouten en een droomteam om zich heen bouwt zal succesvol worden – big time.

Waar kunnen we jou volgen?
Instagram: @merkspace en @sapirshpigel1

Kom je naar de samenwerkingsdag op 16 maart?
Wil je zelf bij Merkspace binnenkijken? Op 16 maart organiseren wij een samenwerkingsdag bij Merkspace. Van 10.00 tot 17.00 kun je hier samen met andere zakenmeisjes sparren & aan jouw business werken. Let’s get sh*t done! Een ticket kost € 30 voor niet-members en € 15 voor members (inclusief btw). Een ticket is inclusief werkplek voor één dag, een lekkere lunch en een drankje. Voor de deelnemers wacht naast deze leuke dag een speciale goodie, namelijk een flex-werk abonnement met speciale Zakenmeisjekorting. Get your ticket now >>

PS kun je er op 16 maart niet bij zijn? Zakenmeisjes mogen gratis een dagje proefwerken (wel eerst aanmelden).

15