fbpx

Op jonge leeftijd worden we al geconfronteerd met de vraag: ‘Wat wil je later worden?’. Vervolgens plan je je hele levenspad in nadat je hebt ‘besloten’ om een bepaald beroep te kiezen als je ‘groot wordt’. Maar wat nou als je er toch achter bent gekomen dat je totaal iets anders wilt?

Is het tijd voor een carrièreswitch?

Stel, je heb bijvoorbeeld marketing gestudeerd. Je hebt een aantal banen gehad in die branche en misschien werk je wel voor jezelf. En dan opeens zit je in een keerpunt. Je hebt nooit zin om aan het werk te gaan, je wilt helemaal niet op kantoor zitten de hele dag en je hebt een hekel aan ‘het wereldje’. Mensen verwachten vaak dat als je een bepaald vak hebt gekozen, of je er nou voor hebt gestudeerd of niet, dat je in dat vak blijft zitten. Maar moeten we wel willen dat we voor de rest van ons leven hetzelfde blijven doen?

the-adventure-begins

 

Het hoeft niet voor de rest van je leven

Dat hoeft dus helemaal niet. Omdat je bent afgestudeerd als econoom, hoeft dat niet te betekenen dat je voor de rest van je leven in de cijfertjes zit te ploeteren. Ga voor jezelf na of je jouw huidige beroep wel leuk en uitdagend vindt. Heb je zin om naar je werk te gaan, of ga je elke dag met een rotgevoel naar kantoor? Krijg je voldoening uit je werk, of kom je huilend thuis na een lange dag? Bedenkt voor jezelf wat je écht leuk vindt. Dit kan van alles zijn, taarten bakken, koken of misschien wel hout bewerken. Ook al heb je gestudeerd in een bepaalde richting, als je daar niet gelukkig van wordt, dan is het toch beter om een ander pad te kiezen.

Ook al verwachten mensen het niet van je, of zijn ze het hier niet mee eens, het is jouw leven. Jij bepaalt.

Het kan dus ook zo zijn dat je een ‘lagere’ functie wellicht veel leuker vindt dan die leidinggevende functie. Of dat je het veel leuker vindt om broodjes te maken in een hippe lunchroom, dan een vergadering bijwonen op een kil kantoor. Als het jou gelukkiger maakt, dan maakt het toch niets uit?

 

Gewoon doen

En hoe je erachter komt of een ander pad de juiste is? Dat is toch een kwestie van doen. Je kunt alleen weten of iets bij je past als je het probeert. Doe het gewoon. Is het niets, dan zijn er nog genoeg andere branches, banen en kansen die wellicht beter bij je passen. Als je als Zakenmeisje voor jezelf werkt, kan het ook gebeuren dat je toch niet zoveel plezier meer beleeft aan het ondernemen. Misschien vind je een andere branche toch interessanter, of wil je helemaal iets anders doen. Ook dan kun je een andere richting ingaan. Wij Zakenmeisjes creëren onze eigen kansen en jagen onze eigen dromen en doelen na. Succes!

Save

Save