fbpx

Lana de Kievit (24) woont onder de rook van Rotterdam en is een echt zakenmeisje. In 2012 begon ze al haar eerste onderneming; Fashion4Stage. Begin 2015 nam ze een break, ging op ‘reis’ en ontwikkelde zich 2 jaar lang op de achtergrond. Nu, in 2017, is ze terug. Met haar bedrijf helpt Lana creatieve ondernemers en startups op weg naar hun eigen succesverhaal!

lana de kievit

Wie is Lana?

Wil je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Lana de Kievit, ik woon in Krimpen aan den IJssel, een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik ben een creatieve duizendpoot en een grootdromer. In 2015 gooide ik het roer om. Ik koos voor de eerste keer in mijn leven echt voor mijzelf. Ik nam een break en ging een prachtige innerlijke reis tegemoet.

Tijdens deze reis wist ik mijn dromen om te zetten in doelen en maakte ik van mijn veelzijdigheid mijn kracht.

Nu in 2017 run ik mijn droom business die vol in bloei staat, heb ik superfijne vrienden om mij heen, zing ik in een bandje en probeer ik tenminste 1x in de week te sporten. Ik leef in een positieve flow en dit deel ik graag op mijn persoonlijke blog!

 

Hoe is jouw loopbaan verlopen?
Ik ben op gegroeid in een ondernemers gezin waar muziek altijd een belangrijke rol speelde en dus ook zeker een belangrijke rol in mijn loopbaan is geweest. Mijn broer was al op jonge leeftijd actief als gitarist en is inmiddels al een aantal jaren professioneel werkzaam als gitarist en producer. Als klein meisje was dit waar ik ook van droomde. Ik wilde zangeres worden.

Als zangeres heb ik mooie dingen gedaan. In 2008 stond ik in de finale van de Music Matters Award. Winnen deed ik niet maar wel werd ik daarna gevraagd een groep te vormen met de winnaar en nog 2 andere uit de competitie. Als groepje kregen we een podium op o.a. bevrijdingsfestival in Rotterdam, stonden wij op het FunX podium op het Dunya Festival en ook solo heb ik supertoffe optredens gedaan. In deze periode werd ik aangenomen op de muziekopleiding van het Albeda College en werkte ik in de studio aan mijn debuutalbum.

 

lana de kievit

Maar op een vakantie in Griekenland kreeg mijn leven een andere wending. Ik werd ziek. Eenmaal thuis viel ik 10 kilo af en werd er pfeiffer en PDS (prikkelbare darm syndroom) geconstateerd. Dit heeft 4 jaar van mijn jonge leven beheerst. Mijn muziekopleiding maakte ik niet af en ook kon ik niet verder met het opnemen van mijn debuutalbum.

Toen ik in 2012 mijn onderneming Fashion4Stage begon was dit een supergrote en spannende stap in mijn leven. Het eerste jaar van deze onderneming was voor mij echt een succes. Ik groeide best snel, had veel werk, deed projecten die ik leuk vond. Maar privé gebeurde er ook nog van alles. Ik was nog maar net gezond verklaard na een battle van 4 jaar en zat eigenlijk nog midden in de zoektocht naar mijzelf.

Van jongs af aan droomde ik van een carrière als zangeres en deze droom liet ik ineens varen.

Dit had meer impact op me dan dat ik op dat moment dacht. Op mijn persoonlijke blog vertel ik hier meer over.

 

Hoe kijk je terug op deze periode?
Ik kijk toch positief terug naar deze periode, want ik geloof dat dit alles ervoor heeft gezorgd dat ik nu zo positief, gelukkig en sterk in mijn schoenen sta. Tijdens mijn reis in 2015 kwam ik tot prachtige inzichten. Ik ontwikkelde mij en kreeg in 2016 geweldige kansen. Ruim een half jaar werkte ik op kantoor bij het bedrijf Smart&Sexy en dit is nog steeds een vaste klant van mij. Ik heb de afgelopen twee jaar echt de tijd gehad om te ontdekken, te leren en mee te kijken bij grote bedrijven. Dit alles maakt dat ik nu zelf een groeiende onderneming run!

 

Over het freelancen

Hoe en waarom ben je freelancer geworden?
Ik weet niet beter. Het zit in me denk ik. Nooit dacht ik erover na om een vaste baan te nemen. Het is echt zo gegroeid doordat ik op jonge leeftijd altijd al mijn geld wilde verdienen als zangeres. Ook dan ben je freelancer.

Wat doe jij als freelancer?
Ik begeleid creatieve ondernemers en startups op weg naar hun eigen succesverhaal doormiddel van branding, design en promotie. In dit proces ben ik zowel consultant als creative. Wat een ontzettend uitdagende combinatie is. Ik bouw en geef vorm aan website’s, salespagina’s en online programma’s.

Hoe kom je aan jouw opdrachten?
Ik ben online te vinden met mijn website www.lanadekievit.com en op facebook.

Toch merk ik dat mond op mondreclame nog steeds het beste werkt en zoek ik regelmatig netwerk evenementen op, zoals het zakenvriendinnen event.

 

Wat wil je bereiken?
Komend jaar wil ik zoveel mogelijk ervaring op doen. In gesprek gaan met ondernemers en startups en mij nog meer verdiepen in de inhoud van het ondernemerschap. Uiteindelijk wil ik dan ook meer de richting opgaan van coaching en training zowel in business als lifestyle. Zo ben ik op dit moment naast mijn werk ook nog met een heel mooi maatschappelijk project bezig voor jongeren en ik merk dat hier mijn hart sneller van gaat kloppen; later dit jaar maak ik hier meer over bekend. Uiteraard gaat dit niet ten koste van mijn werk nu en mijn ultieme droom is dan ook om een creatief team te vormen zodat de creatieve werkzaamheden voor ondernemers en startups door kunnen lopen terwijl ik me inzet als spreker/coach op business en lifestyle gebied.

 

lana de kievit

De ups and downs van het ondernemen

Wat vind je het leukste aan freelancen?
Elke dag is anders en elke opdracht weer een uitdaging. Dat vind ik echt heerlijk. Daarnaast ontmoet ik zoveel mooie mensen die mij inspireren. Als freelancer kan je werken helemaal volgens jouw eigen visie.

Natuurlijk moet ik me aanpassen aan de behoeftes van mijn opdrachtgevers, maar in de basis kan ik op creatief vlak echt losgaan!

 

Wat is de keerzijde van freelancen?
Creatief zijn van geest gaat niet altijd samen met zakelijk ingesteld zijn. Er komt zoveel meer bij het ondernemerschap kijken dan alleen maar ‘je ding doen’. Het is ook een administratie bijhouden en een genie zijn in plannen. Je staat eigenlijk altijd aan en hoe meer energie jij in je onderneming stopt hoe meer eruit komt. Dat vind ik juist geweldig maar het heeft voor mij een hele tijd geduurd om een goede balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden. Je moet soms ook je rust pakken om weer op te laden. Maar vrijetijd betekent vaak geen inkomen genereren.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt als freelancer?
Oef, deze vraag is lastig. Zoveel namelijk! Ik ben er echt trots op dat ik twee keer een pop-up store heb kunnen openen met ‘Fashion4Stage’ o.a. in de Jordaan in Amsterdam! Ook heb ik in deze tijd veel artiesten mogen stylen voor concerten en videoclips. Ik ben op zoveel plekken geweest. En laatst was ik video opnames aan het maken voor een online programma in het grootste huis van Nederland.

Ook heb ik al best wat online programma’s gemaakt. Een programma voor single vrouwen, een flirt challenge, een programma over bevallen en een online programma voor vrouwen in een relatie ‘Betover je man’. Ik steek er zelf ook nog wat van op haha.

 

De werkdag van Lana

Waar werk je meestal?
Dit wisselt. Ik heb bijvoorbeeld vorig jaar ruim een halfjaar op kantoor bij mijn opdrachtgever gewerkt voor een groot project. Op dit moment werk ik weer veel in mijn eigen kantoortje aan huis en soms heb ik weer een week dat ik alleen maar onderweg ben voor klant afspraken.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ook dit wisselt weer. Ik bouw website’s en dit doe ik uiteraard achter mijn laptop op kantoor. Voor online programma’s moeten er filmpjes gemaakt worden en hier ben ik meestal bij aanwezig op de set voor styling en regie. Ik voer altijd vrijblijvend intake gespreken en deze probeer ik op 1 dag te plannen 1x in de week.

Het is dus echt elke dag anders en dit zorgt ervoor dat ik elke maandag ochtend mijn week begin met een strakke planning.

 

lana de kievit

Hoeveel uur werk je per week?
Ik werk zo’n 8 a 10 uur per dag en probeer 5 dagen aan te houden maar dit lukt niet altijd. Soms werk ik dus het hele weekend door en dat compenseer ik later wel weer. Ik hou van een drukke agenda en hard werken, hier krijg ik echt adrenaline van. Wel heb ik de afgelopen jaren gemerkt hoe belangrijk rust en ontspanning is dus hierin probeer ik steeds weer een goede balans in te vinden.

Wat mag er niet ontbreken op het kantoor van een #girlboss?
Bloemen en/of planten. Ik merk dat het rust en ook gezelligheid geeft. Daarnaast ben ik zelf gek op positieve en motiverende quotes dus deze mogen voor mij in ieder geval niet ontbreken op kantoor. En niet te vergeten een fancy notitieboekje!

Naar welke muziek luister je als je werkt?
Ik luister niet altijd naar muziek tijdens het werken. Wanneer ik echt gefocust een website aan het bouwen ben bijvoorbeeld, dan leidt muziek alleen maar af. Ik heb namelijk altijd de neiging om keihard mee te zingen 😉

 

Over inspiratie

Wie of wat inspireert jou?
Ik kan mijn inspiratie echt overal vandaan halen. Van een wandeling in het bos, quotes, muziek en gewoon dingen die ik echt mooi vind. Ik ben heel visueel ingesteld. Maar ook gesprekken met vrienden of familie kunnen mij inspireren.

 

Welke blogs moeten wij echt volgen?
Ik volg de daily vlog van Steve Barlett uit Manchester en dit kan ik elke jonge ondernemer aanraden. Steve Barlett is 24 jaar, stopte met school, stopte met zijn eerste onderneming en bouwde een nieuwe onderneming ‘Social Chain‘ met veel succes. Hij is een inspiratie, ga zelf maar kijken!


Met welke Nederlandse vrouw zou jij weleens willen brunchen?
Ik zou weleens willen brunchen met Sanny Verhoeven van Sanny zoekt geluk of Yara Michels van Chapter Friday. Beide prachtige, spontane en positieve vrouwen. Ik kijk graag naar hun vlogs omdat ze zo puur overkomen!

 

lana de kievit

 

Tips voor zakenmeisjes

Als je terug kon gaan naar het begin, wat zou je dan nu anders doen?
Dan had ik eerst een reis gemaakt denk ik! Dan had ik mijzelf eerst meer verdiept in wie ik nou echt ben, welke waarden ik voor mijzelf belangrijk vind en had ik mezelf een langere opstart periode gegund. Waarschijnlijk was ik ‘Fashion4Stage’ (mijn vorige onderneming) dan nooit begonnen.

Maar aan de andere kant is in het diepe springen ook weer heel leerzaam geweest dus wie weet was ik zonder ‘Fashion4Stage’ helemaal niet in deze positie geweest. Ondernemen gaat altijd met vallen en opstaan dus zover terug kijken doe ik niet meer!

Zonder welke tools kun jij niet werken?
Mijn macbook. Als hier iets mee gebeurd heb ik echt een probleem.

Favoriete werkplekken:

NOC in Rotterdam
Aloha bar in Rotterdam

Waar kunnen we jou volgen?

Website
Facebook
Instagram

 

Foto’s: Mischa Mannot

Save

Save

Save