fbpx

Foto’s doen het niet alleen goed op sociale media, maar de juiste foto’s kunnen je bedrijf ook een flinke boost geven. Jong of oud, mensen kijken nou eenmaal graag naar plaatjes. Een kiekje achter de schermen met je collega’s, een foto van de producten of diensten die je aanbiedt, het trekt allemaal extra aandacht en geeft je bedrijf meer bekendheid. Er zijn echter miljoenen foto’s op het internet te vinden, dus hoe zorg je er nou voor dat jouw foto’s eruit springen en dat mensen jouw website bezoeken en niet die van een ander?

 

fotos-kiezen3

 

Persoonlijk tintje

Allereerst is het belangrijk dat je een persoonlijk tintje toevoegt aan al je foto’s. Wie zijn je klanten of lezers eigenlijk en waar houden zij van? Zijn het jongeren die van kleur en drukke afbeeldingen houden, of zijn het zakenmeisjes die van strakkere foto’s houden met rustige kleuren? En misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: wat wil je zelf uitstralen met je foto’s? Houd deze vragen constant in je achterhoofd wanneer je nieuwe foto’s maakt, zodat je je kunt onderscheiden van de rest en een eigen stijl leert ontwikkelen.

 

Blijf consequent

Ga je voor zwart wit foto’s, kies je voor knallende kleuren of houd je het liever rustig? Hebben al je foto’s 1 thema of is dit niet van belang? En kies je voor vierkante foto’s, horizontale foto’s of verticale foto’s? Het is belangrijk om even bij deze dingen stil te staan voordat je überhaupt begint met het maken van foto’s. Het komt professioneel over als je consequent bent, dus als je al een aantal lichte foto’s hebt gemaakt voor bijvoorbeeld je website, zorg er dan voor dat al je andere foto’s ook licht worden. Zo krijg je een mooi geheel waar mensen graag naar blijven kijken.

Niemand kijkt namelijk graag naar een rommelige pagina met bij elkaar geraapte afbeeldingen!

 

Wees niet bang om te experimenteren!

Als je eenmaal een begin hebt gemaakt met je eerste foto’s, dan is consequent zijn belangrijk. Maar wees zeker niet bang om te experimenteren met verschillende invalshoeken, kleuren en composities. Maak eens een onscherpe foto of leg de focus op een bepaald punt. Probeer een aantal verschillende dingen uit en kijk waar je zelf het meest tevreden mee bent. Als jij namelijk zelf niet tevreden bent met je foto’s, waarom zouden anderen dat dan wel zijn? Het begint allemaal bij jezelf, jij bent immers de fotograaf!

 

Zelf foto’s maken of overlaten aan een professional?

Als je niet zo’n held bent met een camera, dan is het natuurlijk ook een optie om een professional in te huren die foto’s maakt voor je bedrijf. Het is ook mogelijk om te kiezen voor rechtenvrije beelden, maar met creativiteit trek je uiteindelijk de meeste aandacht en is de kans het grootst dat mensen je bedrijf zullen onthouden. Probeer dit dus zo veel mogelijk te vermijden door voor je eigen beeldmateriaal te zorgen.

 

Als je echter ook op sociale media zit met je bedrijf of blog, dan is het wel zo handig als je zelf iets weet over de do’s en dont’s van fotograferen. Al weet je alleen maar hoe je de camera op je smartphone moet gebruiken, daar kom je verder mee dan je denkt!

Zorg er dus voor dat je foto’s een persoonlijk tintje hebben, dat je consequent blijft wat de uitstraling van je foto’s betreft en wees vooral niet bang om te experimenteren. Dat zijn de ingrediënten die je nodig hebt om mooie foto’s te schieten voor je eigen bedrijf of blog!

Save

Save