fbpx

Deisy (29) uit Amsterdam is enorm positief ingesteld en dol op schrijven, persoonlijke ontwikkeling en mediteren. Hier blogt ze al jaren over op Visionary Life, maar sinds 1 augustus 2016 is zij serieus met schrijven aan de slag gegaan. Ze heeft haar baan opgezegd en is nu fulltime freelance tekstschrijver (Amelsbeek Media). Zakenmeisje sprak haar over persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en haar blog.

 

Wie is Deisy?

Wil je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Deisy Amelsbeek, ik woon samen met mijn vriend en mijn twee – nu nog – kittens en werk vanuit mijn mooie huis in Amsterdam als tekstschrijver.  Ik ben een echt gezelschapsdier, lach echt om alles en struikel net iets te vaak over mijn eigen voeten. Ik vind het belangrijk om positief in het leven te staan en doe dan ook mijn best om er ieder dag weer een feestje van maken. Als het kan inclusief slingers en gek hoedje. Dat zijn namelijk de kleine dingen die het leven net wat leuker maken.

foto deisy

Hoe is jouw loopbaan verlopen?
Ik heb rechten gestudeerd, omdat het mij heel gaaf leek om advocaat te worden. In de grote-mensen-wereld kwam ik er echter al snel achter dat mijn passie daar totaal niet lag. Vanuit daar heb ik als incassomedewerker, detacheringsspecialist en projectleider gewerkt.

Ik was altijd op zoek naar die ene baan, maar kon het eigenlijk nooit vinden. Tot 2016 dus. Dat was het moment waarop ik het besluit nam om voor mezelf te beginnen.

 

Over Visionary Life

Wat is Visionary Life?
Visionary Life is mijn blog waarop ik schrijf over positiviteit, persoonlijke ontwikkeling, bloggen en – sinds augustus – het ondernemerschap. Met mijn blog wil ik vrouwen aansporen om veel te dromen en eigenlijk nog meer te bereiken. De kracht en alle talenten zitten namelijk al in je. Jij hebt al alles om jouw leven tot een success te maken. Met mijn blog help en moedig ik je graag aan tijdens deze mooie reis.

Wanneer en waarom ben je Visionary Life begonnen?
Op 1 september 2014 ben ik mijn blog gestart. In die tijd schreef ik voornamelijk om mijn verdriet te verwerken. Het was mijn eigen therapie en mijn eigen veilige plekje. Doordat ik de afgelopen jaren ben gegroeid, is mijn blog eigenlijk ook meegegroeid. Tegenwoordig gaat het niet alleen over mezelf, maar geef ik ook tips en deel ik inzichten. Dit dan wel allemaal weer vanuit mijn eigen ervaring, want dat vind ik zelf heel belangrijk.

Wat wil je met Visionary Life bereiken?
Afgelopen jaar heb ik mijn eerste evenement georganiseerd. Daar heb ik echt zoveel energie van gekregen, dat het mij leuk lijkt om dit nogmaals te doen. Ook staat video’s maken voor mijn blog hoog in mijn planning dit jaar.

Als ik maar vrouwen kan blijven inspireren – en leuke manieren daarvoor kan aanbieden – ben ik al helemaal blij.

 

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt met Visionary Life?
Het ontmoeten van andere mensen. Mijn blog heeft mij al zoveel opgeleverd aan leuke contacten, mooi vriendschappen en – voor mijn onderneming – nieuwe klanten. Ik ben echt gek op mensen en mijn blog biedt de mogelijkheid om die mensen allemaal te ontmoeten. Mensen die ook nog eens dezelfde kijk op het leven hebben.

 

Money talk

Naast jouw blog heb je in augustus jouw baan opgezegd en ben je als freelancer begonnen. Had je toen al genoeg opdrachten om van te kunnen leven?
In augustus heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Voor die tijd werkte ik in de financiële/juridische wereld. Ondanks dat ik geen enkele ervaring, kennis of klanten had, ben ik toch in het diepe gesprongen en als tekstschrijver begonnen. Heel eng, maar iets zei mij dat toen het juiste moment was.

Heb jij een bepaald bedrag gespaard voordat je besloot om volledig voor jezelf te gaan werken?
Ik ben altijd wel een spaarder geweest, dus had al een aardig zakcentje achter de hand. Toch ben ik met mijn vriend gaan zitten om alle financiën goed door te spreken. Hoeveel maanden geef ik mezelf de tijd? Hoeveel geld moet ik reserveren voor mijn bedrijf? Welke investeringen wil ik doen? En wat wil ik aan het einde van het jaar verdienen? Ik denk dat het ook wel belangrijk is dat je jezelf deze vragen stelt. Dat is namelijk voor mij het houvast geweest in de beginperiode.

Wat is jouw verdienmodel?
Ik heb een aantal vaste klanten die mij maandelijks van een aantal opdrachten voorzien (en dus inkomen). Voor hen schrijf ik blogartikelen, persberichten, webteksten of verzorg ik hun social media. Daarnaast heb ik wisselende klanten waarvoor ik mijn diensten aanbied. Voor mijn blog schrijf ik weleens gesponsorde artikelen, maar ik ben daar echt heel erg terughoudend in. Op dit moment verdien ik 90% door mijn werk als tekstschrijver en 10% inkomsten door mijn blog. Ik wil daar dit jaar verandering in aan gaan brengen zodat het wellicht in de verre toekomst 50/50 is.

 

foto deisy2

 

Over persoonlijke ontwikkeling

Je schrijft veel over persoonlijke ontwikkeling, waarom vind jij het belangrijk om je te blijven ontwikkelen?
In ieder van ons zit een prachtig pareltje verstopt. Alleen door op ontdekking uit te gaan en jezelf te ontwikkelen, kun je leren waar jouw krachten liggen en waar jij van gaat stralen.

Dat is persoonlijke ontwikkeling dan ook voor mij: de zoektocht naar de beste versie van jezelf. Wat dat dus voor jou ook mag zijn.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen?
Ik lees veel (boeken, blogs, tijdschriften), kijk video’s en luister podcasts. Ook bezoek ik workshops of volg ik cursussen die een bijdrage kunnen leveren aan mijn ontwikkeling. Als laatste probeer ik mijzelf te omringen met zoveel mogelijk inspirerende mensen. Je bent namelijk uiteindelijk het gemiddelde van de mensen waar je mee omgaat.

 

Deisy over inspiratie

Wie of wat inspireert jou?
Ik zeg altijd: wie eigenlijk niet? Iedereen die je leven binnenwandelt heeft wel weer iets te brengen dat je even aan het denken zet of je gewoon inspireert om iets te doen. Ik vind het mooi om hiervoor open te staan en zoveel mogelijk mijn ogen en oren open te houden. Daar ligt denk ik ook de kracht: niet ervan uitgaan dat je alles al weet, maar echt onbevangen durven luisteren.

Zijn er Nederlandse vrouwelijke ondernemers die jou inspireren?
Ik vind echt een heleboel vrouwelijke ondernemers inspirerend. Als ik in Nederland kijk dan kom ik vooral uit op Anna Nooshin, Annic van Wonderen, Aranka van der Voorden en Yara Michels. Zij laten zien dat het mogelijk is om een mooi bedrijf op te bouwen waar passie de motor is. Daar hou ik van.

Welke blogs moeten wij echt volgen?
De blog van zakenmeisje natuurlijk! Daarnaast vind ik Annicvw en Chapterfriday heel fijn.

 

Over de workation

Ben je weleens op een workation geweest?
Nee, nog niet. Dat komt voornamelijk doordat dit concept nog niet echt in Nederland bekend is en gelukkig nu wel in opkomst begint te raken.

Wat vind je van het concept workation?
Ik vind het concept geweldig en denk ook dat je er zoveel uit kunt halen. Niet alleen van de activiteiten, maar ook van het feit dat er zich zoveel gelijkgestemden om je heen bevinden. Dat kan alleen maar een dosis motivatie geven als je het mij vraagt.

 

Over de toekomst

Wat zijn jouw plannen voor 2017?
In 2017 wil ik mijn bedrijf verder ontwikkelen. Allereerst natuurlijk qua omzet, maar ook wat betreft het aanbieden van diensten en het volgen van cursussen/workshops. Daarnaast wil ik 2017 meer met video gaan doen (voor zowel mijn bedrijf als voor mijn blog), lekker blijven bloggen en nog een offline evenement organiseren waarbij ik mooie mensen kan ontmoeten.

Waar zie je jezelf over 2 jaar?
Over twee jaar heb ik een mooi (klein) kantoor in Amsterdam met lieve medewerkers. Ik ben dan nog wel tekstschrijver, maar coach ook ondernemers en geef trainingen en help – door middel van mijn blog – vrouwen om het beste uit zichzelf te halen.

 

Waar kunnen we jou volgen?

Website: www.visionarylife.nl

Sociale media:
LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest