fbpx

Als zakenmeisje heb je een enorme ambitie. Je gaat geen enkele uitdaging uit de weg en je wilt groeien mét en zonder je bedrijf. Aanvankelijk was het ideaal om vanuit huis te starten met jouw onderneming, maar onderhand ben je wel uitgekeken op die situatie. Je wilt jouw huis weer een thuis maken en tegelijkertijd wil je onder de mensen zijn tijdens het werk. Eerder beschreef ik een aantal geweldige co-working plekken voor zakenmeisjes. Maar waarom moet jij vandaag nog naar deze opties kijken als je écht verder wilt met jouw onderneming?

dscf3235

Een nieuwe dynamiek in jouw bedrijf en hoofd

Statische werkplekken zijn niet gezond. Zij doden de creativiteit en zorgen veel sneller voor een gevoel van sleur. Daarnaast blijf je op deze manier eerder bepaalde patronen volgen waardoor je nooit andere resultaten krijgt uit de inspanningen die je levert. Met co-working kun je dit hele patroon omverwerpen.

Het begint met de nieuwe mensen die je ontmoet. Andere zakenmeisjes bijvoorbeeld, die op zoek zijn naar oplossingen voor uitdagingen die zij tegengekomen zijn. Of meiden die het al gemaakt hebben en waar je advies in kunt winnen. En waar je gewoon een gezellig gesprek mee kunt hebben tijdens de pauze.

 

De omgeving bepaalt de output

De omgeving waarin je werkt, is voor een groot deel bepalend voor de output. De muren van jouw huis heb je inmiddels wel gezien. Wanneer je gebruikmaakt van de mogelijkheden binnen co-working kun je niet alleen aan het werk op een dynamische en creatieve werkplek. Nee, je kunt ook gebruikmaken van deze plekken door heel Nederland. Dat betekent verschillende omgevingen, verschillende mensen en compleet nieuwe situaties waardoor je als zakenmeisje veel meer output kunt genereren. Heb je eenmaal de co-workingplek gevonden met de mensen die goed zijn voor jouw flow? Dan weet je waar je écht kunt gaan knallen.

 

Kennis is macht – ook voor zakenmeisjes

‘Kennis is macht’. Het is een irritant cliché, maar het is wél waar wanneer het gaat om het bedrijfsleven. Wanneer andere zakenmeisjes jouw expertise aan kunnen vullen (en wederzijds, want je moet wel iets aan kunnen bieden), dan wordt het veel makkelijker om echt verder te groeien. Weet iemand anders op de co-workingplek alles over SEO voor websites, over administratieve systemen voor internationale bedrijven of dé plekken waar je lekker eten bestellen kunt? Maak hier dan gebruik van.

Het is wel belangrijk dat je hier een wisselwerking van maakt. Het is niet de bedoeling dat jij constant hulp moet vragen en zelf niets kunt doen voor die andere zakenvrouwen. Zo werkt een samenwerking namelijk niet.

 

Co-working brengt jouw bedrijf weer in beweging

Werken vanuit huis was ooit een reden om zelfstandig ondernemer te worden. Maar nu is het 2018. Jij bent een zakenmeisje en bent op zoek naar de dynamiek, actie en interactie en de manieren waarop jouw bedrijf dit jaar de grote stappen kan maken zodat je écht verder kunt komen. Dan is co-working een onmisbaar element op jouw agenda voor de komende tijd!

Werk jij weleens vanuit een co-working space?