fbpx

Thuiswerken is zoooo 2017, vind je ook niet? Het gemiddelde Zakenmeisje zit tegenwoordig in een hip café met lekkere cappuccino´s en prima internet. Je kan overal werken in deze tijd en ze kijken nooit meer raar op als je na je eerste drankje helemaal niks meer bestelt, ook al blijf je nog de hele dag zitten. Omdat er zo veel aanbod is, is het ook lastig kiezen, dan toch maar thuis blijven? Nee!

Omdat we voor onze Zakenmeisjes alleen maar het beste willen zijn wij op pad gegaan om de Co-Working Scene van Amsterdam op de proef te stellen.  Hierbij hebben we op een aantal factoren gelet: betaalbaar, rustig maar gezellig, insta-worthy, goede wifi, goede koffie, goed eten en een bijzonder extraatje!

Bekijk hieronder onze drie favorieten en laat je inspireren voor de volgende keer dat je je normale werkplek beu bent.

 

Mama Makan

Stipt op nummer een staat: MAMA MAKAN in Amsterdam Oost – winnaar vanwege de complete ervaring!

Mama Makan is het restaurant in het Hyatt Hotel in Amsterdam Oost. De keuken van Mama Makan is Indonesisch, favoriet onder Nederlanders en brengt een ode aan deze gedeelde liefde voor eten met traditionele gerechten in een moderne setting. Het thuis van Mama Makan, naar design van concrete amsterdam, volgt oude handelsroutes. Licht hout, tropische patronen en verticale tuinen maken een elegante buiging naar de achtergrond van Mama Makan. De strakke tegelvloer, slanke lampen en marmeren oppervlaktes geven een gepolijste toets aan de look and feel.

mama-makan-1Zeiden we dat insta-worthyness een criterium is? At Mama Makan they’ve got you covered. Ons persoonlijke highlight is de groene muur in de lobby, volledig begroeid met echte planten. Aan de lange tafel die daarvoor staat is het goed toeven met je laptop, een heerlijke koffie en – dankzij de muur – extra veel zuurstof om super productief te zijn. 

Maar er moest ook een bijzonder extraatje in zitten, toch? Komt ie: Mama Makan biedt heuse Flex-Paketten aan. Voor maar liefst €20 heb je de hele dag toegang tot de ruimtes van Mama Makan, onbeperkt koffie, thee en water. Tijdens de lunch krijg je binnen 15 minuten de Indolicious Platter opgediend (t.w.v. €15) en in de middag nog een Kroepoek snackje. Nog niet bijzonder genoeg? Je hebt met dit pakket ook toegang tot de Fitnessruimte en Spa van het Hotel! Whuuuut?

Mama Makan staat op nummer een omdat je hier de complete ervaring krijgt. Los van het feit dat het erg mooi is, krijg je veel waar voor je geld en kan je de hele dag op één plek doorbrengen. Tussendoor pause houden, relaxen of zelfs even keihard sporten. Het kan allemaal bij Mama Makan.

mama-makan-2

De Kanarie Club

Favoriet nummer twee is de Kanarie Club naast de Foodhallen – winnaar vanwege de inrichting & insta-worthyness!

De Kanarie Club beschouwt zich zelf als ‘Next Generation Hospitality Concept’ en hier staan we wel achter:
Voor de moderne urbanite zijn werk en vrije tijd met elkaar verweven. Creatieve ideeën laten zich immers niet altijd in een kooi stoppen van werktijden en kantoormuren, en contacten leggen gaat niet alleen op afspraak. De Kanarie Club maakt het mogelijk om werktijd en vrije uurtjes écht te combineren. Voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen én knalkanaries is er nu één plek om naast elkaar op stok te zitten. Overdag werken op een inspirerende plek en moeiteloos door voor een smakelijk diner met vrienden. Alles kan! Work hard, play harder.

kanarie-1

Wij hebben de Kanarie Club dan ook als een erg prettige plek ervaren. Je hebt ook hier goed internet, stopcontacten, veel ruimte en rust. Tegelijkertijd heb je uitzicht op een heus speelveld. Boven is een zwembad waar regelmatig fotoshoots gehouden worden (weet je nog, Insta-Worthy) en elk hoekje van de Kanarie Club is anders. Als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie wissel je gewoon van zitplaats en je voelt je direct in een andere sfeer. De lunch is ook top. Je eet hier Eggs Benedict, Wraps of Zoete Koekoek, zoals ze hun ontbijtjes voor zoetekouwen noemen. De prijzen zijn redelijk, ook hier kan je prima een dagje doorbrengen en je wordt niet raar aangekeken als je niet om het kwartier iets nieuws besteld. Zoals je boven hebt gelezen is de Kanarie Club de playing ground voor echte Zakenmeisjes waar je werk en prive prima kan combineren.

Ok, ik zie het al, je wacht op het extraatje… de Kanarie Club zit in de Foodhallen, dat betekent dat je naast de keuken van het restaurant ook toegang hebt tot een hele Food Walhalla. Filmpje pakken? Kan ook, want de Filmhallen zitten er ook. En als je tussendoor zin hebt om te winkelen, er zitten een heleboel leuke winkeltjes die je drang naar consumptie prima bevredigen. Maar let op, het afleidingsrisico is: HOOG!

kanarie-2kanarie-3

Kitchen & Bar van Rijn

Als er drie favorieten zijn moet er ook een nummer drie zijn: we presenteren: Kitchen & Bar van Rijn op het Rembrandtplein – winnaar voor de heerlijke gerechten!

Verrassende keuze? Wij vinden van niet. Wat zeggen ze zelf?

Kitchen en Bar Van Rijn is sinds 2012 een culinaire verrassing op het Rembrandtplein. Iedereen die op zoek is naar een businesslunch, verrassende kwaliteit diner, goede cocktail en meer in hartje Amsterdam kan weer terecht op het bekendste plein van Nederland. De imposante hoge ruimte en floor-to-ceiling bar geven Van Rijn een kosmopolitische uitstraling, en de keuken doet daar niet voor onder.

van-rijn-1

Kijk, daar heb je weer het woordje verrassend. Om heel eerlijk te zijn hadden we niet zo snel op het Rembrandtplein gekeken voor een fijne werkplek. Tussen de Smokeys, de Escape en andere Nederlandstalige nachtclubs verwacht je niet meteen een plek waar je rustig kan werken, lekker eten en ook nog goed internet hebt.  Maar Kitchen & Bar van Rijn doet het goed. De sfeer is fijn, je wordt heel vriendelijk ontvangen en bent meteen in een andere wereld (toeristen? neeuh). De menukaart biedt voor ieder wat wils, van Burrata tot Sashimi en het is ook hier helemaal niet duur. Wijnkaart: Check!

We zijn er rond een uurtje of 10 en nemen plaats aan een hogere tafel met uitzicht over de hele ruimte. Door de mooie inrichting voelen we ons meteen geinspireerd voor een nieuwe artikel (nog geheim!). Helaas vind je alleen aan de leestafel stopcontacten, en die is bezet, bummer! Daar moet je dus op voorbereid zijn en met een volle batterij komen. Daarom vinden wij van Rijn dan ook met name geschikt voor een korte stopover of voor een zakenlunch.

Of beter: als je een zakenlunch hebt ga dan vooral naar van Rijn. De sfeer, de service, het eten – alles is precies perfect als je een top indruk achter wilt laten. Daarnaast is het super goed te bereiken en heel makkelijk te vinden. Thumbs up voor deze unieke plek op een zeer onverwachte locatie. Bijzonder extraatje? Toen we binnenkwamen en zeiden dat we een dagje komen werken werden we gelijk gevraagd of dat voor in de bediening of in de keuken was. Je kan er dus zo aan de slag mocht je je eigen onderneming even niet meer zien zitten. Hilarisch!

Dat zijn ze dus de: ‘Zakenmeisje Co-Working’ Favorites of the Moment!  Zien we je daar?

 

BONUS LOCATIE – winnaar voor het zakendiner waar vegan & meat-lover samen aan tafel zitten!

Per toeval kwamen wij laatst in aanraking met het nieuwe restaurant Spingaren op de Herengracht. Zakenmeisje was uitgenodigd voor het Opposites Attract Dinner, een event om kennis te maken met deze inspirerende (werk)plek. Zelf zeggen ze het volgende:

Spingaren maakt van charcuterie meer dan vleeswaren en zorgt met op maat gemaakte menu’s dat uit eten gaan voor iedereen een avond uit is. Van de volhardend carnivoor tot fanatieke veganist. Wat alles verbindt? De aandacht en tijd die in ieder gerecht gestoken is.

spingaren-1Wij vinden: Spingaren is het restaurant voor een zakendiner waar je veilig naar toe kan gaan als je niet weet wat de voorkeur van je afspraak is. Eet die nou wel of niet vlees, misschien is er wel een allergie, help, hoe ga je nou kiezen. Hoeft dus niet meer. Spingaren biedt voor elke smaak iets passends. Wat Spingaren extra interessant maakt is het feit dat ze heel veel ruimtes hebben die je kan afhuren voor workshops, private diners of andere gelegenheden.

spingaren-2