Business Besties Christine en Maitrie

RAMA•MISIER is het eerste stijlconsultantbureau voor executives dat zich uitsluitend richt op het adviseren van ambitieuze vrouwen in de politiek en aan de top van het bedrijfsleven. Het is opgericht door verre achternichten Christine (30) en Maitrie (32). Zakenmeisje sprak ze over de start van hun bedrijf, samenwerken met een familielid én we mogen een clinic “Style in Business” weggeven!

 

Over Christine en Maitrie

Willen jullie wat over jezelf vertellen?
Wij zijn verre achternichten van elkaar.

Over Christine (30): Ik ben geboren in Suriname en in 1993 naar Nederland gekomen. Daar woonde ik in de Bijlmer Amsterdam en heb ik Notarieel Recht aan de UvA gestudeerd. Vervolgens heb ik kort in het notariaat gewerkt in Amsterdam en stage gelopen in Parijs. Daarna werkte ik bij de Autoriteit Financiële Markten als Toezichthouder op de financiële markten. Ik ben een echte levensgenieter, houd van eten en drinken en reizen. Ik ben getrouwd en moeder van twee kindjes (4 en 2 jaar oud)

Over Maitrie (32): Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Na de studie bank en verzekeringswezen heb ik Financal Service Mangement gestudeerd aan De Haagsche Hogeschool. Ik heb lange tijd gewerkt als consultant in de financiele wereld en heb de afgelopen 8 jaar diverse functies bij de Rabobank binnen het zakelijk beheer mogen bekleden. Ik geniet, ervaar en leer graag van alle mooie dingen in het leven samen met mijn gezin (getrouwd en dochter van 1 jaar oud), lach graag hardop, houd van diepgaande gesprekken en alle seizoenen van het jaar. Ik ben een vrouw met een missie en sta positief in het leven. Bepaalde situaties denk ik graag om en daarmee wil ik mijn omgeving inspireren.

 

Rama Misier 2


Over RAMA•MISIER

Wat is RAMA•MISIER?
RAMA•MISIER is het eerste stijlconsultantbureau voor executives dat zich uitsluitend richt op het adviseren van ambitieuze vrouwen in de politiek en aan de top van het bedrijfsleven.

Vrouwen op hoge posities in het bedrijfsleven en de politiek staan geregeld in de spotlight en worden vaker beoordeeld op hun uiterlijk en voorkomen. Of het nu gaat om een belangrijke presentatie, een toespraak of een vergadering, het voorkomen en uiterlijke presentatie is medebepalend voor de impact en overtuigingskracht van de boodschap.

Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste presentatie, kleding en styling, de positie van ambitieuze vrouwen versterkt. Onze dienstverlening kenmerkt zich door advies op maat waarbij de stijl van onze cliënt centraal staat. We laten ons daarbij niet leiden door de laatste mode en trends, maar kijken vooral naar wat bij hun persoonlijkheid past. Hierbij nemen wij niet alleen hun functie in ogenschouw maar verdiepen wij ons ook in hun drijfveren en doelen.

Wat willen jullie met RAMA•MISIER bereiken?
We willen een imperium bouwen en een merk neerzetten omdat wij snappen dat het voor sommige vrouwen een tijdrovende bezigheid is om hun garderobe te matchen aan hun indrukwekkende persoonlijkheid. Bij Rama • Misier gaat het erom dat de topvrouw bewust is van haar eigen stijl en wij brengen onze cliënten vaardigheden bij hoe zij door middel van het juiste voorkomen in hun kracht staan. Dit leidt tot succes en zelfvertrouwen. Een ander bijkomend voordeel is dat het advies van Rama•Misier je volledig ontzorgt en de zakenvrouw daardoor tijd bespaart voor andere activiteiten.

 

WINACTIE
Op vrijdag 17 februari organiseren Christine en Maitrie een Clinic “Style in Business”. Zou jij meer zelfvertrouwen willen uitstralen met jouw voorkomen? Wil je meer indruk maken als je een ruimte binnenstapt? Kleedt je dan zoals de succesvolle vrouw die je graag over een, drie of vijf jaar wilt zijn. Vraag jij je af hoe je dat het beste kunt realiseren? Christine en Maitrie helpen je graag! In de twee uur durende clinic geven zij je een kijkje in de wereld van executive styling en krijg je tips om zelf aan de slag te gaan.

Zakenmeisje mag 1x een clinic weggeven! Wil jij kans maken op de Clinic “Style in Business” op vrijdag 17 februari? Laat hieronder weten wie jij bent en waarom jij moet winnen! Op zondag 12 februari maken wij de winnares bekend.

 

Rama Misier 12

 

Wat is het gaafste dat jullie tot nu toe hebben meegemaakt met RAMA•MISIER?
Voor ons persoonlijk: Dat we met RAMA•MISIER de heer Edouard Vermeulen van Modehuis Natan persoonlijk hebben ontmoet en gesproken. Een persoonlijke rondleiding door hem hebben gekregen in headquarter in Brussel. Voor diegenen die Modehuis Natan niet kennen. Onze koningin Maxima haar garderobe bestaat uit 70% kleding van modehuis Natan.

Voor onze clienten:

Dat we een van onze eerste clienten zo blij hebben gemaakt dat ze een traantje moest wegpinken.

 

Het begin van RAMA•MISIER

Hoe en wanneer is het idee voor RAMA•MISIER ontstaan?
Onze families hebben een eigen naaiatelier gehad. Ik denk dat daar onze liefde, kennis en ervaring met de mode en textielindustrie is ontstaan. Ik geloof dat wij daardoor in staat zijn om persoonlijkheid met kleding te verbinden. Maitrie heeft altijd nagedacht over haar eigen stijling bureau, dit idee hebben we vaak met elkaar besproken. Maar totzover tot een droom gebleven.

Ik kan me nog een goed moment herinneren. Op een doordeweekse dag werd er een zeepkist sessie gehouden in de kantine met een van de vrouwelijke boardmembers. Na een uur geluisterd te hebben naar haar verhaal liepen we terug naar onze werkplek.

Het eerst wat de collega´s tegen elkaar zeiden was: ‘zag je wat ze aanhad?’ Niemand had het over de inhoud van de sessie. Ik dacht. Dit kan niet. Dit moet anders.

Dat was het moment dat ik het wist en dat ik Maitrie opbelde en zei. Mait, wij gaan dit veranderen. Zo is de focus en het idee geboren.

Wanneer wisten jullie dat jullie er echt voor zouden gaan?
Na ons 3e succes. In 2015 is ons idee geboren en in 2016 groot geworden. Wij hebben in de start van ons bedrijf interessante klanten mogen kleden en adviseren. Ik zeg altijd `Je eerste klant is een gunst` ´de tweede keer is geluk´ en de derde klant toeval.  Maar als de vierde keer een mooie opdracht blijkt te zijn dan ben je toch wel erg trots op jezelf en je compagnon. Het bedrijf ging steeds meer een professionele vorm aannemen.

 

Wat hebben jullie moeten doen om RAMA•MISIER uiteindelijk werkelijkheid te maken?
Veel privé tijd moeten opofferen. Continue keuzes maken. Ontzettend hard moeten werken, veel harder dan onze kantoorbanen. We maken soms weken van 80 uur. Focus blijven houden ondanks tegenslagen, want geloof me, die blijven. Maar ook open durven staan voor nieuwe kansen, mensen, en het avontuur.

Het is nou eenmaal spannend om te ondernemen. Je hebt 0 garantie en in het begin ook geen poen. Maar blijf geloven in je idee.

 

Welke hulp hebben jullie ingeschakeld?
We worden erom gesteund door onze eigen netwerk. Onze websitebouwer en boekhouder komen uit ons directe netwerk. Zij denken vaak met ons mee en geven zo nu en dan advies vanuit hun eigen invalshoek, wat wel eens verhelderend kan werken. Ook zijn we een mooie samenwerking aangegaan met een ondernemer waarvan wij het pand aan de Parklaan mogen huren. We hebben een jurist ingeschakeld voor onze contracten en algemene voorwaarden. Daarnaast blijven wij in contact met verschillende marketeers en ondernemers die met ons meedenken en hun netwerk aan ons beschikbaar willen stellen.

 

De klanten van RAMA•MISIER

Voor wie is jullie dienst?
Voor ambitieuze vrouwen aan de top en onderweg naar de top. Dat zijn managers, senior managers en board members, politica en wetenschappers.

Hoe kwamen jullie aan de eerste klant?
Dat was een klant die we ooit hebben geconsulteerd bij het uiteenzetten van ons concept. Nadat ons concept stond heeft zij zich aangemeld als client.

Hoe komen jullie klanten nu bij jullie terecht?
Via recommandatie.

 

Over de kleding

Werken jullie samen met bepaalde merken?
Veel stylisten werken samen met modemerken, omdat dat ook een inkomensbron kan zijn. Wij werken met geen enkel kledingmerk samen, omdat wij dan het merk, of ons zelf centraal stellen en dat loopt niet lekker met onze bedrijfswaarden.

We willen juist kijken naar de persoon en gaan dan opzoek naar de meest passende kleding omdat wij geloven dat hier onze kracht ligt.

Waar letten jullie op bij het selecteren van gardarobe items?
Waar we op letten bij het selecteren van garderobe items is dat deze van goede kwaliteit zijn en duurzaam inzetbaar zijn.

 

Money talk

Wat is jullie verdienmodel?
We bieden verschillende diensten aan. Van detox tot complete garderobe management tot aan event dressing. Daarnaast geven we zakelijke workshops voor bedrijven. We werken met uurtarieven, fixedfee tarieven of abbonnementskosten.

Toen jullie helemaal zelfstandig werden, hadden jullie toen al genoeg klanten om van te kunnen leven?
Nee zeker niet. Alles wat wij de eerste maanden verdienden stopten we terug in de zaak voor investeringen zoals aankoop materiaal, bouw van de website, visitekaartjes, aquisitie, tekstschrijvers etc.

Hebben jullie een bepaald bedrag gespaard voordat jullie besloten om volledig voor jezelf te gaan werken?
Ja, we hebben beide gespaard en een buffer opgebouwd om het eerste half jaar in iedergeval onze vaste lasten te kunnen betalen.

Ramamisier 9


Samenwerken met je nicht

Hoe is het om samen met je nicht een bedrijf te runnen?
Heel normaal inmiddels. Het idee is vanuit ons samen gegroeid. We kennen elkaar sinds jongs af aan. Het concept was eerst een droom, een visie waar we aan bouwden en nu staat het als een huis. We zijn als we werken geen nichten. We zijn zakenpartners. We proberen privé en zaken ook niet met elkaar te mengen. Het scheelt dat we verre nichten zijn en elkaar niet op alle verjaardagen en feestdagen zien. Daarvoor zijn we te ver familie.

Wat zijn de voor- en nadelen van samenwerken met je nicht?
Hebben we nooit zo over nagedacht eigenlijk. Het had niets uitgemaakt als we geen nichten waren. Het voordeel van samen een bedrijf runnen is dat je alle successen maar ook alle tegenslagen en struggles met elkaar kunt delen. Doordat je elkaar zo goed kent ken je ook elkaars zwakten en kracht. Wat ons sterk maakt is dat wij Yin en Yang zijn en wij op de juiste momenten weten wie wat gaat aanpakken.

Het nadeel is denk ik dat je nooit stopt met werken. In een privé momentje moeten we toch weer even over de zaak praten.

 

Hebben jullie een bepaalde rolverdeling?
Ja zeker. Maitrie is creative director en Christine strategic en commercial director.

Zijn jullie het weleens niet met elkaar eens? Hoe lossen jullie dit dan op?
Ja zeker. We lossen alles op door erover te praten en elkaars mening te respecteren. Soms moeten we een idee even parkeren omdat de ander er nog over wilt nadenken. Alle besluiten worden weloverwogen en uiteindelijk telt: wat is het beste voor de cliënten van Rama Misier.

Wat is jullie nummer 1 tip voor vrouwen die samen met een familielid een bedrijf willen beginnen?
Blind vertrouwen in elkaar en wees hard op de inhoud en zacht op de relatie.

 

Over de toekomst

Wat zijn jullie plannen voor 2017?
We gaan een aantal mooie samenwerkingen aan met Executive coaches en platformen. En we gaan ons clientenbestand uitbreiden.

Waar zien jullie Rama Misier over 2 jaar?
Dan hebben we een winstgevend bedrijf met stylisten die zich bij ons hebben aangesloten. We kleden dan topvrouwen op een event als TedX Woman of staan zelf op het podium om andere vrouwen te inspireren. Ook lijkt het ons fantastisch om onze clienten mee te nemen op retraite waarbij er ruimte is om te werken aan hun innerlijke en uiterlijke kracht. Of een eigen modeshow met zakelijke kleding voor de top vrouw. Er is de komende tijd genoeg werk te doen.

Waar kunnen we jullie volgen?

Websites: www.ramamisier.com
Facebook: https://www.facebook.com/RamaMisier/
Instagram: https://www.instagram.com/ramamisier/

 

Wil jij kans maken op de Clinic “Style in Business” op vrijdag 17 februari? Laat hieronder weten wie jij bent en waarom jij moet winnen! Op zondag 12 februari maken wij de winnares bekend.

I think you'll like this too, right?

1 comment

Naomi 13 februari 2017 at 13:10

De winnares is Anna Lena, gefeliciteerd!

Reply

Laat een reactie achter

Hi zakenmeisje, we LOVE cookies! En niet alleen de eetbare... Als zakenmeisje gebruik je cookies op je website om deze o.a. beter te maken, en dat willen we toch allemaal? Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Ik wil toch wat meer informatie...

De cookie-instellingen op Zakenmeisje.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om jou de beste surfervaring mogelijk te geven. Als je doorgaat met Zakenmeisje.nl te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren :)" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten