fbpx

MIJN BOEKENTIPS

I loooove to read! Non-fictie boeken welteverstaan. Boeken over ondernemen, marketing, persoonlijke ontwikkeling… Door te lezen blijf ik mijzelf continu ontwikkelen en groeit mijn kennis. Hieronder deel ik mijn favoriete boeken over deze topics.

Just to be honest: Veel van deze links zijn affiliate links. Ik ontvang een kleine vergoeding als jij via mij een boek koopt. Don´t worry, dit kost jou niets extra´s 🙂 en ik promoot alleen boeken die ik ook ECHT zelf heb gelezen en mega fan van ben.

ONLINE MARKETING

DotCom Secrets

Dit is het eerste boek dat ik van Russell Brunson las en ik heb spijt dat ik hem niet eerder heb gelezen. Wat een goed boek! Als je meer wilt leren over online marketing en funnels dan is dit een must-read. In deze podcast deel ik een aantal van mijn take-aways. 

Ask

Met dit boek leer je hoe je er met de Ask method achter komt wat jouw klanten écht willen én hoe je dit aan ze verkoopt. Een praktisch boek waarbij je de beschreven methode stap voor stap leert toepassen.  

Denk niet aan een roze olifant

Dit boek kwam ik toevallig tegen toen ik een Kobo abonnement had. Ik besloot hem te lezen en werd er door verrast. Het is een makkelijk te lezen boek over het framen van je ideeën, zodat je deze beter kunt communiceren naar, bijvoorbeeld, jouw droomklant en deze kunt overtuigen bij jou te kopen. Erg interessant!

ONDERNEMEN

de Lean Startup

Veel (startende) ondernemers zijn veel te lang bezig met het perfectioneren van hun idee, voordat ze het eindelijk proberen te verkopen. Zonde, vind ik. Ik ben fan van de Lean Startup methode, waarbij je jouw concept zo snel mogelijk lanceert en deze vervolgens verbetert op basis van de feedback die je krijgt. Dit boek legt precies uit hoe je dit doet.

the 4-hour Workweek

Dit was één van die eerste boeken die ik las toen ik net was begonnen met ondernemen en ik vond het super interessant om deze andere manier van denken te ontdekken. Zakenmeisje Johanna schreef er eerder al een review over die je hier kunt lezen. 

Welk boek hoort hier?

Welk boek hoort er volgens jou tussen dit rijtje te staan? Laat het mij weten op Instagram @zakenmeisje

Money mindset

You are a badass at making money

In 2018 heb ik flink aan mijn ´money mindset´gewerkt en het aller-beste boek wat ik hierover heb gelezen is ´you are a badass at making money´ van Jen Sincero. Het is luchting en grappig geschreven en elk hoofdstuk wordt afgesloten met praktische opdrachten die je kunt maken om aan je money mindset te werken. Dikke aanrader!

Rich dad, poor dad

Dit is toch zeker wel een klassieker, geschreven voor Robert Kiyosaki. Het is meer als een fictief boek geschreven waarin je wordt meegenomen in een verhaal, wat het boek heel laagdrempelig maakt. Het belangrijkste punt uit dit boek is het verschil tussen het creëren van assets of liabilities.

Unshakeable

In januari 2020 ben ik begonnen met beleggen en om mij hierop voor te bereiden heb ik o.a. het boek Unshakeable gelezen. In dit boek deelt Tony Robbins een stappenplan naar financiele vrijheid en tips van de beste investeerders ter wereld. Het nadeel is wel dat het enorm gericht is op de Amerikaanse markt. 

Persoonlijke ontwikkeling

The big leap

Dit boek is wat mij betreft een echte must-read, zowel voor starters als voor gevorderde ondernemers. Eerlijk gezegd had ik dit boek al vaker voorbij horen komen, maar dacht ik dat het voor mensen was die de stap naar het ondernemen te eng vinden and hey, that´s not me. Maar toen ik op zoek ging naar een boek over zelfsabotage kwam ik hierop uit and I fell in LOVE. Wat een goed boek. Dit wordt een boek dat ik meerdere keren zal lezen.

Women who work

Dit boek kwam ik tegen in Livraria Lello in Porto; de mooiste boekenwinkel ter wereld. Ik zag het en dacht ´oja waarom heeft ZIJ nou weer een boek, dat zal vast niks zijn´ en begon er voor de grap in te bladeren… Pagina voor pagina kwam ik zinnen tegen die mij aanspraken, dus besloot ik het te kopen. Nee, ik ben geen fan van Trump en Ja er is heel wat sh*t over geschreven omdat ze enorm veel anderen quote en weinig van zichzelf zou zijn. But I don´t care. Het boek heeft mij geinspireerd en aan het denken gezet.  

Damn, honey

Because… Damn, honey! YES. Dit feministische pamflet is een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt en dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Love it! 

Productiviteit

The optimized woman

Eén belangrijk ding waar géén van de boeken en methodes op het gebied van productiviteit rekening mee houdt is de cyclus van de vrouw. Dit boek wél. Het gaat er zelfs helemaal over. Al lange tijd heb ik door dat mijn productiviteit week per week wisselt en dat dit sterk met mijn cyclus te maken heeft. Daarom besloot ik mij hierin te verdiepen en dit boek te lezen. Het boek legt uit wát je het beste op wélke dagen in je cyclus kunt doen om het meeste uit jezelf te halen. Super interessant. 

Grip

Grip gaat over het geheim van slim werken en ik HOUD van slim i.p.v. hard werken. Rick Pastoor deelt zijn werkmethode waardoor je efficiënter en effectiever gaat werken. Eerlijk gezegd kende ik de meeste tips die hij geeft al en/of waren ze niet op mij van toepassing. Toch raad ik hem aan voor wie zich nog niet in het onderwerp productiviteit heeft verdiept, omdat het een hele goede samenvatting is van meerdere technieken/boeken.   

Lezen, weten en niet vergeten

Ben je een kennisondernemer? Dan moet je waarschijnlijk veel informatie verwerken. Breindeskundige Mark Tigchelaar deelt in dit boek een methode waardoor het verwerken van informatie je minder inspanning en tijd kost, je de informatie beter onthoudt en je geconcentreerd blijft. Handig bij het lezen van al deze boeken 😉

Tip: gebruik een e-reader

Sinds een jaar heb ik (eindelijk) een e-reader en heel eerlijk? Ik weet niet hoe ik het hiervoor gedaan heb! Nouja, dat weet ik wel… ik sleepte kilo´s aan boeken mee of probeerde het op mijn iPad te lezen wat geen groot succes was (ik bedoel, als de zon schijnt zie je niets en dat ding is vrij zwaar).

Een e-reader stond dus al een tijdje op mijn lijstje en ik  baal dat ik niet eerder ben overgestapt. Je kunt er overal mee lezen; in bed, in het donker, in de zon, aan het zwembad… én je kunt er honderden boeken door meenemen terwijl hij nog steeds super licht blijft. 

Mijn keuze was gevallen op de Kobo Klara Hd. Deze leek mij ideaal qua functionaliteiten én je kunt dan makkelijk een abonnement nemen waarbij je voor een klein bedrag enorm veel boeken kunt lezen. 

Uiteindelijk heb ik een kindle gekregen, waar ik ook super blij mee ben, want deze werkt juist weer heel goed samen met Amazon. En zoals je ziet lees ik enorm veel boeken in het Engels. Plus ik vind de kleur mooi, hij is namelijk wit!