fbpx

Sinds 6 maanden werk ik vanuit Lissabon en ik krijg vaak de vraag: “hoe doe je dit?”. Hoe kun je een bedrijf hebben met Nederlandse klanten en niet zelf in Nederland wonen? Het antwoord: door veel online te werken en de rest uit te besteden aan mijn team in Nederland.

Ik ben niet de enige die vanuit het buitenland werkt. De laatste jaren zijn er steeds meer meiden die in het buitenland wonen en daar hun bedrijf hebben, of die als digital nomad de wereld over reizen. Lijkt jou dit ook wel wat en ben je benieuwd of dit met jouw specialiteit ook kan? Vandaag deel ik een lijst van 7 banen die je vanuit de hele wereld kunt doen. (hint: bijna alle banen waarbij je veel achter je laptop zit kun je vanuit het buitenland doen)

 

7 digital nomad banen

 

1. Bloggen!

Er zijn super veel meiden die hun geld verdienen (of hier mee bijverdienen) door het bijhouden van een blog. Veel daarvan hebben journalistiek gestudeerd, zoals Lisa en Milou, anderen zijn hun blog puur uit een passie voor reizen begonnen, zoals Edith en Mariska. In principe kun je over elk onderwerp bloggen, maar als je dan toch in het buitenland bent is een reisblog natuurlijk wel erg toepasselijk!

Met een blog kun je o.a. geld verdienen door affiliate marketing, het plaatsen van advertorials en producten verkopen vanuit een webshop.

 

PS Wil je tips & andere waardevolle lessen die ik 50+ interviews met zakenmeisjes heb gehaald (+ more) ontvangen? Download nu gratis de Starters Kit voor Zakenmeisjes in spé >> 

 

2. Journalist

Heb jij een opleiding journalistiek gedaan? Naast dat je een eigen blog kunt beginnen kun je natuurlijk ook voor anderen schrijven. Zo is Lisa sportjournalist en schrijft ze vanuit Lissabon voor Nederlandse kranten. Suzanne schrijft naast blogs voor haar eigen website geregeld voor andere reisblogs.

3. Video- of fotograaf

Ben jij een video- of fotograaf? Dan maak jij op reis vast de meest waanzinnige foto’s! En laat het nou net zo zijn dat bedrijven daar graag geld voor betalen. Cha-ching! Lees ter inspiratie eens het inteview met Jessica Lokker. Je kunt hier natuurlijk ook opdrachten voor aannemen en bijvoorbeeld als bruidsfotograaf aan de slag gaan.

 

4. Vertaler

Toen ik deze zomer op zoek was naar een appartement heb ik tijdelijk een kamer gehuurd van een Italiaan. Hij woont in Lissabon maar gaat meerdere keren op reis. Hoe hij dat deed vroeg ik mij af? Hij is vertaler! Ben jij ook vertaler en wil je dit vanuit het buitenland gaan doen? Fairlingo is een voordelig vertaalbureau uit Amsterdam en werkt volledig digitaal. Zo maakt het dus niets uit of jij in Amsterdam, New York of Bali zit.

 

5. PR-adviseur

Ben jij een PR-adviseur en denk je dat je dit niet vanuit het buitenland kunt doen? Think twice! Persberichten schrijven, journalisten benaderen voor interviews, contact onderhouden met interessante bladen. Het kan ook allemaal vanaf een tropisch eiland. Suzanne en Milou laten je zien hoe!

 

6. Online marketeer

Ben jij marketeer? SEO, SEA, social media, affiliate marketing, het kan allemaal online. En als het online kan, kan het ook vanuit het buitenland! Amber laat zien hoe zij dit doet vanuit Bangkok.

 

download-de-gratis-starter-kit-voor-zakenmeisjes-in-spe1

 

7. Online programma

In plaats van als freelancer aan de slag te gaan kun je natuurlijk ook jouw eigen bedrijf beginnen. Maak bijvoorbeeld een online programma met de kennis die jij in huis hebt of begin een eigen community, zoals de Zakenmeisje Members’ Club.

 

Tips:

Werk jij nu al als freelancer binnen één van deze vakgebieden en zie je het wel zitten om digital nomad te worden? Hierbij nog een paar tips;

  • Vertel niet aan jouw opdrachtgevers dat je in het buitenland zit. Nergens voor nodig, toch? Als ze er naar vragen hoef je er natuurlijk niet over te liegen, maar vragen zij niks? Hoef jij ook niets te zeggen. De kans is groot dat ze het niet eens doorhebben;
  • Zoals je al merkt doen veel van deze zakenmeisjes niet één, maar meerdere dingen. Je hoeft dus niet alléén maar een blog te hebben of alléén freelance werk te doen. Een mooie mix zorgt voor afwisseling in jouw werk én zorgt ervoor dat je via verschillende manieren geld verdient;
  • Bedenk vooraf goed welke manier van werken goed bij jouw ideale #zakenmeisjeslifestyle past. Wil jij veel reizen? Kies een business en verdienmodel dat hier bij past.

Kun je met jouw job vanuit het buitenland werken? En doe je dit ook? Laat het ons hieronder weten!