fbpx

Dagelijks spreek ik startende ondernemers en er zijn 5 dingen die ik vaak mis zie gaan. Ik hoor het als ik met ze in gesprek ben en zie het als ik hun website en sociale media kanalen bekijk. 5 beginners mistakes die er voor zorgen dat hun bedrijf niet van de grond komt, ze niet met hun droomklanten werken en ze soms zelfs gedemotiveerd raken. Zonde! Ben jij benieuwd of jij deze fouten ook maakt? Keep on reading.

 

naomi-vlietman-100

Fout #1: Geen niche kiezen

Deze fout zie ik zó vaak voorbij komen; starters die geen niche kiezen. Ik zie coaches die je kunnen helpen of je nou een man of een vrouw bent, jong of oud, het maakt niet uit waar je woont en wat voor werk je doet én welk probleem je hebt. Deze coach kan je namelijk helpen met ALLES: je liefdesleven, problemen op werk, je business en je quarter life crisis.

Allereerst is dit natuurlijk niet zo geloofwaardig, maar het grootste probleem hiermee is dat het niemand echt aanspreekt. Als ik een specifiek probleem in mijn bedrijf heb, dan zoek ik iemand die een expert is in het oplossen van dat specifieke probleem. Als ik als 30-jarige vrouw in de randstad een quarter life crisis heb, dan wil ik iemand die daar in gespecialiseerd is. Jouw klanten zijn hetzelfde, die willen werken met een expert.

In al jouw marketing moet jouw droomklant zichzelf herkennen. Dat gaat niet gebeuren als jij geen droomklant hebt omdat je je op iedereen focust, of in ieder geval een veel te brede doelgroep hebt. Hoe specifieker, hoe beter. Je kunt je met je marketing volledig op die specifieke niche richten, mensen onthouden beter wat je doet en waar ze jou voor moeten hebben en je gaat ook steeds meer écht die expert worden omdat je alleen nog maar met het oplossing van dit specifieke probleem voor deze niche bezig bent.

 

webinar-5-gouden-tips-voor-starters

 

Fout #2: Een te lage prijs vragen

De 2e fout die altijd gemaakt wordt is een te lage prijs vragen. Ja, je bent nog maar net een ondernemer maar dat betekent niet dat jouw dienst of product geen waarde heeft. Door een te lage prijs te vragen ga je jouw droomklant niet aantrekken. Trust me, ik heb namelijk dezelfde fout gemaakt.

Omdat ik zó graag werk wilde hebben toen ik net als weddingplanner begon, besloot ik om een bruidspaar een flinke korting te geven. En dat heb ik geweten… Dit bruidspaar eiste enorm veel aandacht van me en niets was goed, alles moest goedkoper, goedkoper, goedkoper. Op elke dienst die ik voor ze regelde wilden ze nóg meer korting. Ik werd er gek van. In tegenstelling tot de bruidsparen die wél gewoon mijn normale tarief betaalde en waarbij het onwijs leuk was om voor ze te werken. Zij vonden alles geweldig en ik kon alles altijd direct vastleggen. Geen struggle, geen drama, geen oneindige discussies over nóg meer korting.

Naast dat je jouw droomklant er niet mee aantrekt zijn er nog meer redenen om niet een te lage prijs te vragen, namelijk: je moet véél meer verkopen, het duurt langer voordat je fulltime kan ondernemen, je voelt je niet gewaardeerd, je klant ziet jouw waarde niet en mensen kunnen zelfs denken dat je dus wel slechte kwaliteit zult leveren… Ouch!

 

Fout #3: Jezelf te laag inschatten

Deze hangt een beetje samen met het vorige punt. Schat jezelf niet te laag in! Ja je begint net als ondernemer, ja anderen doen dit misschien al jaren en nee je hebt niet alle antwoorden. Dat maakt helemaal niets uit. Het gaat om de waarde die je voor jouw klant kunt leveren. Vaak denken (startende) ondernemers dat ze pas goed genoeg zijn als ze ALLES over hun expertise weten. Als er geen vraag is waar zij het antwoord niet op weten. Dat is bullsh*t. Vaak hoef je maar een aantal stappen verder te zijn dan jouw klant om hem/haar goed te kunnen helpen.

Beloof me dat je jezelf vanaf nu serieus neemt en je jezelf echt als expert gaat zien. Ook al voelt dat nu misschien nog niet zo, dit over jezelf gaan denken is al de eerste stap. Stapje voor stapje ga jij jezelf verder ontwikkelen, tot het punt waarop je er zelf écht in gelooft. Maar weet dat je nu ook al goed bent. Echt. En daarom kun je dus ook gewoon een goede prijs vragen (zie punt 2).

 

Fout #4: Geen goede doelen stellen

Als je niet weet waar je heen gaat, hoe ga je daar dan komen? Ik kom veel starters tegen die wel een bedrijf willen starten, maar nog niet weten waar dat dan toe moet leiden. Wat wil je graag én wanneer? Wanneer wil je je baan kunnen opzeggen, wanneer wil je dat je website live staat, wanneer wil je x euro omzetten? Als je weet waar je heen wilt en wanneer je daar wilt zijn kun je gericht actie gaan nemen om daar te komen. Zo lang je dit niet weet ben je eigenlijk maar een beetje wat aan het doen en zie je wel waar het schip strandt….

Weet je het nog niet helemaal zeker? Bijvoorbeeld of je je baan wel écht wilt opzeggen? Stel dan een doel dat op dit moment goed voelt (daag jezelf wel uit!), je kunt dit altijd nog bijstellen. Stel bijvoorbeeld nu als doel dat je je baan over een half jaar opzegt en check dan over een aantal maanden weer hoe je je hier bij voelt. Wil je het nog steeds of is er in de tussentijd iets verandert? Stel doelen, maar weet dat je ze altijd weer kunt bijstellen.

 

In het gratis webinar ´5 gouden tips voor starters´ geef ik meer tips over het stellen van doelen en het maken van een plan. Meld je hier gratis aan >>

 

Fout #5: Te weinig tijd erin steken

Deze fout wordt niet door iedereen gemaakt, sommigen steken er juist zó veel tijd in dat ze alleen nog maar aan het werk zijn en dat is (naar mijn idee) ook niet goed. Toch zet ik deze op het lijstje omdat ik merk dat het vaak wel onderschat wordt. Meiden die denken dat ze naast een fulltime baan of studie wel even een bedrijf opzetten in een paar uurtjes per week. Ik zeg niet dat je minimaal 60 uur per week aan je bedrijf moet werken omdat het anders geen succes kan worden, maar met twee uur per week ga je er niet (snel) komen.

Het belangrijkste is om de juiste actie te nemen. De dingen te doen die echt werken en jou dichter bij jouw doel (een succesvol bedrijf & jouw ideale lifestyle) brengen. Dus ja, je kunt beter 2 uur per week de juiste dingen doen dan 60 uur de verkeerde dingen. Maar als je echt een bedrijf wilt opzetten gaat hier toch echt (veel) tijd in zitten. Je moet het echt willen en de commitment maken om er volledig voor te gaan.

Ik ben zowel mijn eerste (weddingplanner) als tweede (zakenmeisje) bedrijf naast mijn baan in loondienst begonnen en stak bijna elk vrije uurtje dat ik had in de start van mijn business. Dat meen ik letterlijk. Ik werkte vaak voor werktijd, na werktijd en in de weekenden. De eerste keer ben ik daarmee flink op mijn bek gegaan omdat ik veel te veel werkte. De tweede keer lette ik daarom goed op en nam ik op tijd gas terug wanneer dat nodig was. Maar ook toen werkte ik (bijna) nooit minder dan 10 uur per week aan mijn bedrijf. Vaak was dit eerder minimaal 20 uur per week. Ik zeg niet dat jij dit ook moet doen, maar ik wil wel dat jij je dit realiseert. Succes komt niet zomaar aanwaaien.

 

Ok girl, dit waren 5 fouten die veel starters maken. Hopefully you won´t be one of them! Wil je nog meer tips ontvangen over het starten van een bedrijf, kom dan zeker naar het gratis webinar ´5 gouden tips voor starters´. Meld je nu aan >>