fbpx

Bijna iedere Instagram gebruiker heeft wel eens een story geplaatst. Een grappige boomerang, een mooie foto van jouw favoriete koffie of gewoon een kletspraatje tegen jouw volgers. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw Insta Stories eruit springen? Zakenmeisje Charlotte van ’t Wout, eigenaresse van evenementenlocatie SPOT, journalist en coach over geld verdienen en mindset, geeft je 10 persoonlijke tips!

1. Zie elke gebeurtenis als klein mini-verhaaltje

Met een begin, midden en eind. Zelfs zoiets simpels als een foto van je favoriete latte wordt veel leuker als je eerst laat zien hoe jij je klaarmaakt voor de koffie-date, hoe je op de fiets stapt en welk café je uitkiest. Ik besteed bijvoorbeeld minimaal 3 ‘shots’ aan een miniverhaaltje: zo voorkom ik dat mijn stories losse flodders zijn die niks met elkaar te maken hebben.

 

2. Brei alle verhalen aan elkaar

Ik gebruik vaak ‘2 uur later’ of ‘en daarna’ als overgang tussen verschillende momenten op mijn dag. Als je het ene moment in bed ligt en je volgende story is in de cocktailbar, dan heeft je volger het idee dat er heel veel mist. Het kijkt fijner als je iets van een overgang toevoegt.

 

3. Wek nieuwsgierigheid

Voor een kijker is het heel makkelijk om ‘even snel’ door je stories te bladeren. Wek nieuwsgierigheid en zorg ervoor dat je hun aandacht weet vast te houden. Een zin die in puntjes eindigt… en bij de volgende story verdergaat, zorgt ervoor dat je als kijker wilt weten hoe het afloopt.

insta-stories-charlotte

4. Overdrijf niet

Hoe verschrikkelijk leuk ik iets kan vinden, ik maak maximaal zes stories van een ‘gebeurtenis’. Deels omdat ik niet continue op mijn telefoon wil zitten, maar ook omdat het best vermoeiend is om te kijken:

40 foto’s van dat bezoek aan het bos is overdreven, want met 4 stories snap je als kijker ook wel dat het mooi was.

 

5. Ken je eigen merk

Net zoals bij je foto’s, is het handig om zelf goed te weten wat je aanbiedt. Zo krijg je bij mij tips voor je carrière, geld verdienen en je mindset. Dat zijn dingen waar ik graag over praat, die ik zelf toepas in mijn leven en dus ook graag laat zien. En verder neem ik je continue mee ‘achter de schermen’ van mijn leven: van hoe ik mijn haar föhn tot een date.

 

download-de-instagram-checklist

 

6. Wissel voldoende af

Ik hou van tegen de camera kletsen, maar beperk het tot maximaal drie dezelfde shots. Ik wissel dus af: drie keer mijn pratende hoofd voor de camera, dan een foto van iets anders, dan een keer een boomerang, dan weer eens een filmpje. Zorg dus ook dat jij voldoende afwisseling hebt in het je stories.

 

7. Zorg voor ondertiteling.

Van mijn volgers kijkt 25% het zonder geluid. Dus zorg ik ervoor dat ik bij een filmpje waar ik praat, een korte samenvatting heb staan in tekst. Zo blijven mijn stories interessant voor al mijn kijkers. Hoe je deze kijkers naar jouw Instagram krijgt? Dat lees je in dit handige artikel met tips om je volgers te laten groeien!

insta-stories-zakenmeisje

8. Kies een huisstijl

Door het kiezen van één bepaalde huisstijl ben je herkenbaar voor jouw kijkers. Ik heb zwart, roze en wit als kleuren, waardoor het voor de swipende volger herkenbaar is als ‘mijn story’. Je ziet ook veel dat anderen zich onderscheiden in keus voor een bepaald filter. Maar ik gooi het liefst alle filters door elkaar.

 

9. Laat beeld voor zichzelf spreken

Bij een foto van een cappuccino is ‘cappuccino drinken’ een beetje overdreven. Dat zien ze zelf ook wel. Probeer daar dus altijd een creatieve twist aan te geven. Waarom drink je de cappuccino? Hoeveelste is het van de dag? Wat ga je na je cappuccino doen?

 

10. Klaag niet

Dit is misschien nog wel de belangrijkste voor een fijne vibe op je stories: klaag niet. Het is heel makkelijk om een story te maken als je verveeld of chagrijnig bent, maar resultaat is dat je volger ook verveeld raakt. Veel leuker – ook voor jezelf – is anderen te inspireren en te laten zien wat je wél leuk en grappig vindt.

 

Nieuwsgierig geworden naar de Insta Stories van Charlotte? Je volgt haar dagelijkse stories op www.instagram.com/celinecharlotte

Save

Save