fbpx

Kelsey Franck is slechts 18 jaar oud en heeft al zo veel werkervaring op zak dat ze vaak 23 wordt geschat. Ze komt uit Noordwijkerhout, studeert binnenhuisarchitectuur in Amsterdam en werkt als Junior Designer bij Studio Noun in Amsterdam. Daarnaast heeft ze haar eigen tassenlabel genaamd VILT by Kelsey, waar ze zelf tassen maakt en verkoopt. Alsof dit nog niet genoeg is zit ze ook nog bij een meidengroep genaamd Meiden Vol Passie (MVP), een online platform voor jonge ondernemers. Meer over hen lees je in dit interview met MVP.

kelsey franck tas vilt en blouse met ogen

 

Over de 18-jarige Kelsey Franck

Jeetje, dat is nog eens een introductie voor een 18-jarige!
Ja, ik ben nou eenmaal gek op ondernemen en creatief zijn..

Je zit nog op school, kun je daar iets meer over vertellen?
Ik zit in mijn laatste jaar van de studie binnenhuisarchitectuur in Amsterdam op het HMC. Echt een te gekke opleiding waar ik me helemaal thuis voel, soms zelfs nog wat te weinig uitdaging maar die zoek ik er dan zelf wel naast!

Hoe kom je aan een baan bij Studio Noun terwijl je nog niets eens bent afgestudeerd?
Tijdens mijn school periode heb ik bij verschillende bedrijven stage gelopen; Greenwich Village (klein woonwinkeltje in Haarlem, hier heb ik na mijn stage ook gewerkt), Noort Interieur (een meubelwinkel met interieuradvies, met prachtig mooie Italiaanse merken), Studio Noun Amsterdam (te gek interior design bureau waar ik nu werk) en Van Egmond totaalarchitectuur (een van de grootste architectenbureaus in Nederland, zij hebben onder andere de showroom van  Josh V ingericht).

 interview kelsey franck studio noun bag amsterdam

Na een te gekke stageperiode van 3 maanden bij Studio Noun in Amsterdam heb ik daar een baantje gekregen, dus iedere vrije dag of tijdens vakanties ben ik daar te vinden! Studio Noun heeft onder andere ingericht/ontworpen:

– Restaurant C, het restaurant van Topchef Michiel van der Eerde;

– Alle vestigingen van popup restaurant Baut Amsterdam;

– Chiapas Taco Cartel, een Mexican Streetfood restaurant in de van Woustraat;

– The Meets, een goodfood restaurant in de Pijp;

– Een groot kantoor voor IT bedrijf  Xebia op de Wibautstraat.

Wat doe je bij Studio Noun?
Mijn functie heet Junior Designer, dit betekent dat ik aan projecten meedenk en meewerk. Denk aan computertekenen, schetsen, moodboards maken, contact met leveranciers onderhouden en zelf producten ontwerpen en maken voor Noun. Op dit moment zijn we erg druk bezig met een nieuwe studio/gallery/fotostudio in de Laurierstraat. Een prachtig pand met onwijs gave artworks en bijzondere items.

Afgelopen vrijdag hadden we een feestelijke opening!

Verder ben ik ook druk bezig om Studio Noun op instagram groot te maken (volg ons via Studionounamsterdam). Hier willen we vooral veel inspiratie foto’s plaatsen, maar ook kleine sneak peeks van aankomende projecten.

interview kelsey franck studio noun amsterdam

Heb je tips voor meiden die tijdens hun studie ook zo’n gave bijbaan willen scoren?
Ik geloof erin dat als je iets wilt, het op een bepaald moment altijd wel moet lukken. Je moet er voor de volle honderd procent voor gaan.

Wees een klein beetje brutaal, gewoon mailen of bellen.

Als je het niet probeert weet je het ook niet. Hierbij werkt veel enthousiasme natuurlijk ook altijd!

 

Meiden Vol Passie

In een eerder interview hebben we gelezen dat jij ook bij Meiden Vol Passie actief bent. De anderen zijn dit bedrijf vanuit een projectgroep op school begonnen en jij bent hier later bij gekomen. Hoe is dit gegaan?
Dit is eigenlijk een heel grappig verhaal. MVP kwam ik vaak tegen op social media en ik dacht ‘hé wie zijn die meiden?’. Toen ben ik op hun website gaan kijken naar wie ze zijn en wat ze precies doen. Ik werd onwijs enthousiast van het idee om met verschillende meiden met verschillende passie’s samen te werken,  en dacht ik ga ze gewoon mailen, waarom niet?! Wie weet kunnen we elkaar helpen of samenwerken. Tijdens een kennismakingsgesprek met Stacey en Guusje was de klik er gelijk, het volgende project mocht ik meedoen als echte MVP’er! Dit is een goed voorbeeld van gewoon doen, gewoon mailen.. En zo is er weer een nieuwe ervaring ontstaan!

stand van kelsey franck, VILT by Kelsey op de strand mercado van meiden vol passie

VILT by Kelsey

Naast jouw studie, (bij)baan bij Studio Noun én MVP heb je ook een eigen bedrijf: VILT by Kelsey. Kun je hier meer over vertellen?
Mijn eigen tassenlabel VILT by Kelsey is nog erg klein, maar groeiend. Heerlijk om mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Het begon een kleine 2 jaar geleden toen ik voor eigen gebruik een vilten laptophoes ging maken. Mensen in mijn omgeving vonden het zo leuk en mooi, ik kreeg de vraag of ik dit ook voor hen kon maken. Van laptophoezen ben ik in de tassen gedoken.

Een super leuke hobby, en te gek dat ik hiermee groter aan het worden ben.

interview kelsey franck VILT By Kelsey

Waar koop je jouw materiaal in?
De spullen haal ik allemaal omstreken Amsterdam Albert Cuyp.

Waar maak je de tassen?
De tassen maak ik thuis zelf in mijn hobbykamer. Deze aparte kamer was wel nodig want mijn moeder werd helemaal gek van al die grote stukken stof, draadjes en troepjes.

interview kelsey franck - kantoor

Wat verkoop je het meeste?
Tegenwoordig worden de tassen en clutches het meest besteld. Zelf heb ik al ruim een jaar geen tas meer gekocht want ik maak alles zelf. De reacties zijn dan ook super leuk als ik op een feestje aankom en een knalgele clutch met patches draag die ik zelf gemaakt heb!

interview kelsey franck - VILT By Kelsey eigen clutch geel

Heb je een webshop?
Een echte online site heb ik niet omdat een klant een tas compleet zelf kan samenstellen.

Als mensen een bijzondere bestelling plaatsen is het juist leuk, dan is de tas echt uniek!

Hoe kom je aan klanten?
Eerst waren het vooral veel kennissen en vriendinnen die tassen bij me bestelde, dit groeide behoorlijk snel uit. In veel naast gelegen dorpen kennen mensen mijn tassenlabel ook. Dit is super leuk! De laatste tijd merk ik, doordat ik op social media groter word, dat mijn tassen ook veel meer door heel nederland besteld worden. Dus vaak breng ik ook een bezoekje aan het postkantoor om een tas te verzenden!

Hoe wil jij VILT by Kelsey verder laten groeien?
Ik vind het super leuk om veel op social media te doen; mooie foto’s te maken en mensen te verrassen met nieuwe ontwerpen. Ook doe ik veel win-acties op facebook. De volgende staat vast bij 800 likes. In de zomer sta ik ook regelmatig op markten, zo zien mensen je producten en kunnen een visitekaartje meenemen om een kijkje te nemen op de site!

interview kelsey franck VILT By Kelsey markt

 

Werk/privé balans

Hoe vind je de balans tussen school, werk, MVP en jouw eigen bedrijf?
Tja, dit is wel eens lastig. Het is in sommige periodes erg druk. Maar het zijn allemaal dingen die ik met plezier doe, dus vaak krijg ik hier alleen maar meer energie van! Soms is het ook wel eens te druk, maar dan heb ik altijd lieve mensen om me heen die me kunnen helpen. Ik vind het heerlijk om druk bezig te zijn, maar af en toe een dag helemaal niets met Netflix is ook erg lekker… 😉

Hou je nog wel vrije tijd over?
Haha, ja gelukkig wel! Anders had ik wel met iets moeten stoppen. Ik heb een hele drukke tijd achter de rug met een stage, veel bestellingen en de MVP X San blas Strand mercado organiseren. Hierbij heb ik wel echt keihard moeten werken. Maar ik had een heerlijke vakantie in het vooruitzicht dus ik wist dat vrije tijd eraan zat te komen. Nu heb ik gelukkig ook vakantie en ben ik lekker aan het uitrusten!

VILT By Kelsey zwarte trui met buttons

Inspiratie

Wie of wat inspireert jou?
Ik ben echt een instagram verslaafde, ik kan uren ronddwalen bij inspirerende mensen! Ook haal ik veel inspiratie van Pinterest. Ik vind dit een heerlijke site, hier verzamel ik alles wat ik mooi vind in borden.

Als ik dan voor een bepaald iets inspiratie nodig heb scroll ik door mijn pinterest afbeeldingen en kom ik altijd wel op ideeën.

Zijn er (Nederlandse) vrouwelijke ondernemers die jou inspireren?
Ik zou niet een bepaald iemand kunnen noemen die mij inspireerd. Maar ik vind alle jonge ondernemers inspirerend. Hun verhaal en passie is mooi om te lezen of te volgen.
grijze tas VILT By Kelsey

Toekomst

Wat zijn jouw plannen als je eenmaal bent afgestudeerd?
Als ik over een jaar klaar ben met mijn studie wil ik lekker gaan werken en ervaring opdoen. Ook ben ik me nu aan het verdiepen in eventueel wat cursussen om mijn vakkennis te verbreden. Het lijkt mij ook erg leuk om een aantal jaar in het buitenland te werken. Denk aan Milaan of Barcelona, dit zijn DE interieur steden in Europa!

Echte concrete plannen heb ik niet, ik laat me verrassen met wat er op mijn pad komt.

Waar zie jij jezelf over 2 jaar?
Over 2 jaar zie ik mezelf werken/wonen in Amsterdam. Ik hoop dat ik dan genoeg gespaard heb voor een mooie reis naar Zuid- Afrika. En daarna wie weet wel die baan in het buitenland te zoeken!

 

Tips

Wat is jouw nummer 1 tip voor meiden die willen beginnen met ondernemen?
Denk, durf… DOEN! Heb je een leuk idee, durf ermee aan de slag te gaan!

5 instagram account om te volgen
@thenakedtiger
@Mondayiminlove
@Studionounamsterdam
@Salty_daze
@Alifestylething

 

Get in touch!

Waar kunnen we jou volgen?
Website: www.kelseyfranck.com
Instagram: @Viltbykelsey
Facebook: Vilt by Kelsey
Pinterest: Vilt by Kelsey
Heb jij vragen aan Kelsey? Stel ze hieronder!